203 találat a(z) kereseti korlát cimkére

Kereseti korlát 2019 Nők 40 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sajnos a kolléganőmmel nem tudunk megegyezni abban, hogy a kereseti korlátoz a biztosítotti jogviszony idejére arányosítani kell, vagy akár egy hónapra is lehet a jövedelme 2 682 000 forint. A hölgy megbízási jogviszonyban tagként látott el üzletvezetést április10-étől december 20-áig (a társasági szerződés szerint). Előre is köszönöm szíves válaszát.

Rehabilitációs ellátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy rehabilitációs ellátást kapok, mennyi az az összeg, ami belefér a foglalkoztatásba? Munkaviszonyból származó bruttó bérem: 167 400 forint, 4 órás munkaviszony esetén 120 000 forint. Kérdésem, hogy ebben az esetben jár-e a rehabilitációs ellátás, vagy meg kell szüntetnem? Várom válaszát.

Nyugdíj melletti kereseti korlát Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjasnál, aki özvegyi nyugdíjat is kap, mennyi az éves kereseti korlát a nyugdíj mellett? Van-e jelentősége az özvegyi nyugdíjnak ebben az esetben? Befolyásolja-e az éves kereseti korlátot? Köszönettel.

Romániában megszerzett nyugdíj Kérdés

Romániában dolgozó nyugdíjjogosultságot szerzett, öregségi nyugdíjas a magyar törvények szerint még nem érte el az öregségi nyugdíjkorhatárt, és a nők 40 évét sem. Ebben az esetben Magyarországon őt mint nyugdíjast lehet foglalkoztatni? Milyen járulékokat és adókat kell fizetni és levonni? Keresetének van-e felső korlátja?

Nők 40 Kérdés

A nők 40 éves lehetőségével mentem nyugdíjba, már betöltöttem a rám hatályos öregségi nyugdíjkorhatárt 2019-ben. A kérdésem: rám vonatkozik a keresetkorlát, igen vagy nem? Köszönöm válaszát.

Megváltozott munkaképességű maximális keresete Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megváltozott munkaképességű dolgozó, hogy ne veszítse el az ellátását, mennyi jövedelmet kereshet havonta? Például két cégnél összesen 2020-ban lehet-e 161 ezer forint a bruttó keresete kétszer 4 órában? Továbbá, ha egy adott cég átlagos létszáma 35, de ebből 25 alkalmazott 2 órás bejelentéssel dolgozik, akkor kell-e megváltozott munkaképességűt foglalkoztatnia? Köszönettel.

Nők 40 nyugdíj melletti tagi jövedelem 2020. évi kereseti korlátja Kérdés

Július 1-jéig milyen összegű jövedelem adható kereseti korlát túllépése nélkül? Tudomásom szerint nincs arányosítás, s megszűnik a korlát. Ezért 2020. évre havi 500 ezer forint/hó tagi jövedelem is adható, függetlenül attól, hogy ezzel félévig a minimálbér 18-szorosát túllépő jövedelmet kap az ügyvezető az első félévben is?

Nyugdíjas kereseti korlátja Kérdés

Tisztelt Adózóna! A nők „40” éves kedvezményes nyugdíjának szüneteltetésével kapcsolatban van kérdésem. A kedvezményes nyugdíj igénylésekor (2017) nem töltötte be a rá irányadó nyugdíjkorhatárt a dolgozó. Foglalkoztatása az Mt. szerinti munkaviszonyban történik. 2019-2020-ban vonatkozik-e rá a kereseti korlát (mivel nem töltötte még be a nyugdíjkorhatárt), vagyis kellett volna nyugdíjjárulékot is levonni, nemcsak az szja-t a munkabérből? Köszönöm a válaszadást.

Korhatár előtti ellátásban részesülők kereseti korlátja 2020 július 1-t követően Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korhatár előtti ellátásban részesülök (szolgálati járandóság). A kérdésem az lenne, hogy 2020 július 1-je után a tb-törvény változásának okán a kereseti korlát megszűnése vonatkozik-e a szolgálati járandóságban részesülő személyekre is. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kardos István

Nők 40 év jogosultsági idős nyugdíja melletti keresetkorlát Kérdés

Szeretném kérdezni, hogy a nők kedvezményes nyugdíja mellett munkaviszonyban dolgozónak is csak szja-t kell fizetnie, igaz? És az éves keresetkorlát rá vonatkozik?

Munkavégzés nyugdíj mellett: így változnak a szabályok Cikk

A nyugdíjbiztosítással összefüggő 2020. évben várható változások alapvetően a 2020. július 1-jétől hatályba lépő új társadalombiztosítási törvény (T/8021. számú törvényjavaslat, továbbiakban Tbj. mód) következnek és elsősorban azokat a nyugdíjasokat érintik, akik ellátásuk mellett keresőtevékenységet folytatnak.

Kereseti korlát katás esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Főállású katás egyéni vállalkozó, aki havi fix 50 ezer Ft adót fizet, egyúttal előrehozott (korkedvezményes) nyugdíjas is, s mint ilyenre, vonatkozik rá a kereseti korlát. Kérdésem, hogy mi számít bele a keresetébe? A "vélelmezett" 94 400 Ft nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelem x12? (Feltételezve, hogy egész évről van szó). Vagy az adott évben kiszámlázott, vagy az adott évben ténylegesen befolyt, vállalkozásból származó bevétel? Köszönettel: R. I.

Rokkantsági járadék Kérdés

A rokkantsági járadékban részesülő személy részére adott Széchenyi kártyás étkezési juttatás beleszámít a 150% kereseti korlátba? Köszönettel.

Minimálbér, garantált bérminimum: mikor melyik számít ellátásnál, kötelezettségnél? Cikk

A társadalombiztosítással összefüggő jogszabályok mind az ellátások, mind a kötelezettségek vonatkozásában számos összeghatárt kötnek a minimálbérhez.

Kereseti korlát nők 40 nyugdíjnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik kolléganőnk hamarosan el tudna menni nők 40-nel nyugdíjba, azonban ezen döntése attól függ, hogy alkalmazni kell-e rá a kereseti korlátot (minimálbér 18-szorosa). Épp a napokban kaptam meg az Adózóna "nyugdíj és korhatár melletti kereseti korlát" cikkét, azonban nem túl egyértelmű, hogyan kell eljárni nők 40-nel nyugdíjba ment munkavállalóknál, mert egyszer azt mondja, hogy saját jogú nyugdíjasnak számít a nők 40-es is, egyszer meg azt, hogy csak az számít annak, aki betöltötte a nyugdíjhorhatárt, illetve, hogy a kereseti korlátot alkalmazni kell a nők 40-re. A kérdésem az lenne, hogy ha a kolléganő elmenne nők 40-el, és marad a bejelentett munkaviszonya, akkor kaphatja-e a jelenleti bérét (ami meghaladja a korlátot) és a nyugdíját is párhuzamosan?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Értékcsökkenés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close