301 találat a(z) munkaszerződés cimkére

Változik a munkáltatók száma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Mt. szerint, ha többes foglalkoztatás esetén a munkáltatók száma 2 alá csökken, akkor a munkaviszony megszűnik és az eltérő rendelkezések szerint ettől nincsen eltérési lehetőség. Kérdésem: ha a 3 fél úgy dönt, hogy 1 munkáltató marad, akkor az megoldható-e munkaszerződés-módosítással? Másképp: az 1 munkáltató marad kitétel csak arra vonatkozik, hogy megszűnik, eladják, beolvad, csődbe megy stb.vagy bármilyen esetre? Köszönettel.

Határozott idejű munkaviszonyról Kérdés

Tisztelt Adózóna! Határozott idejű munkaviszonynak számít-e, ha valakit arra az időre alkalmazunk, amíg egy dolgozónk (várhatóan hosszabb ideig) betegállományban van? Mivel bizonytalan, hogy mikor tér vissza a munkába, ez a munkaviszony emiatt határozatlan idejűnek számítana? De ha a munkaszerződésben kikötjük, hogy csak erre az időre alkalmazzuk az új dolgozót, és a munkaviszonya azzal a nappal szűnik meg, ahogy a korábbi dolgozó visszatér, ez az indok alkalmas-e arra, hogy határozott idejűnek minősítsük a szerződést? Ha mégis határozatlan idejűnek számít ez a munkaviszony, akkor a szerződésben ki lehet kötni, hogy a táppénzen lévő dolgozó távollétének idejére alkalmazzuk, és ebben az esetben elfogadható-e a munkáltatói felmondás, amikor a dolgozó újra munkába áll, vagy ez nem lehet indok? Válaszukat előre is nagyon köszönjük. Tisztelettel: Szentesi Péter

Sportegyesület edzők ekho-választása Kérdés

Tisztelt Szakértő, Amatőr sportegyesületünk jelenleg egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmazza a sportedzőket. A jövő hónaptól azonban szeretnénk áttérni más foglalkoztatási módra, nevezetesen határozatlan idejű munkaviszonyra, a közterheket pedig az ekho szabályai szerint fogjuk levonni, illetve teljesíteni. Valamennyi sportedzőnk megfelel az ekho szabályainak, azaz máshol rendelkeznek elegendő jövedelemmel, amely után a közteherviselési kötelezettségek teljesítése az általános szabályok szerint történik, ezért az általunk adott munkabér egészéből a közterheket az ekho szabályai szerint fogjuk levonni. A kérdéseim: - Kell-e munkaszerződést kötni, illetve milyen szerződést kössünk velük akkor, ha a havi munkaórák száma 40 (illetve egy edző esetében 48)? - Lehet-e a munkaidő-beosztást változtatni (anélkül, hogy például pótlékot kellene fizetni), gondolok itt arra, hogy a mérkőzések általában eltérő időpontban vannak (főleg vasárnap)? - Mivel vasárnaponként vannak a mérkőzések, számolni kell-e bármilyen pótlékkal az alapbérhez képest, vagy ezt ki lehet zárni például a szerződésben? - Kell-e jelenléti ívet vezetni? - Be kell-e jelenteni az alkalmazottakat a NAV-nál, és ha igen, melyik űrlapon?

Kiskorú munkavállalása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 15 éves fiatal focizik egy klubban, ahol szerződést ajánlottak fel neki. Munkaszerződést munkabérrel. Az Mt. szerint kiskorú, gyámhatósági engedéllyel foglalkoztatható. A fociakadémia iskolájába fog járni. Jár-e utána családi pótlék? Illetve a szülő jogosult lesz-e családi adókedvezményre?

