14 találat a(z) uniós cimkére

Megemelt előleg, kitolt határidők, könnyebb elszámolás az uniós társfinanszírozású projekteknél Cikk

Több mint 20 fejlesztéspolitikai intézkedés segíti a pályázatok megvalósítását a veszélyhelyzetben – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Indulhat a kereskedelmi tárgyalás az EU és az USA között Cikk

Jóváhagyták az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi tárgyalások megkezdését az uniós tagállamok kormányai. A tárgyalási mandátum nem tartalmaz meglepetéseket, az kizárólag az ipari termékek vámmentességéről, illetve a gazdasági kapcsolatok további mélyítését elősegítő közös szabályozási keretek létrehozásáról, megerősítéséről szól.

Csomagküldés áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem főtevékenysége a csomagolás. Raktárral rendelkezik, ahol a partnerei termékét tárolja és azokat csomagolás után fuvarozza. Tevékenységéhez elvállalkozót vesz igénybe, például DHL-t. Abban az esetben, ha belföldi adóalanynak számláz, az áru uniós tagországba szállítására és csomagolására milyen áfakulcsot kell alkalmaznia? Felé a DHL uniós szolgáltatásként számlázza ki a fuvart. Köszönöm segítségüket.

Mától fizethetők az idei agrártámogatások előlegei Cikk

Október 16-ától fizethetők ki az uniós és a magyar költségvetésből az agrártámogatási előlegek a legfrissebb Magyar Közlönyben található agrárminiszteri rendelet szerint.

Brexit: nyílt levél a gazdáktól, kell a briteknek az uniós munkaerő! Cikk

Közös nyílt levélben szólította fel a brit kormányt ma száznál is több brit mezőgazdasági szövetség annak biztosítására, hogy az ágazat a brit EU-tagság megszűnése után is akadálytalanul alkalmazhasson EU-állampolgárokat.

Szabadságtól fosztották meg, mégsem kap kártérítést az államtól Cikk

Az új munka törvénykönyve (Mt.) 2014. december 31-éig az uniós szabályokkal ellentétesen tartalmazta, hogy a naptári évenként harminc napot meghaladó keresőképtelenség nem jogosít szabadságra. Emiatt – bár sérült a munkavállaló magánélethez való joga –, nem jogosult kártérítésre a magyar államtól, mivel ahhoz hiányzott a jogszabályi feltétel – mondta ki egy magánszemély ügyében nemrégiben meghozott ítéletében a Kúria.

Uniós magánszemély megbízási szerződése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Uniós magánszemély megbízási jogviszonyban történő foglalkoztatása kapcsán kérem szépen segítségét. Korábbi cikkükben olvastam, hogy nincs szükség a foglalkoztatáshoz engedélyre, a foglalkoztatónak mindössze bejelentési kötelezettsége van. A bejelentés hazai TAJ- és adóazonosító számmal történik. Az uniós magánszemély nem rendelkezik ilyennel, mi a teendő? Ha a megbízási díj a biztosítási kötelezettséget keletkeztető jövedelemhatár (minimálbér 30%-a) feletti, akkor a díj 90%-a után (nincs költségnyilatkozat) 15%-os szja-t, 10% nyugdíjjárulékot és 4+3 % egészségbiztosítási járulékot kell megállapítani és levonni a foglalkoztatónak. Jól gondolom? Köszönöm válaszát.

Ennyi pénzre várunk még Brüsszeltől Cikk

Tavaly december 31-éig 2488 milliárd forintot fizettek ki az uniós pályázatok hazai nyerteseinek, ebből az év végéig több mint 900 milliárd forint érkezett meg Brüsszelből.

17 milliárd forintból fejleszthetnek a kkv-k Cikk

Új pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, a cégek 5-15 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek eszközbeszerzésre és szoftverbeszerzésre, a teljes keretösszeg 17 milliárd forint – közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

Lakásbérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégük Magyarországon és az Európai Unión belül lakásbérbeadással foglalkozik. Cégektől és magánszemélyektől bérelünk lakásokat, amiket cégeknek adunk tovább. Van olyan eset, hogy magyar cégnek adunk bérbe külföldi lakásokat, és olyan is, amikor külföldi cégeknek adunk ki magyarországi lakásokat. Cégünk a lakás-bérbeadási tevékenységet áfamentesen végzi. Kérdéseim: – Milyen áfamegjelölést kell ráírni a számlára abban az esetben, ha külföldi cégnek adunk bérbe külföldi lakásokat, kell-e ezeket szerepeltetni az A60-as nyilatkozaton? – Milyen áfamegjelölést kell ráírni a számlára, ha magyar cégnek adunk bérbe külföldi lakásokat, de a magyar cégnek van a lakás országában áfaregisztrációja, és a külföldi adószámára kéri a számlát. Kell-e szerepeltetni ezeket a bevételeket az A60-as nyilatkozaton? Cégünknek van más áfás tevékenysége is. Kérdésem, hogy a külföldi lakásbérbeadásból származó árbevételével is számolni kell akkor, amikor a levonható áfát arányosítjuk? Előre is köszönöm.

Már elérhető a nulla százalékos kamatozású hitel Cikk

Az MFB Pontoknál már be lehet nyújtani a hiteligényléseket az uniós forrású K+F+I hitelre, amit a vállalkozások nulla százalékos kamattal igényelhetnek – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

Kamatmentes hitel kkv-knak! Újabb 50 helyen lehet igényelni Cikk

Több mint egymilliárd forint értékű, nulla százalékos kamat mellett igényelhető, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelését szolgáló hitelt értékesítettek kkv-knak az MFB Pontok. A hálózat újabb 50 hitelintézeti fiókkal bővült, így a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) országszerte már 76 MFB Ponton várja a vállalkozásokat – közölte a hitelintézet.

Régi és új ügyek miatt nem kapjuk az uniós támogatásokat Cikk

Nem szakította meg a fejlesztési források kifizetését az Európai Bizottság, és nem is áll fenn ennek a veszélye, ha a magyar hatóságok megnyugtató választ tudnak adni a következő hetekben a testületnek a hazai támogatási intézményrendszer gyökeres átalakításával kapcsolatos kérdéseire. A kifizetések ettől függetlenül állnak, részben azért, mert a Bizottság híján van a költségvetési forrásoknak.

Ugyanolyan jogok illetnék meg a kölcsönzött munkaerőt, mint az alkalmazottat Cikk

Megállapodásra jutottak az Európai Unió munkaidő-irányelvéről és a kölcsönmunka szabályozásáról az uniós szakminiszterek - jelentette be az EU soros elnökségét adó Szlovénia képviselője, Marjeta Cotman a hétfői luxembourgi tanácsülést követően.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Építőipari projekt elszámolása

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Ingatlanértékesítés

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs