16 találat a(z) nyugdíjkiegészítés cimkére

Előrehozott nyugdíjkifizetést, egyszeri nyugdíjkiegészítést javasol az MSZP Cikk

Az MSZP a koronavírus-járvány miatt azt kezdeményezi, hogy a kormány április 6-ára hozza előre a nyugdíjkifizetéseket – közölte pénteken az országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

Nyugdíjprémium Kérdés

Ha a 2020 eleji nyugdíjba menetelt választom, akkor, ha lesz jövőre nyugdíjprémium, illetve év végi nyugdíjkiegészítés, az megillet engem?

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Több kormányrendelet, illetve bírósági döntés is felkeltette az utóbbi hetekben az adózási témákkal hivatásszerűen is foglalkozók érdeklődését.

Nyugdíjkiegészítés Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! 2018. szeptemberben állapítottak meg özvegyi nyugdíjat részemre. Kérdésem az lenne, hogy jár-e a nyugdíjkiegészítés, függetlenül attól, hogy novemberben ezt a fajta ellátást már nem kapom. Köszönöm megtisztelő válaszát!

Nyugdíjkiegészítés, nyugdíjprémium 2019 – itt vannak a részletes szabályok Cikk

Megjelent a Magyar Közlönyben a nyugdíjak novemberi kiegészítését, valamint az úgynevezett nyugdíjprémium mértékét szabályozó két kormányrendelet.

Orbán ígérete a nyugdíjasoknak: prémiumot és kiegészítést kapnak Cikk

A nyugdíjprémium átlagos összege 20 160 forint, a nyugdíjkiegészítésé pedig 11 ezer forint lesz idén, a pénzt novemberben egy összegben kapják meg a nyugdíjasok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, az Idősek Tanácsa ülésén.

Jó hír a nyugdíjasoknak, itt a kormányrendelet a rezsiutalványról Cikk

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-áig, olvasható a kormány portálján.

Jár-e nyugdíjkiegészítés és prémium a IX. hóban elhunyt nyugdíjasnak? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jár-e nyugdíjkiegészítés és nyugdíjprémium a 2017. IX. 10-én elhunyt öregségi nyugdíjas egyetlen lányának/örökösének? Amennyiben igen, kihez/hová kell benyújtani a kérelmet és milyen iratot kell csatolni a kérelemhez? Kérjük, hogy válaszát a kormányrendelet idevágó részének megjelölésével szíveskedjék megadni! Előre is köszönettel: az elhunyt nyugdíjas hozzátartozója

Novemberben utalják át a nyugdíjprémiumot és a nyugdíjkorrekciót Cikk

Novemberben kapják kézhez a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumot, valamint a nyugdíjkorrekció összegét – erősítette meg az MTI-nek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára.

Megnyílt a lehetőség nyugdíj-kiegészítési igények benyújtására Cikk

A totalitárius diktatúrák áldozatai társadalombiztosítási és munkajogi helyzetének rendezése, a sérelmek orvoslása érdekében már a ’90-es évek legelején megszülettek a jogszabályok, ám napjainkban újabb igények előterjesztésére már nem adtak módot. Egy augusztusban kihirdetett kormányrendelet révén azonban azok számára is lehetővé vált ilyen irányú kérelem benyújtása, akik annak idején nem éltek vele.

Eva – 0,5%-os nyugdíjkiegészítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjasként kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó, evás bt. beltagja esetében milyen lehetőség van a 0,5%-os évenkénti nyugdíjkiegészítés igénybevételére? Amennyiben lehetséges, mi képezi a 0,5%-os számítás/igénylés alapját?

Amputált nyugdíjasok nyugdíjkiegészítése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Anyósom (83 éves, öregségi nyugdíjas) lábát tavaly – jóval térd fölött – kellett amputálni cukorbetegségből adódó érszűkület miatt. Jár neki nyugdíjkiegészítés? Ha igen, mi a módja, hogy megkapja? Köszönettel, Szilvásy Hanna

Nyugdíjas nyugdíjkiegészítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy öregségi nyugdíjkorhatárt bőven elérő nyugdíjas, aki rendszeresen megbízási díjként (főleg egy-egy napra vizsgabizottsági tagként) jövedelemhez jut. Az illetményéből a 10 százalékos nyugdíjjárulékot levonják. A kérdésem az lenne, hogy jár-e neki is a munkaviszonyban lévőkre vonatkozó nyugdíjkiegészítés? Tisztelettel: S.Cs.Gy.

Nyugdíjas katás Kérdés

Kérheti-e a kiegészítő tevékenységet folytató (nyugdíjas) katás egyéni vállalkozó a 0,5 százalékos nyugdíjemelést?

Ennyi a kárpótlási nyugdíjkiegészítés Cikk

A korábbi legalább három év helyett a legalább egy évre elítélt 56-osoknak, munkatáborban fogvatartottaknak, 1944 után a Szovjetunióba kényszermunkára hurcoltaknak, továbbá özvegyeiknek is jár kárpótlási célú nyugdíj-kiegészítés.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tevékenységi kör bővítése

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Áfa – önellenőrzés

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi utas áfa

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close