hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kata, kiva, eva a gyakorlatban – megjelent legújabb kiadványunk

  • adozona.hu

A 2017-től bevezetett könnyítéseknek (a bevételi értékhatár növelésének, az adókulcs csökkentésének) köszönhetően mintegy 200 ezerre bővült a katások tábora és 14 ezer körüli vállalkozás választotta a kivát. Ugyanakkor az elhanyagolható papírmunka miatt sokan kitartanak az eva mellett is.

Az említett adózási formák létrehozásának egyik célja az adózási szabályok egyszerűsítése volt, így sokan azt gondolják: ezen előírások könnyen értelmezhetőek.

Mégis, kellemetlen helyzetbe kerülhetnek, akik pusztán ezt tartva szem előtt nem számolnak az esetleges kapcsolódó rendelkezésekkel.

A napokban megjelent, „Kata, kiva, eva a gyakorlatban” című kiadványunkban az esetleges csapdákra is felhívjuk a figyelmet, így mindenki kiválaszthatja a számára legelőnyösebb adózási formát, mérlegelheti az áttérés, a visszatérés vagy kizárás adózási és adminisztrációs következményeit.

Az olvasó megtudhatja, milyen eljárási rendet kell követnie a katát, kivát, evát választó újonnan alakuló vagy már működő vállalkozásnak.

A kiadvány tartalmazza a hatályos kisadózói és evatörvényt is, a legújabb adócsomagban javasolt módosításokkal.

A magyarázatokban a szerzők kitérnek egyebek közt az áfa, a társasági adó, a társadalombiztosítás, a számviteli, a szakképzési törvény katához, kivához és evához kapcsolódó előírásaira is.

A gyakorlatias törvénymagyarázatokat és „Jó tudni” figyelmeztetéseket a www.adozona.hu portálon feltett kérdésekre adott szakértői válaszokból közölt válogatás teszi még érthetőbbé.

Ízelítő a tartalomból:

▪ Kinek érdemes a katát/kivát/evát választania?

▪ Áttérés, visszatérés

▪ Mire figyeljünk, hogy ne veszítsük el a választott adózási formát?

▪ Kiva problémás kérdései

▪ Katázás másodállásban (többes jogviszony)

▪ Katások táppénzen, cseden, gyeden

▪ Nyugdíj, szolgálatiidő-arányosítás

▪ Kivások szochokedvezménye

▪ Osztalék és osztalékelőleg elszámolása

A kiadványt az Adózóna (www.adozona.hu) stábjának szerkesztésében és koordinálásával készítették szerzőink, akik több évtizedes adóhatósági, illetve adó- és társadalombiztosítási szakértői tevékenységük során szerzett tapasztalataikat osztják meg az olvasókkal.

A kiadvány kedvezményesen megrendelhető ezen az oldalon, vagy megvásárolható az újságárusoknál.

Az Adózóna új megrendelői és az előfizetésüket meghosszabbítók – az Adózóna valamennyi csomagjának előfizetői – megkapják a kiadványt, ha 2017. június 13-áig megrendelik a következő 365 napra szóló szolgáltatáscsomagot.

Ahhoz, hogy megajándékozhassuk, rendelje meg Adózóna előfizetését most! >>

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék

Széles Imre

tb-szakértő

Járulékalap külföldi kiküldetés esetén

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ausztriai magánszemély megbízási jogviszonyban

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close