361 találat a(z) kiküldetés cimkére

Kiküldetés, útiköltség Kérdés

Németországi kiküldetés Kérdés

Kiküldetés: nehezebb lesz a magyar cégeknek Németországban vállalkozniuk Cikk

Nehezítik a magyar vállalkozások németországi tevékenységét a kiküldetéssel összefüggő német szigorítások – hívja fel a figyelmet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) mai tájékoztatójában.

Nemzetközi fuvarozás, kiküldetés: elfogadta az új szabályokat az Európai Parlament Cikk

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén csütörtökön elfogadta, és ezzel a kihirdetésüket követően nem sokkal érvénybe lépnek az uniós közúti szállítási ágazat reformját célzó, a járművezetők munkakörülményeire, a nemzetközi szállítást végző járművezetők kiküldetésére vonatkozó új szabályok – közölte az uniós parlament csütörtökön.

Járulékalap külföldi kiküldetés esetén Kérdés

Kanadai tartózkodás alatti munkavégzés Kérdés

Járulékalap kiküldetés esetén Kérdés

Belföldi kiküldetési átalány Kérdés

Kérdésünk a hat órát meghaladó belföldi kiküldetés esetén adható 3000 forintos napidíjátalányra vonatkozik. A 6 órát meghaladó időtartamnak egybefüggőnek kell-e lennie, vagy ha a gépkocsivezető a 6 órát meghaladó időtartamban többször visszatér a telephelyre árufelvételre, akkor is elszámolható részére az átalány? Köszönettel: Rékli Julianna

Kiküldetés – áfa-visszaigénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cégnél elég gyakori a külföldi kiküldetés, amikor az alkalmazottak külföldi szállást vesznek igénybe, és az adott ország áfájának összegével történik a számla kiállítása, akkor a magyar cég elszámolhatja költségként, és az áfát esetleg az ELEKÁFA nyomtatványon tudná visszakérni? Ha belföldi kiküldetésre megy a dolgozó, akkor a szállás áfaösszegét vissza lehet igényelni? Kivéve, ha a reggeli külön van feltüntetve? Vagy mivel napidíj is elszámolásra kerül, ezért nem lehet?

Koronavírus: mutatjuk mit tehetnek a munkáltatók, és mit kell tenniük Cikk

A koronavírusjárvány miatt a magyar munkajog is kihívások elé került: nincsenek speciális előírások egy járvány idejére, elsődlegesen a felek alapvető munkajogi teendőivel, az állásidőre, a munkavégzés alóli mentesítésre vonatkozó törvényi szabályozással és a munkavédelmi előírásokkal lehet keretet adni a jogoknak és kötelezettségeknek. Mindeközben ügyelni kell az adatvédelmi szabályok betartására. Joghézag mellett és gyakorlat hiányában a munkáltatóknak körültekintően kell eljárniuk adott intézkedés bevezetését megelőzően, illetve a munkavállalók egészségének megóvása érdekében.

Megbízási szerződés, plusz külföldi kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk egy külföldi kiállításra köt megbízási szerződést valakivel. Megbízási díjat nem akar neki adni a megbízó, kizárólag napidíjat, a külföldi kiküldetés idejére. Kérdésem, hogy ezt megteheti-e? Ha igen, akkor kell-e a T1041-en jelenteni? Köszönjük!

Vonaljegy – kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A https://adozona.hu/kerdesek/2015_10_6_Kozlekedesi_jegy_tbc kérdés-válasszal kapcsolatban lenne még egy kiegészítő kérdésem: Kiküldetés keretében kifizethető-e a vonaljegy ára a munkavállalónak, ha nem kért róla számlát, de a kiküldetési rendelvény mellékletét képezi az érvényesített vonaljegy? Válaszát előre is köszönöm!

Kiküldetés egyszemélyes kft. ügyvezetőjénél Kérdés

Egyszemélyes kft. esetén, ahol csak az ügyvezető van, fizethető-e gépjármű-költségtérítés (15 Ft/km, plusz NAV-üzemanyagnorma szerinti) kiküldetés alapján, vagyis adómentesen? Elrendelheti-e magának az ügyvezető a kiküldetést, például külföldi üzleti úttal kapcsolatban, tipikusan 1-2 esetben negyedévente? "Kiküldetés: a munkáltató által elrendelt, a munkáltató tevékenységével összefüggő feladat ellátása érdekében szükséges utazás, így különösen a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás keretében a munkaszerződéstől eltérő helyen történő munkavégzés; ide nem értve a lakóhelyről, tartózkodási helyről a munkahelyre történő oda- és visszautazást."

Kiküldetés – tömegközlekedés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkatársaink általában személygépkocsival járnak ki a partnerekhez szerelési munkákat végezni. Erről kiküldetési rendelvény készül. Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki tömegközlekedéssel (busz, vonat) jut el a cég üzleti partneréhez, akkor is kötelező a kiküldetési rendelvény? A tömegközlekedésről a cég nevére kérnek számlát, illetve az utazási jegyeket is leadják, ezek ellenértékét a bérrel egyidejűleg kapják meg. Válaszát előre is köszönöm!

Megbízási szerződés – költségtérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Önkormányzati társulás által alapított kft. ügyvezetője vagyok, megbízási szerződéssel. Kérdésem a következő: igénybe vehetem a 10 százalékos költséghányadot? Illetve, ha kiküldetést számolok el, ami nem munkába járás, kell utána fizetnem járulékot?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs