16 találat a(z) teljes munkaidő cimkére

Elvont pihenői pótlék Kérdés

Nem bíznak a munkáltatók a távmunkában dolgozókban Cikk

A munkáltatók mindössze 35 százaléka bízik meg teljes mértékben a távmunkában dolgozó munkatársaiban, 39 százalékuk viszont úgy véli, hogy emberei otthon nem dolgoznak olyan keményen és hatékonyan, mint az irodában – közölte a Ricoh Europe kedden az MTI-vel.

Ügyvédi iroda Kérdés

Szerződés szerinti bér Kérdés

Apai gyed Kérdés

Ekho-s adózás Kérdés

Üzletrész térítés nélküli átadása Kérdés

Így alakultak a keresetek májusig Cikk

2020. májusban a bruttó átlagkereset 398 800 forint volt, 9,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2020. január–májusban a bruttó átlagkereset 390 000, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 259 300 forint volt, mindkettő 8,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Így módosultak a kisgyermekesek részmunkaidős foglalkoztatásának feltételei Cikk

A szülési szabadságot, illetve a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadságot követő időszakban a teljes munkaidő vállalása nem mindig kivitelezhető a szülő számára. A gyermek(ek) logisztikája sem teszi jellemzően lehetővé, hogy már reggel nyolctól a szülő dolgozni kezdjen, illetve 16–17 óráig akár bent is maradjon. A cikkünkben végigvesszük, hogy milyen lehetőségei vannak a szülőnek munkaidő és az ehhez kapcsolódó kedvezmények tekintetében, külön figyelemmel a részmunkaidős foglalkoztatásra.

Gyes Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállaló 4 órás munkaviszonyból, 70 000 forint brutto bérrel ment el szülési szabadságra 2011-ben. 2013 májusában és 2016 májusában megszületett a 2. és 3. gyermek is. A vállalkozásnál a dolgozói létszám nőtt, megemelkedtek a bérek, a munkáltató a gyeden lévő dolgozónak 2015-ben megemelte a bérét és az óraszámát, teljes munkaidős lett. Azonban idéntől csökkent a létszám és a munka, így visszakerült 4 órába a gyeden lévő Anyuka. Közös megegyezéssel aláírta a két fél a munkaszerződés-módosítást. Még nem akar visszajönni dolgozni, de szeretnénk tudni, hogy milyen törvényes eljárást kell alkalmazni a munkáltatónak, akkor, ha a dolgozó újra munkába állna? Például 4 órás állásban gondolná a munkáltató visszavenni, akkor miként kell kiszámolni a bruttó munkabérét? Köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel, Hné Zsuzsanna

Teljes munkaidős munkavégzés részmunkaidőben? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy kft.-nek három tagja van, autójavítással foglalkoznak, ketten a szakmájuk szerint is autószerelők, ők dolgoznak a műhelyben, a harmadik tag Ausztriában dolgozik főállásban, és a kft.-ben ő intézi a papírmunkát, mivel nem ez a szakmája. A két tag a társasági szerződés szerint munkaviszonyban látja el a feladatokat, 8 órára és 161 ezer forintra jelentettem be őket. Most azt kérték, hogy jelentsem át őket Egyéb szolgáltatást nyújtó egység vezetője (1329) munkakörbe és négy órás munkaviszonyba. Szeretném megkérdezni, hogy ez járható lenne? Én ózkodom ettől az átjelentéstől, hisz egész nap a műhelyben vannak, és elmondásuk szerint többet keresnek egy hét alatt, mint Ausztriában egy hónap alatt. Köszönöm a válaszukat: N. Anett

Kismama munkakörének átszervezése Kérdés

Munkavállalónk bejelentette, hogy várandós. Munkakörének egy része januártól megszűnik, ezért szeretnénk részmunkaidőben foglalkoztatni. Megteheti-e a munkáltató, hogy a várandós kismamát teljes munkaidős foglalkoztatásból részmunkaidőssé szervezi át? Amennyiben a kismama munkaköre/beosztása megszűnik a társaságnál, abban az esetben van-e lehetőség arra, hogy a munkáltató felmondjon neki?

Így kell a távolléti díjat kiszámolni kismama esetén Cikk

Tapasztalatok szerint sok munkáltatónak jelent problémát, hogyan kell kiszámolni a teljes munkaidős foglalkoztatás keretében felgyülemlett szabadságot a szülés után részmunkaidőbe visszatérő kismamák esetében, illetve, ha nem foglalkoztatják őket tovább, akkor milyen szabályok vonatkoznak a munkavégzés alóli mentesítésre, a végkielégítésre, a szabadság megváltására.

Gyesről visszatérő foglalkoztatása Kérdés

Egyik alkalmazottunk gyes alatt (két hónappal korábban) visszajött dolgozni négy órában. Most lejárt a gyes, és szeretne újból nyolc órában dolgozni. (A három év alatt, míg távol volt, sok minden változott. Kezdve a vasárnapi nyitvatartástól a felvett új dolgozókig.) Kiváló munkaerő, de ha őt nyolc órában foglalkoztatjuk újból, mást leszünk kénytelenek elküldeni. Kötelesek vagyunk-e őt nyolc órában foglalkoztatni a gyes lejárta után?

Gyes mellett munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy gyes mellett 8 órás munkaviszony végezhető-e úgy, hogy a gyest is folyósítják számomra és a munkabért is felvehetem? A gyermek 1,5 éves. Várom válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs