56 találat a(z) vezető tisztségviselő cimkére

Vezető tisztségviselő járulékfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Annyi kérdésem lenne, hogy a vezető tisztségviselőnek jutatott tiszteletdíj után kell-e járulékot fizetni, és mennyi az összege? Kérem, egy példán keresztül levezetni szíveskedjen.

Vezető tisztségviselő szolgálati idő Kérdés

Tíz éve vagyok tisztségviselője egy alapitványnak, és emellett nem rendelkezem munkaviszonnyal, csak rehabilitációs ellátásban részesülök. Kérdésem, hogy biztosítási időnek, szolgálati időnek beszámít-e, és ha igen, hogyan kell kérelmezni, igazolni?

Hogyan lehet a bt. kültagja vezető tisztségviselő? Így változott a törvény Cikk

A betéti társaságok újból fénykorukat élik, hiszen a kata adózás bevezetésével sok vállalkozásnak vonzó lett a bt.-alapítás. Cikkünkben összefoglaljuk, milyen szabályokkal kell tisztában lenniük az ilyen vállalkozási formát választóknak. Egyebek között arra a kérdésre is választ adunk, hogyan lehet a kültag vezető tisztségviselő egy bt.-ben.

Kell-e félni az új Ptk. felelősségi szabályai miatt? Cikk

Indokolatlan pánik alakult ki a március 15-től hatályos új Polgári törvénykönyvben (Ptk.) a korábbinál szigorúbb cégvezetői felelősségi szabályok miatt jogi szakértők szerint.

Elszáll a vagyon és még börtön is fenyeget? Vezető tisztségviselők szorítóban Cikk

2014. március 15-étől, az új Polgári törvényköny hatálybalépésétől kezdődően szigorodik a vezető tisztségviselők felelőssége az általuk irányított társasággal szemben a vezető tisztségviselő ellenőrzési körébe eső ügyekben - figyelmeztet a Deloitte legfrissebb jogi hírlevele.

Ezektől függ a társas vállalkozások vezető tisztségviselőinek járuléka Cikk

Sokan még mindig bizonytalanok, hogy a társas vállalkozás vezető tisztségviselője járulékainak mértéke mitől függ, jóllehet a szabályok már tavaly januártól módosultak. Összefoglaltuk és példákkal illusztráljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Zrt vezérigazgató jogviszonya Kérdés

Arra szeretnék választ kapni, hogy a Zrt vezérigazgatóját /vezető tisztségviselő/ aki nem munkaviszonyban látja el feladatát be kell- e jelenteni a 13T1041-es nyomtatványon. Jövedelmet nem vesz fel, és más munkáltatónál van 36 órát meghaladó munkaviszonya. Ha egyáltalán biztosítottnak minősül, mi a jogviszony kódja?

Mit jelent az ügyvezető felelőssége? Cikk

Mi a feladata és meddig tart a felelőssége a vezető tisztségviselőnek? Cikkünkben összefoglaltuk.

Ügyvezetők: megbízás vagy jogviszony? Cikk

Gyakran felmerülő kérdés, hogy a korlátolt felelősségű társaság ügyvezetője megbízás, vagy munkaviszony alapján is elláthatja-e a feladatait, illetve kell-e ezt a társasági szerződésben szabályozni.

Ki lehet egy cégnél ügyvezető, kik vannak eltiltva? Cikk

A gazdasági társaság ügyvezetését az egyes cégformákra vonatkozó rendelkezések szerint a vezető tisztségviselők vagy a vezető tisztségviselőkből álló testület látja el.

A kényszer-törlési eljárás következményei Cikk

Március 1-jétől bevezették az úgynevezett kényszer-törlési eljárást, amely a korábbi kényszer-végelszámolást váltja fel. A kényszer-törlési eljárásnak a tagra és a vezető tisztségviselő(k)re nézve igen komoly következményei lehetnek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyári gyakorlat együttműködési megállapodással

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close