529 találat a(z) tájékoztató cimkére

Tájékoztató a transzferár-adatszolgáltatáshoz Cikk

A transzferár-adatszolgáltatási kötelezettség megfelelő teljesítését segítő adattájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

NAV: szja-bevallási tervezet elfogadása, kiegészítése lépésről lépésre Cikk

Az szja-bevallási tervezet elfogadásáról, kiegészítéséről tett közzé rövid összefoglaló jellegű tájékoztatót honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV-tájékoztató a 2024. adóévben alkalmazható adóegyezményekről Cikk

Adózói tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Magyarország 2024. adóévben alkalmazható adóegyezményeiről.

Érkeznek a tájékoztatók: márciusban soron kívül átköthetők a lakásbiztosítások Cikk

Idén márciusban – ha az érintett ügyfél úgy dönt – egy hónapig soron kívül átköthetővé válnak a lakásbiztosítások. Az erről szóló tájékoztatót a biztosítóknak február 15-ig kell megküldeniük ügyfeleiknek. Érdemes minden ügyfélnek áttekinteni meglévő szerződését és összehasonlítani az új ajánlatokkal – írja honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Új NAV-tájékoztató Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ellentételezés nélkül nyújtott támogatásokról az éves beszámoló kiegészítő mellékletében teljesítendő adatszolgáltatással kapcsolatban.

Biztosítási adó megállapítása és elszámolási módja – itt a NAV információs füzete Cikk

A biztosítási adó a biztosítási szektort terhelő – forgalmi típusú – különadó, szabályait a biztosítási adóról szóló 2012. évi CII. törvény (Batv.) tartalmazza. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) információs füzetében a biztosítási adó megállapításáról és elszámolásának módjáról nyújt tájékoztatást.

Nébih: tájékoztató a permetezési naplók feltöltéséről Cikk

2024-ben február 15-ig rögzíthetik az érintettek a támogatási programokhoz kötődő gazdálkodási naplókat az eGN rendszerben. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ezen határidőt követően tölti le és adja át az adatokat a hatósági vizsgálatokhoz, a gazdálkodási napló és a permetezési napló esetében egyaránt – írja honlapján a Nébih.

NAV-tájékoztató az általános szabályok szerint adózó áfaalanyok közösségi ügyleteiről Cikk

Az általános szabályok szerint adózó áfaalanyok közösségi ügyleteiről szóló tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) január 23-án.

NAV tájékoztató a jövedéki termékek meghatározásáról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a jövedéki termékek meghatározásáról szóló tájékoztatót tett közzé 2024. január 19-én honlapján.

NAV: harmadik országban feldolgozott vas- és acéltermékek származására vonatkozó bizonyíték Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a harmadik országban feldolgozott vas- és acéltermékek származására vonatkozó bizonyítékról szóló tájékoztatót tett közzé honlapján, alábbiakban a tájékoztató tartalmát ismertetjük.

Ekho szerinti adózás választhatósága végkielégítés esetén Cikk

2023/10. Adózási kérdés – Ekho szerinti adózás választhatósága végkielégítés esetén címmel tette közzé tájékoztatóját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Késedelmi pótlék: itt van a NAV tájékoztatója a számításról Cikk

A késedelmi pótlékkal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) az idegen pénz használatát szankcionálja, tehát azt a helyzetet, amikor az adózó a fizetési kötelezettségének nem tesz eleget a jogszabályokban meghatározott fizetési határidőig (esedékességig), illetve a költségvetési támogatást esedékesség előtt veszi igénybe.

Itt a NAV ÁNYK-űrlapok elektronikus benyújtásáról, valamint a képviselet bejelentéséről szóló téjékoztatója Cikk

Az ÁNYK-űrlapok elektronikus benyújtásáról, valamint a képviselet bejelentéséről szóló tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

PM-tájékoztató a transzferár-adatszolgáltatáshoz Cikk

A szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettségről szóló 32/2017. NGM rendelet 8–8/A §-a szabályozza a kapcsolt vállalkozások részére előírt transzferár-adatszolgáltatási kötelezettség részletszabályait. Az adatszolgáltatás megfelelő teljesítése érdekében a Pénzügyminisztérium tájékoztatót állított össze, amelynek célja elősegíteni az adózók jogkövetését – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV: a digitális platformüzemeltetők új kötelezettségei Cikk

A digitális platformüzemeltetők új kötelezettségeiről szóló tájékoztatót tett közzé pénteken holnapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó gépjármű költségelszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Idegen épületen végzett beruházás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Rendszám feltüntetése a számlán

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink