89 találat a(z) tanulmányi szerződés cimkére

Dolgozók és családtagok továbbtanulásának támogatása. Adók és járulékok Cikk

Ősszel nemcsak a diákok, hanem a munka mellett tanulók képzése is kezdődik. Ilyenkor többnyire a munkavállaló kérésére a munkáltató valamilyen formában hozzájárul a dolgozó iskolai költségeihez. Ez történhet tanulmányi szerződéssel, vagy anélkül. Összefoglaltuk, hogy milyen adó- és tb-kötelezettségekkel jár a támogatás.

Nyelvtanfolyam Kérdés

Munkavállaló képzési költségének elszámolása Kérdés

Iskolarendszerű képzés tandíjának adóvonzata Kérdés

Tanulmányi szerződés nem munkavállalóval Kérdés

Munkáltatói kötelezés keretébe eső képzés megbízási jogviszony esetében Kérdés

Tanulmányi szerződésből eredő kötelezettség átvállalása Kérdés

Saját képzés, tanulmányi szerződés Kérdés

Felmondás tanulmányi szerződés alatt Kérdés

Tb-kötelezettségek tanulószerződéses tanulóknál Cikk

Jogosít-e a vészhelyzet szocho- és járulékkedvezményekre a tanulószerződés alapján foglalkoztatott esetében? A szakképző iskolai tanulmányokat folytató tanulókkal kapcsolatban nem ez az egyetlen nehezen kibogozható jogi szál.

Tanulmányi szerződés Kérdés

Ha a munkavállaló a tanfolyam végén nem vizsgázik le, további kötelezettsége van-e a munkáltatónak vele szemben? Gondolok arra, hogy köteles-e a pótvizsgáig további munkaidő-kedvezményt, tanulmányai befejezéséig fizetni? A tanulmányi szerződés ebben az esetben mire kötelez?

Tanulmányi szabadság II. Kérdés

Dr. Radics Zsuzsanna! Kapcsolódva az előzőekhez(https://adozona.hu/kerdesek/2020_1_29_Tanulmanyi_szabadsag_vgi) további kérdésem az lenne, hogy mindenképpen kell tanulmányi szerződést kötni ahhoz, hogy fizetett távollétet fizessen a munkáltató, és ne szüneteljen a biztosítási jogviszony? Válaszát előre is köszönöm.

Tanulmányi szerződés: milyen feltételekkel köthető, miként bontható fel? Cikk

A tanulmányi szerződés – alap esetben – mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló szempontjából előnyös megállapodás. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor valamelyik fél mégis szeretné megszűntetni a szerződéses kötöttséget, vagy megváltoztatni annak feltételeit. 2020. január 1-jétől minimális mértékben a tanulmányi szerződésre vonatkozó szabályok is változtak, érdemes ezért ezt a megállapodásformát is áttekinteni. Lássuk melyek a leglényegesebb szempontok!

Felmondott a dolgozó, tartozása van. Mi lesz a kilépőpapírokkal? Cikk

Visszatarthatja-e a munkáltató a munkavállaló kilépőpapírjait, mert az felmondott a tanulmányi szerződés lejárta előtt? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Munkaviszony megszüntetése, tanulmányiszerződés-tartozás, kilépőpapírok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaviszonyomat a tanulmányi szerződés lejártát megelőzően, munkavállalói rendes felmondással megszüntettem. A munkáltató felém egy, a vezető által aláírt levél formájában közölte (a felmondást követő 11. napon kaptam kézhez), hogy a 600 000 Ft-os tartozást egyösszegben fizessem be az utolsó munkában töltött napomig (tehát ezt 19 nappal előtte tudtam meg, hogy pontosan mennyit és mikorra kell fizetnem). A kérdésem: amennyiben a határidőig nem teszek eleget a fizetési felszólításnak, a munkáltató visszatarthatja-e a kilépőpapírjaimat? Ha nem, és ők erre hivatkozva akarják behajtani a tartozást az általuk megjelölt időpontig, mit tehetek, mire hivatkozhatok? Ennyit nem tudok egyszerre, ilyen rövid idő alatt kifizetni. Erre hivatkozva, ha a kilépőpapírjaimat nem is tartják vissza, bíróságra vihetik az ügyet? A tanulmányi szerződésben pontos információ nem szerepel arra vonatkozóan, milyen határidővel kell megfizetnem ezt a munkáltató részére. Kérdésem lenne még, hogy az egyösszegű kifizetést elkerülendő, van-e rá más megoldás, minthogy én a munkáltatónak könyörögjek a részletfizetési lehetőség iránt? Válaszát előre is köszönöm! Z. M.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kockázati biztosítás egyéni vállalkozó esetén

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs