428 találat a(z) kkv cimkére

Egyre több cégnek nincs pénze az egyre drágább biztosításra, inkább kockáztatnak Cikk

Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítást kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A féléves díjbevétel összege 64 milliárd forintot tett ki, ami 8 százalékkal haladta meg a 2022 első félévében regisztrált 59,3 milliárd forintos szintet – közölte kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett legfrissebb adatok alapján a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

KIM: 35 milliárdos innovációs pályázat Cikk

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Adóteher-csökkentési javaslatok az Európai Bizottságtól Cikk

A kis- és középvállalkozások (kkv-k) hosszú távú versenyképességének javítását és a határokon átnyúló tevékenységet végző vállalkozások adóterheinek könnyítését szolgáló javaslatokat mutatott be az Európai Bizottság.

Eltérő üzleti éves kkv előlegfizetési kedvezménye Kérdés

Hipa eltérő üzleti éves társaságnál Kérdés

Vállalkozásfejlesztési programok kkv-knak 8 milliárd forintos kerettel Cikk

A kormány 8 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával bízta meg a GFM tulajdonosi joggyakorlása alatt álló Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot (IFKA) a kkv szektor erősítése és a versenyképesség növelése érdekében – jelentette be szerdai közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Mezőgazdasági vállalkozás TAO kedvezménye Kérdés

Pályázati pénz visszafizetése a régi tulajdonos által Kérdés

K&H: a kkv-k a kamatoknál számítanak kedvező fordulatra Cikk

Bizonytalanság jellemző a mikro-, kis- és középvállalkozások körében, a cégek hangulata az év eleje óta alig változott, a döntéshozók egyedül a hitelkamatoknál várnak kedvező fordulatot – közölte a K&H a bizalmi index kutatását ismertető közleményben pénteken, tájékoztatott az MTI.

Uniós javaslatok a kkv-k tőzsdére lépésére és feltőkésítésére Cikk

Az EU Bizottság 2022 decemberében tette közzé a kis- és középvállalkozások (kkv-k) tőkepiacokhoz való hozzáférésének könnyítését célzó újabb javaslatcsomagját, az úgynevezett „Listing Act”-et – írja tanulmányában dr. Bodnár Melinda, a Magyar Nemzeti Bank vezető szabályozási szakértője az mnb.hu-n.

Több mint félszázezer operátort foglalkoztatnak a hazai telefonos ügyfélszolgálatok Cikk

A multik mellett ma már egyre több KKV is kiszervezi a call centerét. Noha évtizedes távon a mesterséges intelligencia által vezérelt rendszerek a feladatok kétharmadát automatizáltan fogják megoldani, egyelőre az élő munkaerő meghatározó szerepet játszik az ügyfélszolgálati piacon. Magyarországon – az országban működő szolgáltató központok (SSC-k) érintett alkalmazottaival együtt – mintegy 60 ezer operátor dolgozik az itteni call centerek valamelyikében. Mivel a vállalatok egyre szélesebb köre bízza külső szolgáltatóra ezt a tevékenységét, a kiszervezett ügyfélszolgálati munkát végző cégek az automatizációs trend ellenére folyamatosan bővítik a létszámukat – olvasható a United Call Centers (UCC) sajtóközleményében.

Egyéni vállalkozó autószerelő kkv-nak vagy mikrovállalkozásnak minősül-e? Kérdés

Kilenc új kormányrendelet jelent meg tegnap Cikk

A Magyar Közlöny 2023/93. számában június 28-án kilenc új kormányrendelet, továbbá a kormány tagjainak számos rendelete jelent meg.

Térítésmentes támogatás kkv-knak digitális tudás fejlesztésére Cikk

A hazai kis- és középvállalkozások uniós versenytársaikkal összehasonlítva továbbra sem teljesítenek jól a digitális megoldások alkalmazása terén. A digitális gazdaság és társadalom index (DESI) alapján hazánk csupán 25. az EU vállalkozásait digitális integráltság szempontjából összevető rangsorban. Az Európai Bizottság által létrehozott Európai Digitális Innovációs Központok (EDIH-ek) hálózata a kkv-k és a közszféra szervezeteinek digitális felzárkóztatását hivatott elősegíteni. Hazánkban a most induló DigitalTech EDIH kkv-k százai számára nyújt térítésmentes támogatást kiberbiztonsággal, blockchain technológiával, edtech és fintech megoldásokkal, valamint üzletfejlesztéssel kapcsolatos kihívásaik megoldásában – írja sajtóközleményében a a DigitalTech EDIH és az IVSZ.

Nyílt végű pénzügyi lízing kamata, adókedvezmény Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Törzstőkeemelés

dr. Koltay Zsolt Miklós

ügyvéd

budlegal Ügyvédi Társulás

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1