462 találat a(z) kkv cimkére

Szigorúbb szabályok jönnek a fenntarthatóság és az emberi jogok területén Cikk

Megjelent a fenntarthatósággal kapcsolatos vállalati átvilágításról szóló európai uniós irányelv, azaz a Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD), amelyet két éven belül kötelesek átültetni saját nemzeti jogszabályaikba a tagállamok. A vállalatok feladatai közé fog tartozni az emberi jogi és környezetvédelmi káros hatások kezelése, panaszkezelési rendszer működtetése, valamint az éghajlatváltozás mérséklésére irányuló átállási terv készítése is. A kötelezettségeken túl a szabályozás lehetőségeket is teremthet a beszállítói lánc tudatos átvilágítása és indukált fejlesztések biztosítása révén. Az átvilágított kkv-k pedig akár célzott támogatásban is részesülhetnek, hogy biztosítsák a vállalati elvárásoknak való megfelelést – derül ki a KPMG sajtóközleményéből.

Kisvállalkozásokat segítő akciótervet hirdet meg a kormány szeptemberben Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megvizsgálja a kisvállalkozások működési környezetét, és szeptember végéig versenyképességet segítő akciótervet hirdet meg számukra – jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az Európai vállalkozásfejlesztési díj mai budapesti átadó ünnepségén.

Kapcsolt vállalkozás vs. kapcsolódó vállalkozás Cikk

Hasonló hangzás, de nem azonos fogalmak. Különösen a transzferárnyilvántartás-készítési kötelezettség megállapítása során kiemelten fontos a fogalmak helyes használata, mindkettőt a maga helyén.

Közeledik a határidő! Minden tao-csökkentési lehetőséget figyelembe vett? Cikk

Vészesen közeledik a naptári évvel megegyező üzleti éves vállalkozások társasági adó (tao) bevallási határideje, 2024. május 31. A közelgő határidőre való tekintettel a Grant Thornton Magyarország honlapján összegyűjtött számos olyan tao-csökkentési lehetőséget, amelyekről az adóévet követően, de még a beszámoló elfogadása előtt is dönthetnek a vállalkozások, és amelyek segítségével a nyereség minél nagyobb hányadát új befektetéseikre, vagy működési költségeik finanszírozására tudnák fordítani.

Innovációs járulék Kérdés

Június 30-áig lehet beadni a pályázatokat vállalati képzések támogatására Cikk

Egy hónapjuk maradt azoknak a hazai vállalkozásoknak, amelyek pénzügyi nyereség mellett, vagy a piaci árhoz képest jóval kedvezőbb díjért fejlesztenék munkatársaik képességét, ugyanis a vállalati képzéseket támogató GINOP Plusz 3.2.1-21 pályázatra június 30-áig lehet beadni a jelentkezéseket.

Beruházás, adóelőny, állami támogatás a tao-ban 1. Cikk

Bár a társasági adó a magyar adóbevételeknek csak körülbelül 2 százalékát adja, mégis nagy jelentőséggel bír a vállalkozások életében, hiszen nyereségadóként közvetlenül a befektető nettó hozamát befolyásolja. Ugyanakkor az ország számára is fontos az adózott eredmény, hiszen a saját tőkén belül ez az új beruházások alapvető forrása, a sikeres beruházások pedig új munkahelyeket, többlet adóbevételt, gazdasági növekedést generálnak. Az alábbiakban a társaságiadó-törvény (tao-törvény) általános, beruházást és innovációt ösztönző intézkedéseit foglaljuk össze, és vizsgáljuk azok egymásra való hatását. Ezek mellett természetesen vannak más potenciális adóelőnyök, amelyekről célszerű a tao-törvényben tájékozódni a beruházás megkezdése előtt.

A GINOP Pluszban 800–850 milliárd forint keretre jelenik meg idén felhívás vállalkozások számára Cikk

A 2021–2027-es időszakra szóló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) 2500 milliárd forint keretéből az idén mintegy 800-850 milliárd forint forrásra jelenik meg felhívás a vállalkozások számára – mondta Greinstetter Balázs, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára szerdán egy budapesti sajtótájékoztatón.

NGM: megvédte a kamatstop a kkv-kat, a merészségükön is múlik a GDP-növekedés Cikk

A kamatstop megvédte a kkv-kat a megemelkedő hozamkörnyezet negatív hatásaitól; az intézkedés kivezetése sem jelentett többletterhet számukra a csökkenő hitelkamatoknak és a bankokkal megszületett megállapodásnak köszönhetően – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságstratégiáért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára ma, a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján.

Kkv-adókedvezmény Kérdés

Kkv-törvény szerinti kapcsolatok Kérdés

Új hitelprogram indul kkv-k számára 0 százalékos kamattal Cikk

Újabb, a magyar gazdaságot, a kis- és közepes vállalkozásokat erősítő programot indít a kormány. Keddtől indul a GINOP plusz program 1. prioritásához tartozó kkv technológia plusz hitelprogram – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

Kkv-k beruházási hitel kamata utáni adókedvezmény Kérdés

Elindult a 2024. évi Európai Vállalkozásfejlesztési Díj pályázat Cikk

Mától május 31-éig lehet pályázni az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj 2024. évi felhívására – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Innovációs járulék kötelezettség Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautóadó versenyautó után

Nagy Norbert

adószakértő

Vevői készlet egyszerűsített

Nagy Norbert

adószakértő

Vevői készlet EU

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink