12 találat a(z) online értékesítés cimkére

Elindult az agrárkamara élelmiszerkereskedelmi online piactere Cikk

Már működik a NAK Piactér oldal (www.nak.hu/piacter), amely olyan – termékkörökre, mennyiségre, rendelkezésre állás rendszerességére, földrajzi területre és egyéb keresési feltételekre szűrhető – felület, amely lehetővé teszi az élelmiszertermelők, -előállítók, illetve a kereskedők, felvásárlók közötti közvetlen kapcsolatfelvételt – írja az üzletem.hu.

A nagy nemzetközi online áruházakat is megadóztatná a kormány? Cikk

A Magyarországra értékesítő online kereskedőket, így például az Amazont is megadóztatná a kormány a kiskereskedelmi különadóról szóló rendelet azon pontja szerint, amely azt írja elő, hogy „nem fióktelep” útján folytatott kiskereskedelmi tevékenységet is adóztatja, ha a terméket Magyarországon adják át a vevőnek – írja a forbes.hu dr. Fehér Tamásra, a Jalsovszky Ügyvédi iroda partnerére hivatkozva.

Egyre többet vásárlunk az interneten keresztül Cikk

A hazai e-kiskereskedelem bruttó 625 milliárd forintos éves forgalmat ért el tavaly, amely mintegy 16 százalékkal haladta meg a 2018-as szintet; az online értékesítés adja a teljes magyar kiskereskedelmi forgalom 6,3 százalékát a GKI Digital és az Árukereső felmérése szerint.

Alanyi adómentes művész Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy egy alanyi adómentes, egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkező nyugdíjas, online értékesítésért cserébe kérheti-e az összegeket az unokája számlájára? Válaszát előre is köszönöm!

Online értékesítés számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk webáruházon keresztül (is) értékesíti termékeit. Kérdésem, hogy helyesen járunk-e el, ha a vevő által online felületen előre utalással vagy bankkártyával történő pénzügyi teljesítésről nem állítunk ki előlegszámlát, csak a csomag tényleges futárnak történő átadásakor készítjük el a számlát, aznapi teljesítéssel? Az ÁSZF vonatkozó részében feltüntetjük, ha cégünk a fenti napot tekinti teljesítésnek, és ezt a vásárló rendeléskor elfogadja. Amennyiben rendben van, hogy egyetlen számla készül, szükséges a számlán feltüntetni a korábbi pénzügyi rendezésre vonatkozó bármilyen adatot? Segítő válaszukat előre is köszönöm.

Online értékesítés számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk webáruházon keresztül értékesíti termékeit. Kérdésem, hogy helyesen járunk-e el, ha a vevő előre utalással vagy online bankkártyás fizetéssel történő pénzügyi teljesítéséről előlegszámlát nem állítunk ki, csak akkor készítünk részére számlát, amikor a terméket átadjuk a futárnak (vagy személyes átvételnél, ha bejön érte az üzletbe) aznapi teljesítéssel. Ha igen, a számlán szükséges feltüntetni a korábbi kiegyenlítésre vonatkozó bármilyen adatot? Az ÁSZF vonatkozó részében természetesen feltüntetjük, hogy mit tekintünk teljesítés dátumának és ezt elfogadja a vásárló. Válaszát előre is köszönöm!

Amazon értékesítés II. Kérdés

Folytatva a https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_29_Amazon_ertekesites_bwb szerinti kérdést: Az ügyfél regisztrált értékesítőként a felületükön, ami azt írja, hogy 15 000 eurós éves forgalom alatt nem kérik el (előzetesen biztosan) az adószámot. Létezhet-e bármi olyan – ilyen kis, vagy akár 10 000 eurós forgalomra vonatkozó – könnyítés, hogy a németországi raktárból kiszállított értékesítésnél nem kell rendelkezni németországi adószámmal? Bármilyen megoldás érdekes lehet, ami ilyen könnyítéshez vezetne, mert egy induló magyar kereskedőnek ez az új csatorna magában hordja a sikertelenség kockázatát, így kicsiben, kisebb költséggel elkezdeni sokaknak jó alternatíva lehet. A német adószám kiváltása itthonról nehézkes, a közvetítő cégek szolgáltatása nem olcsó.

Minden állami vagyonelem online cserélhet gazdát Cikk

Már nemcsak ingatlanok és ingóságok, hanem társasági részesedések értékesítésére is lehetőség nyílik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) által működtetett elektronikus aukciós rendszeren keresztül. A fejlesztéssel teljessé vált az állami vagyonelemek online értékesítésének köre.

Online szoftverértékesítés számlakiállítás Kérdés

Tisztel Szakértő Katás vállalkozó saját készítésük kis értékű (10 €) szoftverét online értékesíti Európai Unión belül és Európai Unión kívül. Jelenleg általános e-számla kerül kiállítása. A vásárlás folyamata a számlakiállítás miatt elég körülményes, mivel részletes lakcím adatokat kell elkérni a vásárlótól. A következő kérdésem lenne. Ha a teljesítés helye nem Magyarország és a vevő nem adóalany, akkor van-e valamilyen mód a számlakiállítás elhagyására? Természetesen a vásárlás mindig online történik, automatizálva.

Webáruházi értékesítés – személyes átvétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk kizárólag webáruházon keresztül értékesít elektronikai készülékeket. Most jelentkezett egy magánszemély vásárló, aki szeretné személyesen átvenni a megvásárolt árucikkeket. Minden vásárlásról számlát állítunk ki, és a feladott postai csomagban megkapják a vevők a saját példányukat. A vállalkozásnak nincs nyílt árusítási üzlete vagy telephelye. Tevékenységét a székhelyén végzi, ahol az adminisztráció is történik. Kérdésünk, hogy ez esetben kell-e a PTGSZLAH nyomtatványt alkalmazni a magánszemély vásárló személyes átvétele miatt, vagy ez a vásárlás – függetlenül az átvétel módjától – továbbra is online értékesítésnek minősül? Válaszát előre is köszönjük!

Az örökzöld kérdés: elég a nyugta, vagy számlát kell adni? Cikk

Online foglaláson keresztül értékesítő utazási iroda nyugtát állít ki vevői részére; helyesen jár-e el, hogyan tesz eleget szabályosan a bizonylatadási kötelezettségének? – kérdezte olvasónk. Bartha Katalin, az InterTax Pro Kft. okleveles adószakértője válaszolt.

Online árverezés: kikre figyel az APEH? Cikk

Május 18-án egy hír jelent meg a Magyar Nemzetben, mely szerint az APEH tömegesen küld felszólításokat azoknak, akik online árverezőoldalakon értékesítenek termékeket és nem fizetnek adót azok után. A lapnak nyilatkozó adószakértő leszögezte, hogy az ilyen ügyletek adókötelesek - írja a vg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pénzforgalmi áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Kata és magánszemélyként bérbeadás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlaneladás 5 % áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close