120 találat a(z) nyereség cimkére

Bejelentett részesedés rendezése végelszámoláskor Cikk

Olyan kérdésem lenne, hogy egy kft.-nek van bejelentett részesedése, azon kívül a cégben bankszámlán van pénz, más befolyásoló tényező nincs. A céget szeretnék végelszámolni, de a részesedéssel ilyenkor mit kell tenni? Az a vagyonfelosztásban is szerepel, vagy értékesíteni kell a részesedést a végelszámolás előtt? Vagy adózás szempontjából hogyan alakul végelszámoláskor? Olvasónk kérdéseire Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

K&H: a fenntarthatóság a vállalkozások számára is nyereséges – a hazai cégek egyelőre még teherként élik meg Cikk

Azok a vállalatok, amelyek működésükbe beépítik a fenntarthatóságot, jelentős előnyöket élveznek azokkal a versenytársaikkal szemben, amelyek erre a területre nem fordítanak kellő figyelmet – derül ki egy nemrégiben közzétett, vállalati felsővezetők körében készített globális kutatásból, írja sajtóközleményében a K&H Csoport.

Eredményből befektetés Kérdés

Befektetési hozamok adózása Kérdés

Egyszeri lehetőség a befektetések eladásán elért nyereség adómentességére Cikk

A 2023 novemberében elfogadott adócsomag egy átmeneti „amnesztiát" vezetett be a társasági adó hatálya alá eső cégek számára a tulajdonukban álló részesedésekkel kapcsolatban – írja sajtóközleményében a Deloitte.

Az Adózóna válaszol: vállalkozások nyereségének adózása Cikk

Mit mond a Tao tv. az adóügyi illetőségről? Milyen esetekben beszélhetünk adómentesítésről vagy adóbeszámításról a kettős adóztatást elkerülő egyezmények, módszerek szempontjából? Nagy Norbert adószakértőt hallhatják.

A vártnál jobban nőtt a Coca-Cola negyedéves bevétele és nyeresége Cikk

A vártnál magasabb harmadik negyedéves bevételről és nyereségről számolt be kedden a Coca-Cola amerikai üdítőitalgyártó vállalat – közölte az MTI.

A vártnál jóval eredményesebb lett az OTP Cikk

Az OTP-csoport az elemzői várakozásoknál számottevően jobb, 283,940 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el a második negyedévben, ami az előző negyedévit 52 százalékkal, az egy évvel korábbit 75 százalékkal meghaladja.

26 százalékkal növelte árbevételét az export piacokon a Magyar Suzuki Cikk

A Magyar Suzuki Zrt. 2022-ben összesen 129 022 db járművet gyártott, 128 536 db autót értékesített, amelyből 124 561 db az esztergomi gyártósorról gördült le – olvasható a társaság közleményében. A teljes eladás 88 százalékát (113 817 db) 123 országba exportálták. A vállalat tavalyi eredményei alapján 12,43 százalékos részesedéssel (13 859 db regisztrált újautó) hetedik éve uralja a hazai újautó eladásokat. A Magyar Suzuki a 2022-es pénzügyi évben lépte át először az 1 milliárd euro mérlegfőösszeget, illetve árbevételt tekintve visszatért a pandémia előtti szintre 2 milliárd Euro feletti összeggel. A fentiek ellenére tavaly felére csökkent a profit az energiaárak, valamint az alapanyag és alkatrész árak drasztikus növekedése miatt. A Magyar Suzuki arra törekszik, hogy a jövőben is aktívan kapcsolódjon az anyavállalat nemzetközi projektjeihez, beleértve az elektromos modellek gyártását is.

Kamatjövedelem szochója gyakorlati példán keresztül Kérdés

Adókiegyenlítés Kérdés

Tartós befektetési számla (tbsz) adózása Kérdés

Üzletrész értékesítése Kérdés

Vállalkozói bankszámlán lévő összeg befektetése Kérdés

A vártnál nagyobb lett a nyereség az OTP-nél Cikk

Az OTP-csoport az elemzői várakozásokat valamivel meghaladó, 153,421 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el az utolsó negyedévben, ami az előző negyedévinél 19 százalékkal kisebb, az egy évvel korábbihoz képest 24 százalékkal magasabb – derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján ma hajnalban közzétett, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti jelentés alapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink