13 találat a(z) otthoni munka cimkére

A munkaadó is beszállhat a dolgozó rezsijébe otthoni munka elrendelése esetén Cikk

Mivel a munkáltató köteles a munkavállalónak a munkaviszony teljesítésével felmerülő költségeket megtéríteni, ez az elrendelt otthoni munkavégzés miatt megnövekedett energiaszámlára is kiterjedhet abban az esetben, ha a dolgozó igazolni tudja a költségek indokoltságát, ám az összefüggés bizonyítása nem egyszerű – mutattak rá a Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda budapesti munkajogi szakértői csütörtökön az MTI-nek eljuttatott szakmai anyagukban.

Ápolási díj melletti átalányadózás Kérdés

Gyod mellett munkavállalás Kérdés

Home office díjazása Kérdés

Otthoni munkavégzés, távmunka, szabadságkiadás: munkajogi tanácsok év végére Cikk

Cikkünkben összeszedtük azon legfontosabb, munkajogi teendőket, amelyeket az év végén, vagy a következő év elején érdemes elvégezni.

Munkabéren felüli juttatások: igénylik a munkavállalók, kellenek a megtartásukhoz Cikk

A pandémia a munka világát nem csupán a munkavégzés helyének függvényében változtatta meg, hanem a munkavállalóknak nyújtott juttatások tekintetében is. Egy munkahely kiválasztásának ill. megtartásának talán legfontosabb szempontja lett az, hogy mit nyújt egy cég. Utazást, otthoni vagy irodai munkavégzést támogató, well-being juttatások: ezek az elsődleges szempontok ma egy munkavállalónál.

Könnyű, otthon végezhető munka? Legyen óvatos, ne dőljön be! Cikk

A könnyű, otthon végezhető munka álcája alatt az internetes bűnözők úgynevezett pénzöszvéreket képeznek ki, akik általában tudtukon kívül segítenek az illegálisan szerzett pénzek tisztára mosásában – olvasható a G Data kiberbiztonsági cég figyelmeztetése a hvg.hu oldalán.

Nőhet a kibertámadások száma az otthoni munkavégzés miatt Cikk

Újra nőhet a kibertámadások száma, mert a koronavírus-járvány miatt ismét egyre többen dolgoznak otthonról, az otthoni hálózatok pedig általában kevésbé biztonságosak, mivel nem munkavégzésre lettek felállítva – véli Keleti Arthur, az informatikai biztonság napja rendezvény alapítója.

Home office: bevezetné az otthoni munkavégzés jogát a német kormány Cikk

Bevezethetik Németországban az otthoni munkavégzés jogát, a szövetségi munkaügyi és szociális minisztériumban már dolgoznak a törvényjavaslaton – közölte Hubertus Heil, a tárca vezetője egy vasárnapi lapinterjúban.

Munkaszerződés módosítása, írásbeli jognyilatkozat közlése otthon dolgozók esetén Cikk

Jelen járványügyi helyzetben egyre gyakrabban felvetődik a munkaszerződés módosításának szükségessége. Problémát okozhat ugyanakkor, hogy a munkavállalók jelentős része otthonról végzi a munkát, így a felek közvetlen kontaktusa korlátozott. A munkaszerződést módosítani ugyanakkor csak írásban lehetséges. Ezen túlmenően a munkáltató számos, egyoldalú döntését írásba kell foglalni. Hogyan lehet ezt jelen helyzetben megtenni? Az alábbi elemzésben ezekre a problémákra mutatjuk a megoldást.

Otthoni munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelő és bérszámfejtő feladatot látnék el egy cégnél. A munkám jellegéből adódik, hogy nem szükséges folyamatosan a vállalat irodájában lennem ahhoz, hogy dolgozhassak. A munkáltatóm laptopot és programot biztosít a munka elvégzéséhez, valamint céges telefonnal is rendelkeznék a kapcsolattartáshoz, internet-előfizetéssel is rendelkezem. Havonta bizonyos időt (megállapodás szerint) az irodában töltenék, de a munkaidőm másik részét otthon tölteném munkavégzéssel. Teljes munkaidőben foglalkoztatott havibéres munkavállaló lennék. Ilyen viszonyok mellett kell-e jelenléti ívet vezetnem? Ha nem, akkor hogyan igazolható az általam munkában töltött idő? Egy esetleges munkaügyi ellenőrzés nem róhatja fel ezt hiányosságnak? Válaszát előre is köszönöm!

Költségtérítés otthoni irodára Cikk

"Néhány munkavállalót otthoni munkavégzés keretében szeretnénk foglalkoztatni. A munkabérén felül szeretnénk nekik fizetni úgynevezett Home Office költségtérítést a felmerülő költségeinek fedezésére (például internet, telefon, áramdíj stb.) Ilyen jellegű költségtérítés fizethető-e adómentesen, ha igen, akkor mi ennek a módja. Kell-e a munkavállalótól bármilyen dokumentumot bekérni az elszámoláshoz?" Olvasónk kérdésére szakértőnk, Surányi Imréné válaszolt.

Az otthoni iroda, vagyis home office, mint társasági adó telephely Cikk

Napjaink gyorsan változó gazdasági környezetében szinte alapkövetelmény a mobilitás, amit a különböző modern technológiai megoldások (internet, okostelefonok stb.) jelentős mértékben megkönnyítenek. Ez a jelenség a munka világában is megjelenik, és egyre gyakrabban merül fel lehetőségként az otthoni munkavégzés (home office) különböző okok, mint például a részmunkaidős foglalkoztatás megvalósítása, szülés után a munkába visszatérő fiatal anyukák támogatása, nagyobb távolságok áthidalása stb. miatt. Mi történik, ha több országot érintő jogviszonyban történik mindez?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3