14 találat a(z) tagsági jogviszony cimkére

Társas vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Kft. gyesen lévő, korábban tagi jogviszonyú munkavállalójának a tagi viszonya megszüntetése Kérdés

Biztosítottság Kérdés

Főállású katás egyéni vállalkozó és tagsági jogviszony korlátolt felelősség társaságban Kérdés

Tagsági jogviszony megszüntetése Kérdés

Induló cég tao/kiva Kérdés

Sajátjogyú nyugdíjasok díjazása 2020. 07. 01. után Kérdés

Csed, gyed igénylése a középiskola befejezése után Kérdés

Egyesület alapszabálya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk alapszabályt módosít. Az új Ptk. 3:67 §-a szerint a tagsági jogviszony keletkezése a közgyűlés általi elfogadással jön létre. Kérdésem, hogy ettől a szabálytól el lehet-e térni úgy, hogy a közgyűlés a döntést az elnökség hatáskörébe utalja? A következő, a 3:78 §, ami szerint az elnökség az elnökét maga választja ki a tagjai közül. Ha ezt a közgyűlés teszi, az ellentétes-e az új Ptk. szabályaival?

Nyugdíjazás és a tagsági jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! 40 éves szolgálati idővel nyugdíjba készülő, főfoglalkozású alkalmazott munkaviszonyát fel kell mondani. (1997. évi LXXXI törvény 18. §) A dolgozó egyben tagja is a kft.-nek, valamint a kft. tevékenységének szakmai felügyeletét is ez az alkalmazott látja el (nem ő az ügyvezető, ő csak szakmai vezető). Jól gondolom, hogy a kilépés napját követően kiegészítő tevékenységű tagként továbbra is jogosult a kft.-ben személyesen közreműködni? A kilépés napjáig bért kap, és a következő naptól az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése mellett (akár nulla forintért), de a szakmai felügyelet folyamatos marad. A szakmai felügyelet tagi jogviszony mellett is végezhető, itt az egy nap folytonosság a kérdés. Köszönöm válaszukat. Üdvözlettel: Soltész Nóra

Megbízás tagsági jogviszony mellett: így kell járulékot fizetni Cikk

Gyakran elhangzó kérdés, hogy milyen társadalombiztosítási terheket kell fizetni a gazdasági társaság (tag) ügyvezető után. Noha ezt a problémát számos alkalommal, és sokféle nézőpontból tárgyaltuk már, továbbra is aktualitással bír.

Mit mond az egyesületekről az új Ptk.? Itt vannak a részletek Cikk

Az új Polgári törvénykönyv szabályozza az egyesületre vonatkozó szabályokat is. Cikkünkben az egyesület alapszabályára, tagsági jogviszony létrejöttére és megszűnésére, valamint a közgyűlésre vonatkozó szabályokat ismertetjük.

Szociális szövetkezeti tagság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az új szabályozás szerint a szociális szövetkezeti tag nem biztosított, az egészségügyi ellátást a szövetkezet külön megállapodás szerint intézi. A bérből 10 százalék nyugdíjjárulékot vonnak le, a dolgozó levonásra, szabadságra nem jogosult, pihenőidőt ennek megfelelően kap. Kérem válaszukat, hogy mire, milyen ellátásra jogosít az így megkötött tagsági jogviszony? Köszönettel.

Magánnyugdíj: mi jár, kinek, mikor? Cikk

Összefoglaló cikkünkben áttekintjük, hogyan alakul, alakult a társadalombiztosítási nyugellátás a magánnyugdíjpénztári tagság esetén.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkahelyi baleset utáni ellátás számviteli elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Bt.-beltag, -kültag ingyenes munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31