218 találat a(z) számlaadás cimkére

A pályakezdő jósnő és a vidéki muzsikus esete az adóellenőrökkel Cikk

Elfelejtette kifényesíteni a kristálygömbjét a jósnő, és nem látta az adóellenőr-veszélyt, és egy álbuli 13 zenésze is belefutott a revizorok csapdájába.

Pénztárgép piaci árus Kérdés

Piacon árusító vállalkozó nyugtaadási kötelezettséggel rendelkezik. De vásárolnak nála, és az ügyfele számlát kér. Kell-e ebben az esetben a számlát a pénztárgépbe beütni, ha igen, milyen feltételei vannak?

Adatszolgáltatás pénztárgép-használatra kötelezetteknek Esemény

2014. július 17.

Adatszolgáltatás pénztárgép-használatra kötelezetteknek Esemény

2014. július 10.

Adatszolgáltatás a pénztárgép-használatra kötelezetteknek Esemény

2014. július 3.

Pénztárgép mellett számla vagy nyugta Kérdés

Kérdésem a következő lenne a tisztelt szakértőkhöz. Egyéni vállalkozásban barkácsboltot üzemeltetek, mellette asztalosipari tevékenységet is végzek (ajtó-, ablak-, lépcső-, bútorgyártás). A telephelyemen van mindkét tevékenység, egy pénztárgépet üzemeltetek. Saját hibámon kívül még nem érkezett meg az új pénztárgép. Vagy nyugtát vagy számlát adunk. Eddig a számla mellé odatűztem a nyugtát. Ezentúl ez nem helyes? Le kell jelentenem a kiállított számlákat, és nem lehet beütni a pénztárgépbe? Ez a havi forgalom-összesítést megbonyolítja, plusz könyvelési költség és idő.

Pénztárgép, rendezvényre kitelepülés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vendéglátással foglalkozó cég pénztárgép-használatra kötelezett. Egy falunapi rendezvényre 3-4 standdal kitelepül, sátrakba, és italkiméréssel fog szolgáltatást nyújtani. Ilyenkor pénztárgépet kell használni (esetleg mind a 3-4 helyen), vagy elég nyugtát adni? Ha elég nyugtát adni, a nap végén a székhelyen lévő pénztárgépbe be kell rögzíteni?

Pénztárgép használata Kérdés

A cég nem használt még pénztárgépet, most fog először. Követtem cikkeiket a NAV álláspontjáról pénztárgépes nyugta vagy áfás számla ügyében, de nem teljesen világos a dolog. Például egy közértben is úgy működik a dolog, ha áfás számlát kérek, akkor is beütik a gépbe, csak a nyugtát nem adják oda, hanem a számlamásolathoz tűzik. Követhető ez a megoldás? Nekem úgy lenne logikus, hogy mindent, amit készpénzben fizetnek, be kell ütni, de a NAV-állásfoglalás, mintha ellentmondana ennek. További kérdés: hitelkártyás fizetést be kell-e ütni? Postai utánvétes bevételt be kell-e ütni? Köszönettel.

Pénztárgép "mozgó" asztalnál Kérdés

Egy cég fél évre lehetőséget kapott egy mozgó asztalnál való értékesítésre. Ez úgy néz ki, hogy fix helyen vannak, de minden este 'eltolják' az asztalt. Ajándéktárgyakat értékesítenek. A cégnek nincs boltja, webshopon keresztül értékesítenek. Kell-e a cégnek erre a 6 hónapra pénztárgép, vagy elegendő nyugtát, illetve számlát kibocsátania? Köszönöm

Adatszolgáltatás pénztárgép-használatra kötelezett, kizárólag számlát adóknak Esemény

Május 29.

Kiknek kell, s kiknek nem kell a számla adatairól jelenteniük? Cikk

Most, hogy remélhetően elcsitulnak a kedélyek azok után, hogy a NAV újabb, 2014. április 9-ei közleménye az „eredeti állapotot helyreállítva” továbbra is elfogadhatónak tartja a nyugtakibocsátással együttjáró pénztárgép-használat melletti számlaadást, érdemes ennek fényében is áttekinteni, hogy kiknek kell, s kiknek nem kell az általuk kibocsátott számlák adatairól jelenteniük az állami adóhatóság felé.

Pénztárgépesek adatszolgáltatása Esemény

Május 8.

Pénztárgépesek adatszolgáltatása Esemény

Május 1. (május 5.)

A számlával bizonylatolt ügylet adatainak pénztárgépben való rögzítéséről Kérdés

A 2014.04.09-ei NAV tájékoztatóban ez szerepel: "Ugyanarról az ügyletről a számla és nyugta egyidejű kibocsátása a jelenleg hatályos jogszabályi előírások alapján nem merül fel. Ez vonatkozik a pénztárgéppel teljesített nyugtaadás esetére is, mivel az NGM rendelet nem tartalmaz olyan előírást, hogy a számlával kísért értékesítést a pénztárgépben rögzíteni kell. " Itt minden típusú pénztárgépre gondolnak (hagyományos, illetve online)? Még sok kereskedő használ hagyományos pénztárgépet, mert például van érvényes megrendelése, de még nem kapta meg a gépet. Korábban pedig 04.01-jén azt írta a NAV: "Abban az esetben, ha az adóalany az adott ügyletről – nem az online pénztárgéppel előállított – számlát bocsát ki, az ügylet adatait nem kell beütnie az online pénztárgépbe." Köszönettel: Kurunczi Flóriánné

Kereskedők, figyelem! Új tájékoztató a NAV honlapján pénztárgép ügyben Cikk

Új tájékoztatót tett közzé a NAV honlapján a számlával bizonylatolt ügylet adatainak pénztárgépben való rögzítéséről. Az adóhatóság ismételten leszögezi: egy ügyletről egyféle bizonylatot (számlát vagy nyugtát) kell kibocsátani. Ez vonatkozik a pénztárgéppel teljesített nyugtaadás esetére is, mivel az NGM rendelet nem tartalmaz olyan előírást, hogy a számlával kísért értékesítést a pénztárgépben rögzíteni kell. Az adóhatóság ugyanakkor azt ígéri, hogy nem alkalmaz szankciót, ha a számlával bizonylatolt értékesítést a pénztárgépben is szerepeltetik az adózók.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jövedéki termék értékesítése fesztiválon

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

2017 előtt kötött céges biztosítások adója

Surányi Imréné

okleveles közgazda

SZÉP-kártya 2024.01.01-től

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink