151 találat a(z) korrupció cimkére

Politikusokat fizetett le közbeszerzési megbízásokért az üzletember – szövevényes korrupciós botrány Spanyolországban Cikk

Politikusok lefizetését ismerte be egy spanyol üzletember. Francisco Correa csütörtökön Spanyolország egyik legnagyobb és legszövevényesebb korrupciós botránya, az úgynevezett Gürtel-ügy madridi bírósági tárgyalásán elismerte, hogy közbeszerzési megbízásokért cserébe pénzt és nagy értékű ajándékokat adott a jelenleg kormányzó spanyol konzervatív Néppárt (PP) több politikusának.

Nem törődnek a vállalati visszaélésekkel a cégvezetők Cikk

Az elmúlt évben keveset változott a magyarországi korrupció megítélése. Nőtt ugyan azon cégeknek az aránya, akik rendszeresesen felmérik a működésükből fakadó kockázatokat, de a korrupciós kockázatok és a cégen belüli visszaélések feltárására a cégek 60 százaléka továbbra sem fordít figyelmet – derül ki az EY és az MKIK GVI vállalati visszaéléseket elemző magyarországi kutatásából.

A korrupcióval gyanúsított fideszes ügye is napirenden lesz Cikk

Szeptember 12-én kezdődik az Országgyűlés őszi ülésszaka.

Nagy siker: a Legfőbb Ügyészség Mengyi mentelmi jogának felfüggesztését kérte Cikk

A Legfőbb Ügyészség a korrupció elleni harc kiemelkedő sikerének és jelentős állomásának nevezte a Mengyi Roland fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt csütörtöki közleményében, amellyel egyes közszereplőknek az ügyben tett nyilatkozataira reagált.

Lázár: a kormány világos választ vár a korrupciógyanús ügyben Cikk

A kormány belső vizsgálatában világos választ vár arra, hogy az uniós pályázati kiírásoknál lehetett-e érdemben befolyásolni a döntéshozókat – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Korrupció miatt vádat emeltek a volt kormányfő és felesége ellen Csehországban Cikk

Korrupció miatt vádat emelt a cseh államügyészség Petr Necas volt cseh miniszterelnök és felesége ellen.

Korrupció gyanúja miatt hívnák tetemre a magyar kormányt Cikk

Eddig tíz EP-képviselő csatlakozott az S&D frakció kezdeményezéséhez, ami felszólítaná az Európai Bizottságot, hogy a Csalás Elleni Hivatal közelmúltbeli jelentésének fényében járjon utána az uniós felzárkóztatási források felhasználását övező korrupció gyanújának Magyarországon.

Korrupcióért négy évre ítélték a volt elnök testvérét Cikk

Jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a konstancai táblabíróság csütörtökön Mircea Basescut, Traian Basescu volt román államfő testvérét, akit befolyással való üzérkedésben találtak vétkesnek.

A vesztegetés sokaknál belefér az üzletpolitikába Cikk

Világszerte tízből négy cégvezető elképzelhetőnek tartja, hogy etikátlan eszközökhöz folyamodjon cége pénzügyi terveinek teljesítése érdekében, Magyarországon pedig a válaszadók harmada elfogadhatónak tartja személyes ajándék vagy szolgáltatás, szívesség nyújtását egy-egy üzlet megszerzése vagy megtartása érdekében – derült ki az EY kétévente kiadott Globális Visszaélési Felméréséből.

ÁSZ: korrupciós kockázatok a helyi önkormányzatoknál Cikk

A veszélyeztetettséget növeli, hogy az önkormányzatok mintegy 40 százalékánál volt olyan közbeszerzés, ahol háromnál kevesebb ajánlattevő vett részt, illetve ugyanaz a pályázó háromnál többször nyert – olvasható az Állami Számvevőszék felmérésében, amelyben a költségvetési szervek korrupciós kockázatoknak való kitettségét, valamint az azzal szembeni ellenálló-képességüket tárta fel.

Chikán: tovább csúszunk a lejtőn, ha nem lesz gazdaságpolitikai változás Cikk

Magyarország nemzetközi megítélése 1960 óta nem volt olyan rossz, mint most – jelentette ki Chikán Attila közgazdászprofesszor, aki szerint Magyarországon gazdasági irányváltásra, korrupciócsökkentésre, bizalomerősítésre, tudásalapú fejlődésre van szükség.

Szegénynek börtön, gazdagnak bársonyszék jár a lopásért? Korrupciós botrány az olimpia előtt Cikk

A gazdaságot és a politikát is megbénítja a korrupció Brazíliában, ahol négy hónappal az olimpia előtt fokozódik a káosz. Dilma Rousseff államfő az alkotmányos vádemelés, elődje a börtön elkerüléséért vet be minden eszközt.

Több tízmilliárdos vagyonzár szándékos csőd gyanúja miatt Cikk

Rekordméretű vagyonzárat rendelt el a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) az Astra román biztosítótársaság tulajdonosa, Dan Adamescu ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan vitte csődbe a biztosítót.

Korrupcióban jók vagyunk Cikk

A GDP óriási hányadát, 15 százalékát emészti fel a korrupció azokban az EU-tagállamokban, amelyeket a leginkább érint a probléma. Magyarország a 28 tagállamból a 18. a korrupciót tekintve. A sereghajtók: Horvátország, Románia és Bulgária – írja a hvg-hu.

Jobban korlátozzák az internetet – fokozzák a korrupció elleni harcot Kínában Cikk

Súlyos büntetéssel fenyegette meg szombaton azokat a hivatalnokokat, vezetőket és pártkádereket a kínai kormányfő, akik a jövőben fegyelemsértést követnek el, vagyis korrupcióba keverednek – jelentette az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíj várható összege

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Áfakód

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink