Megjelent a novemberi VálaszAdó

  • adozona.hu

Több kormányrendelet, illetve bírósági döntés is felkeltette az utóbbi hetekben az adózási témákkal hivatásszerűen is foglalkozók érdeklődését.

Nagy port vert fel az EU Bírósága nemrég hirdetett ítélete a magyar vonatkozású C-189/18. számú ügyben, melynek tárgya az volt, hogy milyen feltételekkel használhatja fel egy ellenőrzés során az adóhatóság az adózó üzleti partnereinél folytatott revízió során hozott döntéseit, illetve milyen jogai vannak az adózónak a bizonyítékok megismerésére és az ezekre való reagálással kapcsolatban.

Sok tévhit kering a képzés átalakításáról, ezekből néhányat a témával kapcsolatos kormányrendelet értelmezésével igyekeztünk eloszlatni. Szintén kormányrendelethez kötődik a nyugdíjak novemberi kiegészítéséről, valamint a nyugdíjprémiumról hozott kormánydöntésről közölt cikkünk.

Heteken belül döntenie kell az evásoknak – az adónem 2020-as megszűnése miatt –, hogy a jövőben milyen adózást választanak. A témával az Adózóna portálján többször is foglalkoztunk, ezúttal az egyik lehetőséggel kapcsolatos teendőket részletezzük.

Milyen az élet, ha egy társaságot kizárnak a katából, hogyan alakul a járulékfizetési kötelezettség? Mire számíthat a katás, ha gyermeket vár, mit kell tennie, hogy jól járjon a jövőbeli csed, illetve gyed összegével? Olvasói kérdésekre adott szakértői válaszainkból megtudhatják.

A novemberi VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérelt iroda felújítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Építkezés áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Garázsértékesítés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X