328 találat a(z) nyilvántartás cimkére

Telefonszolgáltatás magáncélú használata Kérdés

Különbözeti adózás áfaszabályai I. rész: viszonteladókra vonatkozó speciális szabályok Cikk

Az áfatörvény az áfakötelezettség teljesítése szempontjából több speciális jogállást ismer el, amely alatt vagy amelynek választása esetén az általános esettől eltérő módon kell az áfakötelezettségnek eleget tenni. Az egyik ilyen speciális mód vagy jogállás maga a különbözeti adózás, azaz azon szabályok összessége, amely a viszonteladókra vonatkozik. Az alábbi cikkben a viszonteladókra vonatkozó speciális szabályokat ismertetjük.

Transzfer kötelezettség Kérdés

Egyéni vállalkozók, őstermelők év végi teendői: nyilvántartások, adók rendezése, beszerzések, selejtezés Cikk

Az év vége közeledtével az egyéni vállalkozóknak és az őstermelőknek sem árt számot vetni bevételeikkel, kiadásaikkal, üzleti lehetőségeikkel, elvégzendő papírmunkájukkal. Fontos tudni, hogy mindkét adózói körnél a jövedelemszámítás fő szabálya a pénzforgalmi szemlélet.

Az MNB 68 millió forintra bírságolta a CIB bankcsoportot Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 68 millió forint bírságot szabott ki a CIB bankcsoportra, miután a felügyeleti vizsgálaton hiányosságot tártak fel egyebek közt a kiszervezett tevékenységek bejelentésében, nyilvántartásának vezetésében, a belső ellenőrzési területen, valamint a csalásmegelőzési folyamatok szabályozásában, nyilvántartásában – közölte a jegybank kedden az MTI-vel.

Ingatlanok és ingóságok bérbeadása kapcsolt felek között Kérdés

Kiskorú tulajdonában lévő ingatlan bérbeadása Kérdés

EPR-kötelezettség felújításra vásárolt, használt targoncáknál Cikk

Felújításra vásárolt használt targoncákkal összefüggő EPR-kötelezettségről érdeklődött olvasónk. Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Kriptovaluták a cégnél: nyilvántartás, ügyletek elszámolása, év végi értékelés Cikk

A kriptovalutákat digitális fizetőeszközként használhatjuk, de a klasszikus fizetőeszközöktől mégis meg kell különböztetni őket, hiszen ezek nyilvántartására a számviteli törvény nem tartalmaz vonatkozó rendelkezést. Hogyan kell mégis ezeket szabályosan nyilvántartani, a lehetséges ügyleteket elszámolni, illetve miként lehet elvégezni esetükben az év végi értékelést? Ezekre a kérdésekre is választ ad az Adózóna Speciális esetek a számvitelben 3. című kiadványa.

10 millió feletti adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók legújabb listája Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező – magánszemély (és egyéni vállalkozó) – adózók listáját (2023. 09. 30-i állapot).

EPR-díj: van olcsó és egyszerű megoldás! Cikk

Júliustól kötelező Magyarországon is egy uniós szabályozás miatt minden vállalkozásnak EPR, vagy magyarul kiterjesztett gyártói felelősségi díjat fizetnie. Ez több tízezer magyar vállalkozást érint az egyéni vállalkozóktól a legnagyobb cégekig. Sokan azt sem tudják, hogy az új díjfizetési kötelezettség rájuk is vonatkozik, nemhogy azt, hogy mi után, mennyit és hogyan. Ebben segít a Körforgó nevű webes alkalmazás, amely minimális díjért, átláthatóan és egyszerűen segít eligazodni az új rendszerben – mondta a HVG BrandLabnek Bartos Gyula az e-Termékdíj.hu ügyvezetője.

Adóköteles utazási költségtérítés nyilvántartása Kérdés

Mire ügyeljen a munkáltató a szabadság kiadása során? Cikk

A szabadság egyik fő szezonja véget ért. Érdemes áttekinteni, hogy e téren vállalkozásként a 2023. évben milyen teendőink lehetnek a munkajogi szabályozás alapján. Lássuk a legfontosabb szempontokat egymás után!

Bizalmi vagyonkezelésbe adott vagyon felértékelése 2. Kérdés

Adatszolgáltatási határidő Esemény

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó és gépjárműkereskedelem

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bankkártyás fizetés

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3