121 találat a(z) korhatár előtti ellátás cimkére

59 éves nő korhatár előtti ellátása Kérdés

Korhatár előtti ellátás mellett tagi jogviszony Kérdés

Korengedmény nyugdíjban részesülő ügyvezető Kérdés

Az 1953-ban született nők és a korhatár előtti ellátás Cikk

Cikkünkben összefoglaljuk - példával illusztrálva -, hogy az 1953-ban született nők mikor, milyen módon jogosultak korhatár előtti ellátásra.

1952-ben született férfi korhatár előtti ellátása 2012-ben Kérdés

Korhatár előtti ellátás és a biztosítással járó jogviszony megszüntetése Cikk

Napjainkban is gyakran vitatott téma a nyugdíjba vonulók részéről, hogy miért kell a nyugdíj igénybevételéhez megszüntetni a jogviszonyt, akárcsak egy napra is. A jogi szabályozás ugyanis lehetővé teszi akár a követő naptól a jogviszony továbbfolytatását, természetesen új szerződés keretében.

Korkedvezmény-biztosítási járulék: mikor jár mentesség? Szakértői Kommentár

Noha a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényből ez évtől törölték a korkedvezményre vonatkozó előírásokat. Ennek ellenére jelentősége van annak, ha valaki korkedvezményre jogot adó munkakörben dolgozik?

Korhatár előtti ellátások átalakítása: kit hogyan érint? Szakértői Kommentár

Cikksorozatunkban összefoglaljuk, kit hogyan érint a korhatár előtti ellátások átalakítása, számba véve az egyes évjáratok lehetőségeit, munkavégzés korlátait, fizetési kötelezettségeit. Elsőként a szabályozással foglalkozunk.

Ameddig korlátozás nélkül felvehetik a nyugdíjat a korhatár előttiek Szakértői Kommentár

Amíg a nyugdíjas adott évi nyugdíjjárulék alapot képező keresete nem éri el az úgynevezett éves keretösszeget (a tárgyév első napján érvényes kötelező legkisebb munkabér - a minimálbér - összegének tizennyolcszorosát, amely 2012-ben 93 ezer forint x 18 =1millió 674 ezer forint) a keresete mellett a nyugdíjat is korlátozás nélkül felveheti. Mikori jövedelmet kell figyelembe venni a korlátozás szempontjából? Hogyan lehet szüneteltetni az ellátást?

Jogszabálymódosítások és NAV-visszafizetések az Adózóna cikke alapján Cikk

Mégsem kell 6390 forintot fizetniük a korhatár előtti nyugdíjasoknak. A Nemztetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal is egyetért abban az Adózóna szakértőjével, hogy félreérthető a jogszabály. Magyarán jogértelmezési problémáról van szó, amit, az Adózónának tett ígérete szerint, a minisztérium hamarosan orvosol. Az adóhatóság pedig visszafizeti azokat a járulékokat, amelyeket idáig befizettek az adózók a fenti jogcímen.

Kereseti korlátok 2012-ben Cikk

A korhatár előtti nyugdíjak megszüntetése (2011. évi CLVII. törvény), illetve a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak átalakítása (2011. évi CXCI. törvény) felülírta az említett körbe tartozó személyek számára járó ellátások melletti munkavégzés eddig megszokott korlátait. A következőkben a 2012-ben figyelembe veendő kereseti összeghatárokat tekintjük át.

Legfőbb különbségek korhatár előtti ellátás és az öregségi nyugdíj között Cikk

Az alábbiakban leírtak kizárólag a civilek ellátásaira vonatkoznak, a fegyveres ellátásokra nem, mivel ők nem „korhatár előtti ellátást”, hanem szolgálati járandóságot kaphatnak. Korhatár alatti ellátás folyósítására két módon kerülhet sor: a korhatár előtti nyugdíj január 1-jei átalakításával és új megállapítással.

Mi jár az 1952-ben született férfiaknak? Szakértői Kommentár

Az 1952-ben született férfiakat érintő korhatár előtti ellátással kapcsolatos tudnivalókat összegezzük.

Korhatár előtti ellátás: milyen feltételekkel lehet majd dolgozni? Szakértői Kommentár

Sokakban felmerül a kérdés, hogy a jövőben - korhatár előtti ellátásban részesülők esetében - miként lehet majd keresőtevélenységet folytatni.

Akik 2012-ben is szerezhetnek korhatár előtti ellátást Szakértői Kommentár

A szervzett jogok védelméről és a korkedvezmény további lehetőségeiről is rendelkezett a jogalkaotó a nemrég kihirdetett törvényben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számviteli feljegyzés, "vegyes" bizonylat kellékei

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Vásárolt szoftver

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close