114 találat a(z) pénzmosás cimkére

Az ING-t 775 millió euróra büntették Hollandiában pénzmosási ügyek miatt Cikk

Mintegy 775 millió euró (254 milliárd forint) pénzbírságot kellett megfizetnie az ING-nek Hollandiában, amiért a bank éveken keresztül nem végzett kellően alapos ellenőrzéseket, és így nem tett eleget a pénzmosás elleni előírásoknak – közölte kedden a helyi ügyészség.

Azonosítás 2018.06.26-áig Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az új pénzmosási törvény miatt a régi ügyfeleket is újból azonosítani kell 2018.06.26-áig azoknak, akikre vonatkozik a rendelet. Az azonosítás egy adatlap kitöltésével történik. Korábban olvastam arról, hogy az adatok egy nyilvános adatbázisba kerülnek, ahonnan 8 év után törlődnek ki. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ha egy könyvelő azonosította az ügyfeleit, akkor fel kell-e töltenie valahova ezeket az adatokat, ha igen, akkor pontosan hova és milyen adatokat? Válaszát előre is köszönöm.

Óriási pénzmosodaként működtek észt bankok Cikk

Több mint 11 milliárd eurót (3 ezer 521 milliárd forintot) mostak tisztára észtországi bankokon keresztül – közölte az észt rendőrség.

Kiszabadult az előzetesből a volt perui elnök és felesége Cikk

Kiszabadult kedden az előzetes letartóztatásból Peru vesztegetéssel és pénzmosással vádolt volt elnöke, Ollanta Humala és felesége, mert az alkotmánybíróság megsemmisítette az előzetes letartóztatásukról szóló bírói döntést.

Feljelentést tesz az MKB Bank Cikk

Rágalmazás miatt büntető feljelentést tesz az MKB Bank Zrt. a Magyar Nemzet egyik hétfői cikke miatt – közölte ma a pénzintézet.

Pénzmosási szabályzat Kérdés

Kedves Válaszadó! Cégünk saját gyártású termékeket értékesít, és saját tulajdonú ipari ingatlanokat ad bérbe. Igen csekély a készpénzes forgalom, egyedileg sosem haladja meg a törvényben említett 2 millió 500 ezer forintot. Mindezek ismeretében kell-e (kellett-e volna) Pmt. szabályzatot készítenünk? Válaszát előre is köszönöm!

Pénzmosás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nemrég olvastam a "Pénzmosási Szabályzat árukereskedőknek" kérdést és a hozzátartozó szakértői választ. Én csak egy kis pontosítás felől szeretnék érdeklődni. A 2 500 000 forintos limit egy készpénzfizetésről szól vagy egy éves viszonylatban összesen egy partnertől? Ez számomra nem volt egyértelmű. Köszönöm a választ. Üdvözlettel: Tímea

Pénzmosás elleni szabályzat Kérdés

Kérdésem arra irányulna, hogy a pénzmosás elleni szabályzatot át kell-e dolgozni, ha igen, mi a fő változás, illetve a NAV felé kell-e valamit megküldeni? Olvastam, hogy a szabályzatot nem kell megküldeni, csak az adatlapot, viszont adatlapot erre vonatkozóan sehol nem találok. Erre vonatkozóan szeretnék iránymutatást kapni. Köszönettel: Bényi Józsefné

72 milliót költöttek hókuszpókuszra Cikk

Újabb bizonyítékokat tártak fel a Questor-ügyben a cégvezetők pénzügyi döntéseiről, ezek szerint a cégcsoport korábbi vezetői – köztük az alapügy vádlottjai – a befektetők pénzének a megtérülését nem az üzleti tervek szerint végzett gazdasági tevékenység eredményétől, hanem részben a természetfeletti erők beavatkozásától, így például hindu tűzszertartástól várták, illetve ezek révén remélték a leleplezés elkerülését is – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Pénzmosási szabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk építőanyag-árukereskedelemmel foglalkozik. Kérdésem, hogy a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvényben szereplő 300 ezer forintot elérő vagy meghaladó készpénzes értékesítési limithatár kire/mely árukereskedőkre vonatkozik? Az új törvényi hivatkozások a gyakorlatban mit jelentenek, és amennyiben magánszemély vevőnktől 2 millió 500 ezer forintot meghaladó készpénzes fizetést fogadunk el, azzal kapcsolatosan milyen teendők vannak? Segítő válaszát köszönöm előre is! Tisztelettel!

Pénzmosás elleni szabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy olyan építőipari cégnek, amely alvállalkozókkal építtet társasházakat, majd azokat értékesíti, kell-e pénzmosás elleni szabályzatot készítenie? Válaszát előre is köszönöm.

Elbocsátások és kilépések a Newsweeknél Cikk

A tekintélyes Newsweek hetilap vezetése elbocsátotta Bob Roe főszerkesztőt és több munkatársát hétfőn. Menesztésükre azért kerülhetett sor, mert kedvezőtlen fényben tüntették fel a folyóiratot működtető médiacsoportot a manhattani ügyészség pénzmosás gyanújával indított nyomozását követően – írta a Huffington Post című amerikai hírportál.

Igazolni kell a magyarázat nélküli vagyonok eredetét a briteknél Cikk

A „magyarázat nélküli” nagy vagyonok eredetének igazolására kényszeríti a brit kormány a Nagy-Britanniában élő külföldi oligarchákat.

Pénzmosási szabályzat átdolgozási határideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! A NAV megjelentette január hónapban a könyvelőkre vonatkozóan a pénzmosási szabályzattal kapcsolatos teendőket. Tehát megjelentek a típusszabályzatok és a belső szabályzat átdolgozásával kapcsolatos teendők. A belső szabályzat átdolgozásáról való tájékoztatást a NAV felé mikor kell elküldeni, tehát mi a határidő? Sajnos erről sehol nem találok pontos tájékoztatást. Volt a 2017. szeptember 30-a, utána pedig várni kellett a NAV közzétételére. Milyen határidőt kell betartani jelenleg ezzel a tájékoztatásbeküldéssel? Köszönettel: Kiss Anita

Egyéni válalkozó és a pénzmosási törvény Kérdés

Milyen feladata van a pénzmosási törvénnyel az egyéni vállalkozónak?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi cég munkavégzése Magyarországon munkaügyi szempontból

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

2020. évi CXL. törvény értelmezése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close