24 találat a(z) terhes cimkére

Gyed, gyes és táppénz egyszerre: mikor lehet, mikor nem? Cikk

Gyakran érkezik kérdésként, hogy a gyed, gyes és a táppénz mikor vehető igénybe egyszerre, mikor jár, mikor nem, mire kell figyelni munkáltatói és munkavállalói oldalról. Jellemző, hogy valaki már várandós következő gyermekével, orvosa táppénzre veszi, de közben még gyeden, gyesen van előző gyermeke jogán. Cikkünkben a gyed, gyes és a táppénz kapcsolatát vesszük végig.

Mikor éri meg munkahelyet váltani várandósság esetén, szülés előtt? Cikk

Többféle élethelyzet adódhat az ember életében, sok esetben több éve ugyanott dolgozik, és onnan megy szülni, vagy éppen munkahelyet vált, majd kiderül a várandósság. De az is lehet, hogy várandós a munkavállaló, amikor megtalálják egy kihagyhatatlannak tűnő álláslehetőséggel. Milyen esetekben éri meg váltani, ha valaki már várandós, vagy ha éppen már egy ideje tervezi a munkahelyváltást is, de a családtervezést is. Cikkünkben többféle példán keresztül mutatjuk be, mikor érdemes munkahelyet váltani.

Táppénzjogosultság Kérdés

Gyes és táppénz egyszerre Kérdés

Várandós munkavállalók foglalkoztatása Cikk

A munka törvénykönyve (Mt.) külön szabályokat fogalmaz meg többek között a fiatal, a kisgyermekes és a várandós munkavállalók kapcsán. Az alábbi cikkben a várandósok foglalkoztatására vonatkozó szabályokat foglaljuk össze, kitérve a keresőképtelenségükre és a gyermek születése kapcsán igényelhető ellátásokra is.

Kötelezővé teszik a terhes nőknek szóló figyelmeztetéseket az alkoholos termékeken Ausztráliában Cikk

A várandósság idején való alkoholfogyasztás magzatra gyakorolt káros hatásaira figyelmeztető címkék kerülnek ezentúl az alkoholtartalmú termékekre Ausztráliában és Új-Zélandon.

ENSZ-alkalmazott kismamának alanyi jogon mik járnak? Kérdés

Magyar állampolgár Magyarországon, az ENSZ részlegében dolgozik – főállásban – így nincs (nem lehet) magyar biztosítási jogviszonya. Babát vár. Kérdésünk: alanyi jogon jár-e valami juttatás neki, illetve a gyermekének?

Újabb jogviszony a kismama érdekében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk határozott idejű munkaviszonya 2017.12.31-én szűnt meg, miközben jelenleg is gyedet kap 2016 júniusában született gyermeke után. A munkavállaló jelenleg terhes a második gyermekével, ennek tényét viszont a kiléptetést megelőzően nem közölte velünk. Munkavállalónk csak a kiléptetése után ébredt rá, hogy a 2018. áprilisában születendő második gyermeke után gond lehet a csed és gyed igénybe vételével, ezért arra kért minket, hogy vegyük őt vissza munkaviszonyba a korábbi szerződésének megfelelően. Ezután pedig engedélyezzünk számára a belépés kezdőnapjával rögtön fizetés nélküli szabadságot. Kérdéseim: 1. Érhet-e minket bármilyen joghátrány, illetve jogi következmény az egészségbiztosító részéről, ha a veszélyeztetett terhes kismama érdekében azért biztosítunk újabb alapjogviszonyt számára, hogy jogosult lehessen a fenti pénzbeli ellátásokra? 2. Valóban jogosulttá válik-e a fenti várandós munkavállalónk csedre és gyedre, ha a munkaviszonyát 2018.01.12-2018.03.31-ig határoznánk meg a korábbi jogviszonya szerinti feltételekkel, 2018.01.12-ével fizetés nélküli szabadságra küldenénk, és a szülés napját megelőzően márciusban elindítanánk a csedet a második gyermekre tekintettel? 3. Érinti-e az első gyermek utáni gyedfolyósítást az, ha időközben csedet igénylünk a munkavállaló részére a második gyermek után, vagy a két juttatás párhuzamosan jár a munkavállalónak? Mihamarabbi válaszukat előre is köszönjük. Üdvözlettel B.Gy.

Gyes mellett dolgozó anyuka Kérdés

Gyes mellett 8 órában helyezkedett el az édesanya, egy hónapja terhes lett, jár-e a betegállomány után táppénz, ha veszélyeztetett terhes?

Táppénz után gyedszámítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik munkavállalónk jelenleg gyeden van első gyermekével, aki 2016.02.06-án született. A dolgozó azon gondolkodik, hogy megszakítja fizetés nélküli szabadságát, és saját jogon elmegy táppénzre. A kérdés, hogy ilyenkor a táppénz, későbbiekben a csed és a gyed mi alapján fog elszámolódni? A dolgozó időközben terhes lett a második gyermekével, aki valamikor a 2018-as évben születik meg. Elképzelhető, hogy a dolgozó a táppénz miatt kevesebb csedet, gyedet fog kapni a második gyermek után, mint az első után kapott? Az első gyermekkel nem volt táppénzen. Megéri-e a dolgozónak elmenni a jelenlegi gyed mellett táppénzre? Köszönettel: Lászlók Éva Virtus Kft

Fel lehet mondani kismamának próbaidő alatt, táppénz miatt? Cikk

Negyven évesen kismama lettem. Az orvos teljes pihenésre "ítélt" több korábbi műtét és a korom miatt. Most váltottam munkahelyet, ahol fél év a próbaidőm. Felmondhat a cég próbaidő alatt egy terhes kismamának? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász válaszolt.

Próbaidő alatt, táppénzes állomány miatt felmondhat-e a cég kismamának? Kérdés

40 évesen kismama lettem. Az orvos teljes pihenésre "ítélt" több korábbi műtét és a korom miatt, így van esélyem a babára. Most váltottam munkahelyet, ahol fél év a próbaidőm. Kérdésem, hogy felmondhat-e a cég próbaidő alatt egy terhes kismamának?

Munkáltatói felmondás próbaidős kismamának Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy általunk könyvelt cég vezetése próbaidő alatt táppénzen lévő terhes munkavállalónak szeretne felmondani! Kérem segítő válaszukat! Köszönettel! Sz. Zsuzsanna

Gyed alatt terhességi táppénz, újabb csed Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi helyzetben szeretném kérni a tanácsát, hogyan jár jobban a kismama. Jelenleg első gyermekével van otthon, most már gyeden. Rövid időn belül tervezik a második gyermeket. Párja elmenne gyedre a gyermekkel, míg a kismama táppénzre a terhességgel. 1. Van-e értelme saját vállalkozásban előbb visszamenni megemelt bérrel dolgozni ahhoz, hogy nagyobb legyen a táppénz, illetve a csed (különböző hivatalokban, jogászoktól más-más választ kapott). A korábbi terhesség előtt 36 órás garantált bérminimumra volt bejelentve. 2. Ha igen, ehhez mennyi időt szükséges újra munkába állnia? (Volt, aki azt mondta, elég egy nap, majd mehet táppénzre.) 3. Ha nem megy vissza dolgozni, csak a gyedről táppénzre, amíg apuka felváltja őt gyeden, akkor mi lesz a táppénz, majd később a csed számítási alapja? 4. Apának fel kell-e váltania őt a gyeden ahhoz, hogy táppénzt kaphasson az újabb terhességgel, vagy mindkettőt igényelheti ő? Illetve a gyedet, majd gyest, és közben az új babára tekintettel a csedet, gyedet is kaphatja, mint gyed extrát? Előre is köszönöm a választ!

Megtagadható-e az orvosi ellátás, ha a beteg nem biztosított? Cikk

A múlt héten több médiumban is megjelent a hír, mely szerint a sziámi ikrek édesanyja ugyan próbálkozott, hogy terhessége alatt orvosi ellátást kapjon, de arra tekintettel, hogy nem volt társadalombiztosítása, megtagadták az ellátását. Az eset kapcsán kérdésként merült fel, hogy jogos volt-e az ellátás, illetve jelen esetben a terhesgondozás megtagadása.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed – naptári napi alap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Munkabér módosítása gyes alatt

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Katás beltag

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs