150 találat a(z) mikrogazdálkodói beszámoló cimkére

Mikrogazdálkodói beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy 2018. januári bérleti díjat 2017. decemberben kiszámláznak, ahol a számla kelte, az áfateljesítés időpontja és a fizetési határidő is 2017. december hóra esik, akkor számvitel szempontjából mikrogazdálkodói beszámoló készítését választó társaság 2017-es, vagy 2018-as üzleti évre köteles elszámolni ezen költséget? Válaszukat köszönöm előre is!

Mikrogazdálkodói beszámoló Kérdés

T. Válaszadó! Társaságunk az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében a 2017-es évről – először – szeretne mikrogazdálkodói beszámolót készíteni (minden feltételnek megfelelünk). Van-e ezzel kapcsolatosan bárminemű bejelentési kötelezettségünk? Válaszukat köszönjük !

Árbevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kötelező megbontani az árbevételt a főkönyvben értékesítés és szolgáltatás árbevételére, mikrogazdálkodói beszámolót készít. Köszönöm.

Szállító számla több évre visszamenőleg Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozás bérel egy helyiséget, a rezsiszámlát nem a tulajdonos, hanem egy másik bérlő számlázza mert nála van a fő leolvasó óra. A bérleményt 2014. évben vették ki, a számlázás elmaradt, most érkezett egy számla áram- és gázelszámolás 2014--2017. 04. 19-éig. Kérdésem a következő áfa szempontjából elszámolhatom a számlát így, hogy már 3 évet érint? Valamint a vállalkozás mikrogazdálkodó beszámolót készít, így ha jól értelmezem, elszámolhatom 2017. évi költségként. Elég a főkönyvben, ha külön soron feltüntettem vagy szét kell bontanom 2017. évi és az előző évekre? Van esetleg még más teendőm a számlával kapcsolatban? Az iparűzési adóban is figyelembe vehetem? Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel

2016. évben alakuló kft. választhatja a mikrogazdálkodói beszámolót? Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016. 01. 25-én újonnan alakuló gazdasági társaság elkészítheti-e a beszámolóját mikrogazdálkodói beszámolóként? Sok helyen olvasgattam, de csak a lehet válaszokat találtam.

Mikrogazdálkodói beszámoló II. Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2017_4_28_Mikrogazdalkodoi_beszamolo_gja A fenti kérdésre adott válasz figyelmen kívül hagyta a címben is megadott mikrogazdálkodói beszámoló készítés tényét. CsK

Mikrogazdálkodói beszámoló és a fejlesztési tartalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy mennyiben módosul a céltartalék és a fejlesztésitartalék-képzés abban az esetben, ha a gazdálkodó mikrogazdálkodói beszámolót készít. Nagyon köszönöm a választ.

Mikrogazdálkodói beszámolóra áttérés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 2017.01.01-től a kiva alanya. 2017. évtől mikrogazdálkodói beszámolót készítene. A 2016. december 31-én meglévő tárgyi eszközök értékcsökkenésének elszámolása nem változik? Hogyan történik a 2017. évtől beszerzett tárgyi eszközök értékcsökkenésének elszámolása? Mivel a társaság a kiva alanya, így is a társasági adónál meghatározott kulcsokat kell alkalmaznia? Várom szíves válaszukat! Köszönettel.

Mikrogazdálkodói beszámoló Kérdés

Ügyfelem (kft., mikrogazdálkodói beszámolót készít) 2016. decemberben kiszámlázta a szokásos havi bérleti díjat bérlői számára. 2017. áprilisi keltezéssel ezt a számlát sztornózta, és kiállított egy új számlát, mely tartalmazza a 2016. decembertől 2017. áprilisig tartó időszak bérleti díját. A számla két évet érint, 2017. évi keltű, de egy 2016-os számla helyett született. 2016-os bevételt szeretne elszámolni, magasabb eredményt szeretne elérni. Van a fenti megoldással lehetősége emelni a 2016. évi bevételét? Ha nem, akkor van valami ötletük az árbevétel növelésére 2016-ban? Köszönöm, CsK

Időszaki elszámolású ügylet mikrogazdálkodói beszámolóban Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Egyik cégünk 2016-ra a mikrogazdálkodói beszámolót választotta. Időszakos elszámolású tevékenységet végez, tehát januárban számlázza ki a decemberi teljesítéseket. A januári számlák decemberi bevételeit 2017-ben kell elszámolni, vagy a számviteli teljesítés miatt alkalmazhatjuk-e azt, hogy a számlákat lekönyveljük 2016-ra? Ha 2017-re könyvelnénk a számlákat, akkor lehetséges, hogy 2016-ra 11 hónap árbevétele lesz a beszámolóban? Köszönettel. Ildikó

Mikrogazdálkodói beszámoló közzététele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég mikrogazdálkodói beszámolót készít. Az új https://e-beszamolo.im.gov.hu-n a 20. pontban kell kiválasztani a beszámoló típusát, de ott mikrogazdálkodói beszámolót nem lehet kiválasztani. Mivel csak éves beszámolót, egyszerűsített éves beszámolót vagy konszolidált beszámolót választhatok, ezért kéri, hogy kiegészítő mellékletet is csatoljak, a mikrogazdálkodói beszámolóhoz pedig az nem kellene. Kérem a segítségét abban, hogyan tudnám beküldeni a mikrogazdálkodói beszámolót. Válaszát előre is köszönöm!

Katás bt. beszámolója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném szíves segítségét: katás betéti társaságnak kell-e benyújtania mikrogazdálkodói beszámolót az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálatához? Válaszát megköszönve tisztelettel maradok.

Mikrogazdálkodói beszámoló részei Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy a mikrogazdálkodói beszámoló esetében a mérlegen és eredménykimutatáson kívül kötelező-e az adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozatot elkészíteni és mellékletként csatolni a beszámoló beküldésekor? Köszönettel: Vadoba József

Mikrogazdálkodói beszámoló II. Kérdés

A válasz szerint a vázolt számla 3 évet érint. Lehetséges, hogy eszerint a 2017-ben számlázott, 2016. évben teljesített bármilyen szolgáltatás két évet érint, és 2017-ben könyvelendő? Köszönöm, ha válaszolnak: CsK

Mikrogazdálkodói beszámoló és a bónusz Kérdés

Tisztelt Adózóna! A kérdésem a következő: adott egy kft., amely jelentős bónuszbevétellel rendelkezik. Kapott bónuszértesítőt 2016. évi időszakra 2016. évi dátummal, ennek a sorsa tiszta sor, 2016. évi bevétel lesz. Kapott bónuszértesítést 2016. évi teljesítményére hivatkozással 2017. évi dátummal és január végi átutalással. Érdeklődöm, hogy a 2017. évi dátummal kiállított bónuszértesítés alapján melyik évre számolom el számvitelileg a bónuszbevételt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kölcsönök beszámítása

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Kkv-minősítés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs