7 találat a(z) veszélyes hulladék cimkére

Hulladékot vitt el engedély nélkül a dolgozó a munkahelyéről, jogszerű volt a kirúgás Cikk

Munkaviszony megszüntetés jogellenességének jogkövetkezményei tárgyában hozott döntést nemrégiben a Kúria. Az ügyben a dolgozó által a munkahelyéről engedély nélkül elvitt vegyszeres kanna volt a perdöntő.

Áfa elektronikai hulladék értékesítésekor Cikk

„Társaságunk kisebb értékű (eredeti piaci ár 20-30 ezer forint) elektronikai hulladék értékesítését tervezi (saját, de már leselejtezett termékek). Ezek akkumulátort is tartalmaznak. Fordított adózással kell a számlát ezek kapcsán kiállítani? Csak magát az akkumulátort találtam meg az áfatörvényben. De nem külön értékesítenénk az akkumulátort, nem is szétszedhető a termék. Az ilyen termékek veszélyes hulladéknak minősülnek?” Olvasói kérdésre Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Hulladék értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk kisebb értékű (eredeti piaci ár 20-30 ezer forint) elektronikai hulladék értékesítést tervez (saját, de már leselejtezett termékek). Ezek akkumulátort is tartalmaznak. Fordított adózással kell a számlát ezek kapcsán kiállítani? Csak magát az akkumulátort találtam meg az áfatörvényben. De itt nem külön értékesítenénk az akkumulátort, nem is szétszedhető a termék. Az ilyen termékek veszélyes hulladéknak minősülnek? Válaszukat előre is köszönöm.

Számítástechnikai eszközök selejtezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. különböző számítástechnikai eszközöket selejtez le. Hogyan tudja a selejtezést dokumentálni, mit tud tenni a leselejtezett eszközökkel, tekintettel arra is, hogy ezeknek az eszközöknek vannak olyan alkatrészeik, amelyek veszélyes hulladéknak minősülnek? Köszönettel: Tulogdi Mária

Ami sok, az sok. Engedély nélkül kereskedett, veszélyes hulladékkal, és még adót is csalt Cikk

Adócsalás, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy ólomakkumulátorokkal kereskedő cég ügyvezetője ellen – közölte a fővárosi főügyész az MTI-vel.

Környezetvédelmi termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk – egy magyar bejegyzésű kft. – amely klímaszereléssel, klímajavítással foglalkozik. A klímaszerelés, javítás közben keletkezik veszélyes hulladéknak minősülő folyadék keletkezik. Ezzel a veszélyes hulladéknak minősülő folyadékkal kapcsolatos a kérdésem: milyen környezetvédelmi kötelezettsége (bevallási, fizetési) van cégünknek a veszélyes hulladékkal kapcsolatban? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Papné Galba Márta

Szélvédő leadás Kérdés

A karosszéria egyéni vállalkozó hova tudja leadni az általa kicserélt hibás szélvédőt? Veszélyes hulladékként kell-e kezelni, ha igen akkor hogyan?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház egyszeres

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tárgyi eszköz – bruttó érték meghatározása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Csehországi adókötelezettségek

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close