144 találat a(z) termőföld cimkére

Termőföld bérbeadása utáni forrásadó-kötelezettség Kérdés

Termőföldből átminősített ingatlan – kiva Kérdés

Nemcsak eltörölték a földadót, de még azt is visszafizettetik, amit eddig beszedtek az önkormányzatok Cikk

A péntek esti Magyar Közlönyben megjelent két, a földadót is érintő jogszabály. Az egyik az a törvény, ami a helyi adókról szóló szabályozást írja át úgy, hogy helyi adót bármire kivethet egy önkormányzat, kivéve az alábbiak: a termőföld, a termőföld tulajdonjoga, valamint a termőföldre ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jog. Ezt a szeptember elején hatályba lépő törvényt július 4-én fogadta el a parlament, a megjelenése tehát nem okozott meglepetést – írja a 444.hu.

3 új törvény jelent meg az éjjel, de több mint 40 törvény változott, köztük adótörvények Cikk

Három új törvény – köztük a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény módosításáról szóló 2023. évi LVIII. törvény, valamint a légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LIX. törvény, mely többek között 28 törvény módosítását foglalja magában –, tizenhárom rendelet és huszonnyolc határozat jelent meg a Magyar Közlöny 2023. évi 105. számában.

Tilos a településeknek a termőföld megadóztatása, elfogadták a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényt, maradnak az extraprofitadók Cikk

Idén szeptembertől a településeknek tilos adót kivetni a termőföldre - döntött az Országgyűlés 169 igen, 14 nem és kilenc tartózkodó szavazattal fideszes képviselők indítványára, a pedagógusok életpályájáról szóló a jogszabályt a képviselők 134 igen, 60 nem szavazattal hagyták jóvá. Elfogadta az Országgyűlés – 136 igen, 49 nem és kilenc tartózkodó szavazattal – az adótörvények módosítását is a kormány kezdeményezésére.

Öt új törvényt hirdettek ki az éjjel, de több mint öt tucat törvény változott Cikk

Öt új törvény – köztük három salátatörvény, melyek értelmében összesen 64 törvény változik –, tizenegy rendelet – köztük két kormányrendelet, amely összesen 14 kormányrendelet módosítását jelenti –, továbbá kettő kormányhatározat jelent meg a június 22-ei Magyar Közlönyben.

Szigorú árszabályozás a termőföldpiacon: közzétette az irányárakat az agrárkamara Cikk

Közzétette a honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a helyben szokásos értékesítési árakat, amelyeket a földadásvételi szerződések értékelésekor a helyi földbizottságoknak alapul kell venniük – közölte a NAK.

Termőföldültetvény-használat bérbeadása Kérdés

Társas vállalkozás tagja részére adómentes támogatás szja-törvény 1. melléklet 4.37. Kérdés

Területalapú támogatás válás esetén Kérdés

A termőföld haszonbérbeadásából származó jövedelem bevallása: nyakunkon a határidő! Cikk

Cikkünkben a termőföld haszonbérbeadásából származó jövedelem bevallásának módját és jogszabályi hátterét ismertetjük.

Alaptörvény-ellenesnek minősített az Ab egy termőföldvásárlási ügyben hozott ítéletet Cikk

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a Győri Törvényszék 2. Pf. 20.430/2020/10. számú ítéletét – írja az alkotmanybirosag.hu.

2 millió forint fölött van a termőföld hektáronkénti átlagára Cikk

A korábbi évekhez hasonló mértékben, 11 százalékkal emelkedett 2022-ben a termőföld hektáronkénti átlagára, és ezzel átlépte a 2 millió forintos lélektani határt – összegezte éves földpiaci elemzésének következtetéseit az MTI-nek csütörtökön megküldött ismertetőjében az Agrotax Kft.

Érdemes előre végrendelkezni a termőföldről, változott az öröklési rend Cikk

Ha valakinek termőföldje van, akkor mindenképpen érdemes előre végrendelkezni róla, ezzel ugyanis megelőzheti a vitát az örökösök között – figyelmeztet a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK).

2023-tól módosulnak a gazdaságátadás és a földszerzés szabályai Cikk

A gazdaságátadás folyamatát szabályozó új törvény mellett január elsejétől törvénymódosítás szab határt az osztatlan közös tulajdonban álló területek öröklés miatti további aprózódásának, és újabb változások akadályozzák a spekulatív célú ügyleteket a földszerzésben – hívja fel a figyelmet az Agroinform.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-kódok

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Ingatlan átruházásának adóvonzata

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingóság értékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1