64 találat a(z) szakmai gyakorlat cimkére

Együttműködési megállapodás iskolával Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy zrt. együttműködési megállapodást köt egy szakközépiskolával szakmai gyakorlatra, 1 főre, 1 hónapra, 8 órára. 129.000 ft bért szeretnének adni neki. Kérdésem: ez a bér adómentes vagy csak a kötelezően előírt 21.645 Ft? Be kell-e jelenteni a 16T1041-es nyomtatványon? Szakképzési hozzájárulás csökkenthető-e 3.485 ft x nap összeggel? Köszönettel Fidler Gáborné

Együttműködési megállapodás Kérdés

Egy egyéni vállalkozó együttműködési megállapodást kötött egy szakképző iskolával, kamara beleegyezésével egybefüggő szakmai gyakorlatra 2016.06.16 és 2016.08.31 között, 9, 10 és 11-es diákok esetében. Jól gondoljuk, hogy nem kell bejelenteni az együttműködési megállapodást, mivel a diákok nem válnak ezáltal biztosítottá, és nincs járulék- illetve szocho fizetési kötelezettség utánuk? A szakképzési hozzájárulás terhére figyelembe vehetünk kedvezményt a 08-as bevallásban? Válaszukat előre is köszönjük.

Szakmai gyakorlat diákszövetkezeten keresztül Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégünk szakmai gyakorlat keretében szeretne foglalkoztatni főiskolai hallgatókat együttműködési megállapodással – feltételezem, hallgatói munkaszerződéssel. Igen ám, de a tanulók nem jelenhetnek meg a munkáltatónál létszámként, ezért felmerült, hogy diákszövetkezeten keresztül foglalkoztatnák őket a kötelező szakmai gyakorlat idejére. Kérdésem: kivitelezhető-e az a helyzet, hogy a cég köt az iskolával együttműködési megállapodást, a diákszövetkezet kiszámlázza a kötelezően kifizetendő díjazást a cég felé, és a cég a szakképzési hozzájárulásából levonja a gyakorlati időre eső, jogszabályban előírt közterhet? Ha nem, mit lehet tenni? A hallgatói munkaszerződés ilyen esetben ki között jön létre?

Szakképzési hozzájárulás csökkentése főiskolai szakmai gyakorlattal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk az Óbudai Egyetem mérnökeinek biztosít 6 hetes szakmai gyakorlatot. A létszám éves szinten 5-10 fő között van. Van lehetőség arra, hogy ezzel csökkentsük a cég fizetendő szakképzési hozzájárulását? Előre is köszönettel.

Együttműködési megállapodás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó és szakközépiskola együttműködési megállapodást kötött 160 órás nyári szakmai gyakorlatra. A szakmai gyakorlatra kötelezően kifizetett pénzbeli díjazás után a vállalkozónak keletkezik-e szociális hozzájárulási adó és szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettsége? Válaszukat előre is köszönöm!

Ezt is tudni kell a nyári gyakorlaton részt vevő diákok foglalkoztatásáról Cikk

Milyen adózási és társadalombiztosítási szabályok vonatkoznak azokra a nyári szakmai gyakorlaton foglalkoztatott diákokra, akik nem hazai, hanem valamely EGT-tagállamban található felsőoktatási intézmény hallgatói?

Külföldi egyetemista szakmai gyakorlata Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az, hogy hollandiai egyetemen nappali tagozatos magyar állampolgár magyarországi szakmai gyakorlatára ugyanaz a jogszabály vonatkozik, mint magyar egyetemen nappali tagozatos hallgatóra? Köszönettel várom válaszát: Ganyu Sándorné

Diákok nyári kötelező szakmai gyakorlata: így kell adót fizetni Cikk

A tanév befejezését követőn diákok sokaságára vár még a kötelező szakmai gyakorlat idejének a letöltése. Cikkünkben összefoglaljuk a tanulószerződés, együttműködési megállapodás, hallgatói szerződés alapján adott juttatások adójogi következményeit.

Szakképzési hozzájárulás csökkentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Foglalkoztatunk kötelező szakmai gyakorlatra egy egyetemistát és egy szakképző iskolai tanulót. Mindkét esetben kötöttünk az iskolával együttműködési megállapodást. Kérem, legyen szíves tájékoztatni, hogy a szakképzési hozzájárulásból milyen összegű kedvezményt lehet igénybe venni, és mikor, hogyan? Válaszát köszönöm!

Így lehet egyetemistákat foglalkoztatni szakmai gyakorlaton Cikk

Kell-e munkaszerződést kötni a szakmai gyakorlat keretében foglalkoztatott egyetemistákkal, és mikor kell a részükre díjazást fizetni? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértőnk válaszolt.

Együttműködési megállapodás iskolával Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. együttműködési megállapodást köt egy szakképző iskolával 1 tanuló szakmai gyakorlati képzésére, 70 órára. A tanuló 9. évfolyamos, az iskola 9-12. évfolyamos. Kérdéseim: azt olvastam, hogy a tanuló díjazása adómentes, nem kell bejelenteni, minimum havi 20 475 forintot kell adni, hetente fizetni utalással. Ez így van? Az együttműködési megállapodást beküldtük a kamarába. A kft.-nek kell-e valahol regisztrálni, hogy ő végezhet gyakorlati képzést? A szakképzési adó csökkenthető-e, és ha igen, mennyivel? Ez a gyakorlat 06.15-étől 07.02-éig lenne, napi 6 órában. Jelenléti ívet gondolom, kell vezetni. A gyakorlati képzéssel kapcsolatos papírokat be kell küldeni valahova? Köszönettel: Fidler Gáborné

Gyakornok foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás keretében 3 hónapra alkalmazunk egyetemistát szakmai gyakorlat idejére. A minimálbérnél nagyobb fizetést fogunk neki adni. Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben is mentes a minimálbér összegéig a juttatás, és csak az afeletti részt kell adózni munkavállalói és munkáltatói járulékokkal? Válaszát előre is köszönöm.

Kötelező szakmai gyakorlat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Foglalkoztatunk kötelező szakmai gyakorlatra egy egyetemistát és egy szakképző iskolai tanulót. Mindkét esetben kötöttünk az iskolával együttműködési megállapodást. A munkáltatót milyen közteher-fizetési kötelezettség terheli (szocho, eho, szakképzési hozzájárulás...)? Válaszát köszönöm!

Szakmai gyakorlat bérezése Kérdés

Tisztelt Adózóna! A szakmai gyakorlat bérezésével kapcsolatban szeretnék érdeklődni. – Van-e minimum bérezés? – Van-e valamilyen bérezési megkötés, követelmény? – Eltér-e a nyári gyakorlat az évközi gyakorlattól? – Van-e különbség a fiatal korú gyakorlata és a 18 évet betöltött gyakorlata között? Előre is köszönöm, üdvözlettel, Kálmán Csaba

Árvaellátás melletti szakmai gyakorlat Kérdés

Cégünk tanulót foglalkoztat a nyári szünetben. Szakmai gyakorlata másfél hónap. Árvaellátást kap a tanuló. Mennyi bér fizethetünk, hogy az árvaellátás folyósítását ne veszélyeztessük? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor jár műszakpótlék?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close