Sofőr éjszakai vezetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nemzetközi fuvarozást végző vállalkozás esetében a soför éjszaka is vezet éjfél és hajnali 4 óra között. Egy cikk alapján azt az információt kaptuk, hogy ezért büntetést is kaphat. A cikk lehetőséget ad ennek elkerülésére, ez alapján: "Az éjszakai munkavégzéssel kapcsolatban viszont a törvény megenged egy könnyítést. A dolgozó munkaszerződése felmentést adhat e szabály alól. Arra kell figyelni,hogy ennek a felmentésnek benne kell lennie a dolgozó munkaszerződésében. Egy ellenőrzés során csak ezzel tudja bizonyítani, hogy az éjszakai munkavégzésről szóló korlátozás rá nem vonatkozik." Mire gondol ezen belül, mit kell írni a munkaszerződésbe? Segítségét előre is köszönöm.

Munkaidőkeretnél hogyan alakul a szabadság? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik alkalmazottunk heti 28 órára van bejelentve, melyet úgy dolgoz le, hogy hétfőtől csütörtökig dolgozik 7 órát, a péntekjei szabadok. A kérdésem az lenne, hogy ez esetben kötelező-e munkaidőkeretről megállapodást írni, illetve, hogy a szabadság kiadása hogyan történik? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Németh Szilvia

Alkalmazott felelőssége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy üzletet az alkalmazott hibája miatt a NAV megbüntet, mert hiányos volt a kassza, akkor ezt a büntetést továbbterhelheti a munkáltatót az alkalmazottra? Ha igen, akkor mire hivatkozással? Az Mt. ad erre lehetőséget? A munkaszerződésbe be kell kell írni, hogy ilyen esetben a munkavállalót terheli a felelősség? Válaszát köszönöm!

Túlóra díjazása Kérdés

Egy munkavállaló munkaszerződés szerint 32 órát dolgozik hetenként. A havi bére is így van megállapítva. Munkarend szerinti beosztása alapján vasárnaptól csütörtökig dolgozik. Vasárnap 4 órát, hétfőtől csütörtökig 7-7 órát. Péntek, szombat munkaszüneti nap. Havonta egyszer munkaszüneti napjai: péntek, szombat, vasárnap. Kérdésem: jár-e túlórapótlék vasárnapokra, ha igen, hány százalékos? Köszönettel: Gyollai Ferencné

Kft. ügyvezetője ekkor úszhatja meg a minimumjárulék-fizetést Cikk

Heti 36 óránál rövidebb idejű jogviszonyt ki lehet-e úgy egészíteni 36 órára, kft.-ügyvezető esetében, hogy ügyvezetőként ne kelljen a minimálisan elvárt járulékot megfizetnie, az csak a ténylegesen kapott jövedelmét terhelje? – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna, társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Munkaügyi feladatok beolvadás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen munkaügyi feladata van az ügyintézőnek, ha évközben a cége beolvad egy másik cégbe az átvett dolgozók esetében? (NAV, KSH, munkaszerződés stb.) Köszönöm a segítséget.

Az Mt. 56. § szerinti szankciók szabályozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha kollektív szerződés, ennek hiányában munkaszerződés rögzíti, lehetőség van szankciók alkalmazására. Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy amennyiben a kollektív szerződés vagy ennek híján a munkaszerződés rögzíti a szankciók alkalmazásának lehetőségét, de nem részletezi, úgy belső szabályzat rendelkezhet-e ezekről (betartva, hogy pénzben kifejezve a hátrány maximum a munkavállaló 1 havi távolléti díjával lehet egyenértékű és a következmény határozott időre szólhat)? Köszönettel.

Munkavédelmi képviselő munkaidő-kedvezménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk munkavédelmi képviselője megválasztásra került, aki a cégünk alkalmazottja. Kérdéseim a következők: kell-e a munkaszerződést emiatt módosítani, vagy elég egy feladatköri leírás készítése? Ha a munkaszerződés módosítása szükséges, mit kell tartalmazzon a képviselet vonatkozásában? Az munkavédelmi törvény alapján a munkavédelmi képviselőnek biztosítani kell munkaidő-kedvezményt. Ezt csak akkor kell, amennyiben ő kéri, vagy minden hónapban kötelezően kérni-adni szükséges? A munkavédelmi képviselettel kapcsolatos feladatait elvégezheti-e oly módon, hogy a fő munkakörét megszakítva ezzel foglalkozik, szükséges-e ezt dokumentálni esetleg a jelenléti íven, vagy máshol? Köszönöm válaszát.

Egyszerűsített foglalkoztatási időkeret túllépése Kérdés

Egy kft. egyszerűsített alkalmi munkavállalókat foglalkoztat. Nem kellően figyelve az 5 napos korlátra, az egyik személyt az 5-ödik napon éjszakai műszakra osztotta. Ezt 4. nap után jelentette 2 napként. A NAV ezt a bejelentést már be sem fogadta, ami később derült ki, ekkor a kifizetés is megtörtént. Az előbb említett 4 nap az rendben. Az tudom, hogy amit nem fogadtak, azaz 5-6 nap az már munkabérnek számít, és az után a megfelelő mértékű adót és járulékokat meg kell fizetni. Kérdéseim: Erre a 2 napra kell-e munkaszerződést kötni? Itt az a probléma, hogy utólag ezt már nem lehet bejelenteni, mert előtte kellett volna, vagy ilyen esetben igen? Hogy kell ezt dokumentálni? A kifizetésről mint egyszerűsített foglalkoztatott kapott igazolással együtt. Úgy gondolom, ezt bruttósítani kell. Összegezve, abban kérnék segítséget, hogy ilyen esetben hogyan kell eljárni, bejelentési, munkaügyi, és a 08-as bevallásban történő szerepeltetés szempontjából. A választ előre is köszönöm!

Munkaszerződés köthető-e nulla forinttal? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy munkaszerződést lehet-e nulla forintos bérrel kötni, vagy legalább 1 forint kötelező? (Emlékeim szerint Gyurcsány Ferenc fizetése ennyi volt.) A másik pedig az lenne, hogy van-e korlátja annak, hogy munkaviszony keretében egy személy mennyi munkaidőben dolgozhat, akár egy, akár több munkahelye van? Példa: napi 8 órás munkaviszony mellett létesíthet-e még egy napi 6 vagy 8 órás munkaviszonyt is ugyanaz a személy? Ilyenkor mi dönti el, hogy melyik a főállása? Be kell-e jelenteni a munkáltatónak, ha újabb munkaviszonyt létesít valaki? Köszönettel.

Munkaidőkeret lehet többféle? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy lehet-e azt megtenni, hogy néhány embernek, a többiekétől eltérő hosszúságú munkaidőkeretet állapít meg a munkáltató? Munkaátszervezés miatt több munkatársnak módosulna a munkaszerződése úgy, hogy osztott munkakörbe kerülnének, náluk indokolt lenne a többiekétől eltérő, hosszabb munkaidőkeret, amennyiben meg kell határozni a munkaszerződésben az egyes munkakörökre a munkaidő mértékét. A másik kérdésem, hogy az osztott munkakörben meg kell-e határozni, hogy hány órát dolgozik a munkavállaló az egyik, illetve a másik munkakörben? Esetleg lehet úgy, hogy változó arányban? Azért kérdés, mert ahogy az élet megköveteli, úgy kellene hol a konyhán dolgozni, hol pedig karbantartói, kertészi munkát végezni, amit előre nem lehet tudni. Ilyen esetben a munkaszerződésben rögzíteni kell a két különböző besorolású (szociális ágazatban, közalkalmazotti bértábla) bérét? A helyettesítésre a munka törvénykönyvében meghatározott 44 nap kevésnek bizonyul az év folyamán, annál biztosan többet fog a másik munkakörében dolgozni a munkavállaló. Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kft. és őstermeői tevékenység

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kattás ev. mezőgazdasági kompenzációs rendszer mellett

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Adószámos magánszemély

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs