13 találat a(z) védettség cimkére

Fél év elteltével is 93 százalékos a Moderna oltása Cikk

A második adag beadása után hat hónappal mintegy 93 százalékban hatásos a Moderna koronavírus elleni vakcinája – közölte a gyártó cég csütörtökön.

Koronavírus: nagyon hatékony a Pfizer/BioNTech és az AstraZeneca vakcinája a delta variánssal szemben Cikk

Nagyon hatékony a Pfizer/BioNTech és az AstraZeneca vakcinája a koronavírus jóval fertőzőbb, delta variánsával szemben is – derül ki a New England Journal of Medicine brit egészségügyi szaklapban szerdán megjelent tanulmányból.

Itt vannak a budapesti antitestvizsgálat eddigi eredményei Cikk

A fővárosi és kerületi tesztelésen eddig részt vett, Sinopharm vakcinával beoltott 60 év felettiek 24,18 százalékánál nem alakult ki megfelelő védettség a koronavírus ellen – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az újabb adatok alapján szerdán az MTI-vel.

Koronavírus: Sinopharm vakcina után a 60 év felettiek negyedénél nincs ellenanyagtermelés Cikk

Ez az első, laboratóriumi vizsgálaton alapuló tudományos publikáció, amely a Sinopharm vakcina hatásosságát vizsgálta. A kutatók szerint komoly veszélyt jelent, hogy a kínai vakcinával oltott idősek azt hiszik, védettek a vírus ellen, miközben ez egyáltalán nem vehető biztosra, írja a hvg.hu.

Koronavírus: lesz védettséget igazoló kártya, jön az orosz és a kínai vakcina Cikk

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, már biztosan lesz koronavírus elleni védettséget igazoló kártya, de még mindig nem tudni, ez mire lesz jó, írja a hvg.hu.

Koronavírus: 90 százalékos hatékonyságú vakcinát tesztelnek Cikk

Kilencven százalékban hatásos lehet az amerikai Pfizer és a német Biontech gyógyszergyártó által kifejlesztett kísérleti oltóanyag az új típusú koronavírus ellen – jelentette be a két cég hétfőn.

Fogyatékos gyes – védettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy gyermek fogyatékossága miatt (tejérzékeny) az édesanya jogosult 3 éves kor után is gyesre. Ebben az esetben, ha a fizetés nélküli szabadságát gyermek gondozása céljából meg szeretné hosszabbítani, akkor a munkáltató ebben az esetben is köteles lesz elfogadni, vagy megszüntetheti a munkaviszonyt, mert védettség csak a gyermek 3 éves koráig szól? Ugyanez a kérdés, ha az anyuka háromgyermekes, és gyes után gyetre megy. Gyet idejére is jár a fizetés nélküli szabadság? Köszönöm!

Várandós kölcsönzött munkavállaló védettsége és jogai Cikk

A munkaerő-kölcsönzés atipikus foglalkoztatási forma, emiatt sokan nincsenek tisztában azokkal a jogokkal, amelyek bizonyos esetekben megilletik őket. Ilyen eset lehet például a várandósság, amely során nem árt ébernek lenni, mit lép a kölcsönvevő, illetve a kölcsönbeadó a várandósság bejelentése után.

Nyugdíj előtti felmondás Kérdés

Kolléganő munkaviszonyát szeretnénk rendes felmondással megszüntetni. Születési ideje: 1952. június. A munkáltatónál a munkaviszony kezdete: 1991. november. Jelenleg nem nyugdíjas. Mit kell figyelembe venni a felmondáskor? Milyen mértékű végkielégítéssel kell számolni? Élvez-e védettséget vagy valamilyen különleges eljárás szükséges-e? Mint munkáltató, kezdeményezhetjük-e a nyugdíjazását? Ha igen, mi a teendő ilyenkor?

Színlelt betegség? Amikor védett a munkavállaló, és amikor nem Cikk

Alapvetően átrajzolta a munkajogi felmondások rendszerét a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény. A felmondási tilalmakat két csoportra osztotta: abszolút és relatív felmondási tilalmakra.

Felmondás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. munkavállalója jelenleg gyeden van, a gyermek egyéves kora után szeretne gyed/gyes mellett vissza menni dolgozni (a szülés előtt szóban azt nyilatkozta, hogy 3 évig otthon szeretne lenni a gyermekkel). A munkáltató a kismama munkakörének betöltésére új munkavállalót vett fel, akinek munkavégzésével jobban meg van elégedve, mint a gyeden levő munkavállóléval. A vállalkozásnál betöltetlen munkakör nincs. Köteles-e a munkáltató a gyed/gyes mellett foglalkoztatni az alkalmazottat? Felmondhat-e a munkáltató a gyermek 3 éves kora előtt, ha nem tud másik munkakört felajánlani? Válaszát előre is köszönöm.

Nyugdíjazás: így lehet előtte megszüntetni a munkaviszonyt Cikk

A nyugdíjkorhatárhoz közelítő munkavállalók esetében rendre felmerülő kérdés, hogy a nyugdíjazáskor, illetve azt megelőzően mit tehetnek és mit nem a munkáltatók, hogyan lehet megszüntetni a dolgozók munkaviszonyát. Cikkünkben összefoglaltuk a fontosabb tudnivalókat.

Nyugdíj előtt állók – ennyiből áll a munkajogi védettség Cikk

Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséhez közel állók egyre inkább kiszorulnak a munkaerő-piacról. Hiába szeretnének közülük sokan továbbra is dolgozni – az érv mellettük, hogy kellő szakértelem, tapasztalat birtokában óriási eredményt tudnak letenni az asztalra –, némelyik munkáltató az idősebbek rugalmatlanságára hivatkozva tehernek érzi foglalkoztatásukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kockázati biztosítás egyéni vállalkozó esetén

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs