hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Közel húszmilliárd forint Győr adóbevétele

  • MTI

Megközelítette a húszmilliárd forintot Győr tavalyi adóbevétele – közölte Simon Róbert Balázs alpolgármester (Fidesz-KDNP) az MTI érdeklődésére kedden.

A 19,42 milliárdos összeg gyakorlatilag megegyezik az előző évivel. A bevételek zömét adó iparűzési adó 16,28 milliárdos összege szinte változatlan, az építményadóból befolyt 1,96 milliárd is egyezik a megelőző évivel, ahogy a gépjárműadó 1,08 milliárdos összege is csak minimális csökkenést mutat.
   
Az alpolgármester elmondta: jelentősen megugrott ugyanakkor az idegenforgalmi adóból származó bevétel, a 92 millió forintos összege egyharmadával haladja meg a 2011-est. Kifejtette: az emelkedés egyfelől a városvezetés sikerét jelzi, hogy az elmúlt években rengeteg olyan eseményt szerveztek a városban, amelyek Csallóközből vagy Ausztriából is vonzottak vendégeket. Másrészt az idén nyáron felavatandó Audi beruházással kapcsolatban egyre több szakember érkezik a városba, akik jelentős létszámban veszik igénybe a szálláshelyeket - jegyezte meg.
   
Simon Róbert Balázs emlékeztetett arra is, hogy a győri önkormányzat tavaly mintegy tízmilliárd forintot fordított fejlesztésekre. Folytatódott a Dunakapu-tér és környezete rekonstrukciója, valamint az ipari park bővítése. Több mint 300 millió forintot költött a város útfelújításokra is.
   
Az alpolgármester kiemelte: a város idei költségvetésében már megjelenik a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésének előkészítése is. A mintegy húszmilliárd forintos összköltségből kilenc és félmilliárdra kormányzati garanciát kapott a város, ebből közel 1,6 milliárdot még az idén lehívhatnak az eseménnyel kapcsolatos létesítményfejlesztésre.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg iparűzési adó

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég könyvvizsgálata

Nagy Norbert

adószakértő

Kapott előleg számviteli elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs