86 találat a(z) munkáltatói támogatás cimkére

Szemüveg munkáltatói támogatása monitor előtti munkavégzésnél Cikk

Olvasónk a következőket kérdezte: Azt a munkavállalót, akinek szemüvegre van szüksége és napi 8 órában monitor előtt dolgozik, mennyiben kötelessége a munkáltatónak támogatnia a szemüveg finanszírozásában? Egyáltalán kötelessége-e a munkáltatónak a szemüveg finanszírozása, és ha igen, akkor milyen mértékben? A kérdésekre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Rezsiveszélyhelyzet: így támogathatják dolgozóikat a munkáltatók Cikk

Bár konkrét jogszabályi alapja nincs még az energiaválságra hivatkozva hozott kormányzati intézkedéseknek, és így a részletszabályok sem ismertek, az biztosnak tűnik, hogy augusztus 1-jétől számos család közüzemi kiadásai megnövekednek. Cikkünkben sorra vesszük azokat a támogatási formákat, melyekkel a munkáltatók segíthetik a nehéz helyzetbe került munkavállalóikat.

Tandíj visszafizetése felmondás után Kérdés

Képernyő előtti munkavégzéshez szemüveg Kérdés

Adótanácsadói képzés elszámolása Kérdés

Gyógyászati segédeszköz munkáltatói támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megtudni, hogy hallássérült munkavállaló részére – aki nem megváltozott munkaképességű dolgozó – milyen feltételekkel adhat támogatást gyógyászati segédeszközre? Egész konkrétan a dolgozónak új hallókészülékre van szüksége, és OEP-támogatással is 240 ezer forint az önrész. Ezt szeretné a munkáltató részben vagy egészben átvállalni. Ez a dolgozónak adóköteles jövedelem-e, illetve célzott támogatásként adható-e egészségpénztáron keresztül munkáltatói terhek mellett? Vagy esetleg adómentesen, mint "védőeszköz" vagy bármi más? Munkavállaló szellemi foglalkozású, képernyő előtti munkát végez. Előre is köszönöm szíves válaszát!

Nyelvoktatás támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalatunk szeretné a nyelvoktatást támogatni az eddigiektől eltérő formában. A kiválasztott dolgozóknak a munkájukhoz, a nemzetközi kapcsolattartáshoz szükséges a nyelvtudás. Azt a döntést hozták a vezetőink, hogy az eddigiektől eltérően – és a személyre szabott igényeket jobban figyelembe véve – nem a vállalathoz jönnének a tanárok csoportos oktatást tartani, hanem mindenki, akit kijelölnek nyelvtanulásra, önállóan oldaná meg a képzést. Mindenki kapna egy költségkeretet, és a szintjének és igényeinek megfelelő oktatást választaná, és számlával számolna el a cég felé. Mire érdemes odafigyelni a fent leírtak bevezetésénél, hogy helyesen járjunk el? Elfogadható-e ebben a formában a képzés, nem minősül-e esetleg juttatásnak a dolgozó felé, ha mindenki egyedileg számol el? A költségkeret meghatározásánál személyenként lehetséges-e differenciálni? Előre is köszönöm a válaszát!

Tandíj adózása iskolarendszerű képzés esetén Cikk

A képzések szja-kötelezettségének áttekintése az ősszel induló képzések tandíjának megtérítése miatt aktuális, de amiatt is fontos vele foglalkozni, mert a nyár folyamán megjelent az adóhatóság ide vonatkozó tájékoztatása.

Munkáltatói vissza nem térítendő támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk munkavállalónk részére 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást szeretne nyújtani lakás vásárlása, illetve építése céljából. (A támogatás nem a meglévő hitel kiváltására irányul.) A támogatás folyósítását követően származik bármilyen adófizetési kötelezettsége a munkáltatónak, illetve a munkavállalónak? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel.

Albérleti díj fizetése munkavállalónak Kérdés

Tisztelt Szakértő! A jelenleg hatályos jogszabályok alapján milyen módon lehet fizetni a munkavállaló albérleti díját? Milyen adóterhei vannak? Köszönöm.

Vissza nem térítendő munkáltatói lakáscélú támogatás számviteli elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató vissza nem térítendő lakáscélú támogatást nyújtott dolgozójának a 2018-as cafeteria rendszerében. A kérdésem az adott ügylet számviteli elszámolására vonatkozik. Például személyi jellegű egyéb ráfordításnak vagy véglegesen átadott pénzeszköznek minősül-e? Köszönettel: Takács Enikő

Munkáltatói adómentes lakáshitel támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018. január 1. óta havi rendszerességgel futó munkáltatói támogatás folytatható-e az eredeti feltételek megtartása mellett adómentesen 2018. december 31-ét követően? A NAV tájékoztatásai sajnos egymásnak ellentmondóak voltak ebben a kérdésben. Amennyiben igen, azaz jövőre folytatható a korábban elindult támogatás adómentesen, lehetséges-e az 5 milliós kereten belül maradva az összeg emelése (másik hitel bevonása miatt)? Köszönettel: ZL

Adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás igazolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2 munkavállalójának (férj, feleség) adómentes munkáltatói lakáscélú támogatást kíván nyújtani, 2004-ben lakásvásárláshoz felvett devizahitel előtörlesztéshez. (Állandó lakóhelyük, háromszobás ház, a méltányolható lakásigénynek megfelel, felvételkor 23 000 000 forint hitel lakásvásárlás céljára ingatlan jelzáloggal). Kérdésünk: jól értelmezzük-e, hogy 5-5 millió forintot kaphatnak előtörlesztésre (az elmúlt 5 évben nem kaptak sehonnan ilyen jellegű támogatást)? Az eredeti hitelszerződés a birtokunkban van, illetve a dolgozók hitelszámlájára közvetlenül utalnánk át a törlesztést. Milyen egyéb igazolások szükségesek az adómentességhez, illetve ki állítja ki azokat? A cég bankszámláját az MKB vezeti, a dolgozók hitelszámláját az MFB. Köszönöm: Miko

Támogatói adomány – szocholevonás Kérdés

Jól értelmezem-e, hogy a pénteken benyújtott adócsomagban szerepel, hogy az önkéntes pénztárba befizetett támogatói adományból jövőre a támogatást nyújtó (például munkáltató) levonhatja a személyijövedelemadó-előleget? Az is érdekelne, hogy a támogatásban részesülő magánszemélyt terhelő szociális hozzájárulást levonhatja-e a támogatást nyújtó?

Lakáshitel végtörlesztés adómentes támogatása Kérdés

Egy házaspár közös tulajdonú kft.-ben munkaviszonyban végzi tevékenységét. A megvásárolt ingatlan 28 millió forint értékű, a házaspár hitelt vett igénybe. A hitelt a cégből végtörlesztették pénzintézeten keresztül. A kérdésem az, hogy a 30 százalékos korlát a teljes vételár tekintetében külön-külön vizsgálandó, vagy tulajdoni hányad arányában? Köszönöm a választ.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkahelyi baleset utáni ellátás számviteli elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Bt.-beltag, -kültag ingyenes munkavégzése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31