6 találat a(z) otthoni munka cimkére

Nőhet a kibertámadások száma az otthoni munkavégzés miatt Cikk

Újra nőhet a kibertámadások száma, mert a koronavírus-járvány miatt ismét egyre többen dolgoznak otthonról, az otthoni hálózatok pedig általában kevésbé biztonságosak, mivel nem munkavégzésre lettek felállítva – véli Keleti Arthur, az informatikai biztonság napja rendezvény alapítója.

Home office: bevezetné az otthoni munkavégzés jogát a német kormány Cikk

Bevezethetik Németországban az otthoni munkavégzés jogát, a szövetségi munkaügyi és szociális minisztériumban már dolgoznak a törvényjavaslaton – közölte Hubertus Heil, a tárca vezetője egy vasárnapi lapinterjúban.

Munkaszerződés módosítása, írásbeli jognyilatkozat közlése otthon dolgozók esetén Cikk

Jelen járványügyi helyzetben egyre gyakrabban felvetődik a munkaszerződés módosításának szükségessége. Problémát okozhat ugyanakkor, hogy a munkavállalók jelentős része otthonról végzi a munkát, így a felek közvetlen kontaktusa korlátozott. A munkaszerződést módosítani ugyanakkor csak írásban lehetséges. Ezen túlmenően a munkáltató számos, egyoldalú döntését írásba kell foglalni. Hogyan lehet ezt jelen helyzetben megtenni? Az alábbi elemzésben ezekre a problémákra mutatjuk a megoldást.

Otthoni munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelő és bérszámfejtő feladatot látnék el egy cégnél. A munkám jellegéből adódik, hogy nem szükséges folyamatosan a vállalat irodájában lennem ahhoz, hogy dolgozhassak. A munkáltatóm laptopot és programot biztosít a munka elvégzéséhez, valamint céges telefonnal is rendelkeznék a kapcsolattartáshoz, internet-előfizetéssel is rendelkezem. Havonta bizonyos időt (megállapodás szerint) az irodában töltenék, de a munkaidőm másik részét otthon tölteném munkavégzéssel. Teljes munkaidőben foglalkoztatott havibéres munkavállaló lennék. Ilyen viszonyok mellett kell-e jelenléti ívet vezetnem? Ha nem, akkor hogyan igazolható az általam munkában töltött idő? Egy esetleges munkaügyi ellenőrzés nem róhatja fel ezt hiányosságnak? Válaszát előre is köszönöm!

Költségtérítés otthoni irodára Cikk

"Néhány munkavállalót otthoni munkavégzés keretében szeretnénk foglalkoztatni. A munkabérén felül szeretnénk nekik fizetni úgynevezett Home Office költségtérítést a felmerülő költségeinek fedezésére (például internet, telefon, áramdíj stb.) Ilyen jellegű költségtérítés fizethető-e adómentesen, ha igen, akkor mi ennek a módja. Kell-e a munkavállalótól bármilyen dokumentumot bekérni az elszámoláshoz?" Olvasónk kérdésére szakértőnk, Surányi Imréné válaszolt.

Az otthoni iroda, vagyis home office, mint társasági adó telephely Cikk

Napjaink gyorsan változó gazdasági környezetében szinte alapkövetelmény a mobilitás, amit a különböző modern technológiai megoldások (internet, okostelefonok stb.) jelentős mértékben megkönnyítenek. Ez a jelenség a munka világában is megjelenik, és egyre gyakrabban merül fel lehetőségként az otthoni munkavégzés (home office) különböző okok, mint például a részmunkaidős foglalkoztatás megvalósítása, szülés után a munkába visszatérő fiatal anyukák támogatása, nagyobb távolságok áthidalása stb. miatt. Mi történik, ha több országot érintő jogviszonyban történik mindez?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő, termőföld eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő eszköztámogatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég osztalékfizetése ingatlanban

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close