76 találat a(z) pénzügyi lízing cimkére

Befizetési határidő Esemény

Egyéni vállalakozó – pénzügyi lízing Kérdés

Pénzügyi lízing maradványértéke Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing személygépkocsi további bérbeadása Kérdés

Tisztelt Cím! Cégünk nyílt végű pénzügyi lízing szerződéssel "bérel" egy személygépjárművet, amelyet szeretne tovább bérbe adni egy magánszemélynek. A társaság rendelkezik eszközbérbeadási tevékenységgel. Az áfalevonás szempontjából befolyásoló tényező-e, hogy mekkora összegért adja bérbe a személygépkocsit? Ha netán olcsóbban, mint a lízingdíj, akkor a lízingdíjból levonható-e 100 százalékban az előzetesen felszámított áfa? Illetve a cégautóadó fizetése alól mentesül-e cégünk? Várom szíves válaszukat. Köszönettel: Komáromi Judit

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Személygépkocsi nyílt végű pénzügyi lízingjének könyvelésében kérek segítséget. A beruházási értéket aktiválnom kell, de nem látom előre, milyen mértékben lesz visszaigényelhető az áfa, így nem tudom, hogy a bruttó bekerülést milyen mértékben kell csökkenteni az áfával aktiváláskor. Segítségüket köszönöm.

Adókedvezmény elektromos autók beszerzése után – 2. rész Cikk

Cikkünk első felében az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezményének jogszabályi környezetét tekintettük át. Jelen írásunkban arra a kérdésre keressük a választ, hogy az említett adókedvezmény felhasználható-e elektromos személygépjármű beszerzése esetén.

Befizetési határidő Esemény

Maradványérték Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pénzügyi lízinggel vásárolt céges személyautónál maradványértékként a lízingben szereplő maradványértéket kell figyelembe venni az értékcsökkenés meghatározásánál, vagy mi határozhatunk meg nagyobb maradványértéket a könyvelésben?

Fejlesztési tartalék felhasználása cégautó vásárlásához Cikk

Fel lehet-e használni a fejlesztési tartalékot cégautó nyílt végű pénzügyi lízinggel történő megvásárlásához? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt.

Tartós bérlet vagy pénzügyi lízing? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy belföldi gazdasági társaság gépeket bérel egy másik adóalanytól előreláthatólag 3 éven keresztül a következő feltételekkel – a futamidő nem éri el a gazdasági élettartamot, de a bérlő a tárgy szerződéskori piaci értékénél jelentősen alacsonyabb áron (maradványértéken) megszerzi vagy megszerezheti a tulajdonjogot, – a futamidő alatt fizetendő lízingdíjak összege eléri a lízingtárgy piaci értékét. Jól gondoljuk-e, hogy a fenti konstrukciót a pénzügyi lízing szabályai szerint kell elszámolni és így a gépeket a bérlő eszközei között kell kimutatni? Mire kell még figyelemmel lenni? Köszönettel és üdvözlettel

Pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben szeretnék segítséget kérni: egy vállalkozás pénzügyi lízing útján vásárolt személyautót, a havi számlából az áfa megfelelő része levonásba került. Sajnos az autót a lejárati idő előtt vissza vagy el kell adni a kereskedésnek, ebben az esetben áfásan vagy mentesen kell a számlát kiállítani? A segítséget előre is köszönöm: hfejes

Nyíltvégű pénzügyi lízing Kérdés

Az általam könyvelt kft. nyílvégű pénzügyi lízing keretében bérelt egy személygépkocsit. A futamidő lejár nemsokára. A kérdés az, hogy ha a kft. veszi meg a személygépkocsit, akkor az eddig tárgyi eszközként nyilvántartott eszközt (aminek van még értéke a könyvekben), ki kell-e vezetni egyéb ráfordításként, vagy a maradványérték+áfa értéket rá kell-e aktiválni az eszközre és így kell-e tovább értékcsökkenést elszámolni, vagy új eszközként kell tovább nyilvántartani, a számlázott maradványérték+áfa értékben? Átminősítheti-e a NAV ebben az esetben esetleg a tranzakciót zárt végű pénzügyi lizinggé?

Nyílt végű lízing pénzügyi lízing-e Kérdés

Tisztelt Szakértő, Tisztelt Bartha László! A https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_8_Gepkocsi_nyilt_vegu_lizing_ev_veg_txn kérdéshez kapcsolódóan szeretnék visszakérdezni. Azt írja válaszában, hogy a nyílt végű lízing nem pénzügyi lízing, azonban én úgy látom, hogy a nyílt végű lízing pontosan megfelel a hivatkozott Hpt 89. szakaszának. Az a kérdésem, hogy milyen szempont alapján nem minősül a nyílt végű lízing pénzügyi lízingnek? Köszönöm eredeti válaszát, és előre köszönöm viszontválaszát!

Cégautó áfaarány Kérdés

Ügyfelünk 2018-ban pénzügyi lízing keretében személygépkocsit vásárolt, aminek a teljes vételárából az áfatartalom 80 százalékát visszaigényeltük, 2018-ban menetlevelet vezetett. 2019-ben azt tervezi, hogy nem vezetne nyilvántartást. Kell-e valamikor korrigálni a levont általános forgalmi adót? Előre is köszönettel: Sándor Józsefné, Adóreform Kft.

Nyílt végű pénzügyi lízing Kérdés

Tisztelt Cím! Egyik ügyfelünk nyílt végű pénzügyi lízing keretében vásárolt személyautót. A kezdő lízingdíj áfáját teljes egészében, azt követően a havi törlesztőrészleteknél 30-70 százalék arányban vontuk le. A futamidő 36 hónap lett volna. A futamidőből eltelt 11 hónap, az ügyfél kifizette a lízingcég felé fennálló tartozását, és harmadik személy részére értékesítette a személygépkocsit. Aztán egy új lízingszerződést kötött egy új autó vásárlására. Az lenne a kérdés, hogy ebben az esetben zárt végű pénzügyi lízinggé minősítheti-e az adóhatóság az ügyletet? Önellenőrzést kell-e beadni a visszaigényelt áfa miatt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close