22 találat a(z) veszteséges cimkére

Veszteséges kft. Kérdés

Veszteséges egyéni vállalkozó átalakulhat-e kft.-vé Kérdés

Közérdekű nyugdíjas szövetkezet tagi kölcsöne Kérdés

Végleges pénzeszközátadás veszteséges cégnek Kérdés

Végelszámolás Kérdés

Elfekvő készlet Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás – természetbeni felosztás Kérdés

Alapkutatás elszámolása Kérdés

Ügyvezető megbízási jogviszonyban. Kérdés

Kft. tulajdonos személyes közreműködés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyszemélyes, kivás kft., melynek székhelyén egy kis bolt található, melyben dolgozik 3 eladó (2 aktív, 1 cseden van). A tulajdonosnak van mérlegképes képesítése, de bérszámfejtő képesítése nincs. Ő látta el korábbi években a kft. könyvelését és pénzügyeinek intézését szabadidejében (könyvelés, utalások, bevallások, beszámoló), melyek után nem vett ki bért, juttatást a kft.-ből, tekintettel arra, hogy veszteséges a cég. A tulajdonos rendelkezik heti 36 órás munkaviszonnyal máshol, főállásban alkalmazott egy teljesen független cégben, melyben megfizetik utána a bére utáni közterheket. Kérdés: kell-e a tulajdonos után fizetni valamit a kivás-s kft.-ben? Előre is köszönjük a válaszát!

Vesztegetés elfogadásával vádolnak egy volt ügyészt és egykori pénzügyőröket Cikk

Bűnszervezetben, az előnyért hivatali kötelességét megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség 14 ember – köztük egy volt ügyész és három egykori pénzügyőr – ellen a Debreceni Törvényszékre, közölte a főügyészség vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Bírság, bizonyíték, ellenőrzés – változnak az adóeljárási szabályok Cikk

Az Országgyűlés napirendjén lévő őszi adócsomagból (az egyes adótörvények uniós kötelezettségekhez kapcsolódó, valamint egyes törvények adóigazgatási tárgyú módosításáról szóló T/2931. számú törvényjavaslatból) ezúttal az alábbiakban az adózás rendjéről szóló, illetve az adóigazgatási rendtartásról szóló törvényre vonatkozó módosításokat vesszük górcső alá.

Veszteséges cég – osztalék Kérdés

Veszteséges cég végelszámolást indított. A saját tőkéje kevesebb, mint a jegyzett tőke. Ha jól tudom, ebben az esetben nincs semmilyen osztalék. Érdeklődnék, hogy igazam van-e. Köszönöm!

Egyéni vállalkozó – értékcsökkenés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó, ha elszámolná az egész évre az értékcsökkenést a tárgyi eszközeire, akkor veszteséges lenne. Nem szeretne veszteséges lenni, megteheti-e, hogy az értékcsökkenés egy részét számolja csak el költségként? Köszönettel.

Veszteséges társaság adásvétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. saját tőke elemei az alábbiak szerint néznek ki: 500 ezer jegyzett tőke, 3000 ezer lekötött tartalék pótbefizetésből, -3000 ezer eredménytartalék korábbi évek veszteségéből. Mérlegfőösszeg: 500 ezer. Szeretnénk a társaság tulajdonosainak üzletrészét megvásárolni. Kérdésem, hogy milyen módon történjen a üzletrész adásvétele, illetve a társasági szerződés módosítása úgy, hogy sem a jelenlegi, sem a jövőbeni tulajdonosoknak ne keletkezzen adó, illetve illetékfizetési kötelezettsége az ügyletből (se most, se később)? Ki emeljen a jogszabályi követelményeknek megfelelően jegyzett tőkét? Mi történik/történhet a saját tőke elemként kimutatott pótbefizetéssel? Előre is köszönöm válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet áfa változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Láncügylet

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs