644 találat a(z) minimálbér cimkére

Év közben emelt minimálbér: iránymutatás a Pénzügyminisztériumtól Cikk

Tájékoztatót tett közzé a Pénzügyminisztérium a megemelt összegű minimálbér, garantált bérminimum adójogviszonyokban történő alkalmazásáról.

Áttérés katából átalányadózásba év közben Kérdés

Egy év, több minimálbér: így számoljunk megbízásnál, illetve kedvezményezett foglalkoztatott esetében Cikk

A február elsejétől bevezetett új minimálbér és garantált bérminimum sok érdekes kérdést vet fel. Még gyakorlott szakemberek is gyakran elbizonytalanodnak, hogy egy-egy jogviszony, kedvezmény kapcsán milyen értékkel számoljanak. Olvasói kérdésre Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Garantált bérminimum vagy minimálbér Kérdés

Megjelent a februári VálaszAdó Cikk

Az idei év is számos adózási szabályokat érintő változással indult, amelyekről az Adózóna szakértői naprakészen tájékoztatnak.

Minimálbér-emelés februárban: több személyi kedvezmény, kevesebb minimumadó Cikk

Annak ellenére, hogy a minimálbér összege csak február 1-jétől emelkedett, négy százalékkal, a minimálbér összegéhez igazodó adókedvezmények már januártól a megemelt minimálbér alapján számítandók, így például a bizonyos betegség miatt járó személyi kedvezmény összege már januártól magasabb lett. Könnyítés ugyanakkor az egyéni vállalkozóknak az év közbeni minimálbéremelés, mivel az adókötelezettségük megállapítása során az alacsonyabb, az év első napján érvényes összeggel kell egész évben számolniuk – hívja fel a figyelmet közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).

Minimálbér, garantált bérminimum Kérdés

Minimálbér vagy garantált bérminimum? Kérdés

NAV-tájékoztató a járulékfizetési alsó határ alól mentesültekről Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azokról a munkaviszonyban álló foglalkoztatottakról, akikre nem terjednek ki a minimum járulékfizetésre vonatkozó rendelkezések.

Minimálbér vagy a garantált bérminimum? Ezt kell figyelembe venni a nyugellátások, korhatár előtti ellátások megállapítása, folyósítása során Cikk

Számos esetben merül fel az a kérdés, hogy a társadalombiztosítási nyugellátás alapjául szolgáló havi átlagkereset összegének megállapítása, az arányos szolgálati idő számítása során, illetve a korhatár előtti ellátás/szolgálati járandóság folyósítása melletti keresőtevékenységből származó keresetkorlát számításakor az Mt.-ben említett kötelező legkisebb munkabér, vagy az ún. garantált bérminimum összegét kell figyelembe venni.

Minimálbér számítása pályakezdő munkavállaló adókedvezményénél 2021-ben Kérdés

Minimálbér alkalmazása adó és járulék megállapításakor Kérdés

Évközi minimálbér-változás alkalmazása Kérdés

Elemzők szerint idén szerényebb lesz a keresetek emelkedése Cikk

A keresetek tavalyi emelkedésében meghatározó volt a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedése és az év elején még jellemző munkaerőhiány szerepe. Már ismert, hogy a minimálbér idén kisebb mértékben, 4 százalékkal emelkedik, de egyéb tényezők is a bérdinamika gyengülését vetítik előre – így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a legfrisseb statisztikai adatokat.

Őstermelő – minimálbér Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs