211 találat a(z) kereseti korlát cimkére

Nyugdíjas társas vállalkozó jövedelme Kérdés

Sajátjogyú nyugdíjasok díjazása 2020. 07. 01. után Kérdés

Efo korhatár előtti ellátás mellett Kérdés

Nyugdíjas katás vállalkozóra vonatkozó keresetkorlát Kérdés

Változás a nyugdíjasok keresetkorlátjában Cikk

2020. július 1-jétől lép hatályba az új Tbj., melynek rendelkezései alapján a kiegészítő tevékenységet folytató személyeknek e tevékenységük után nem kell társadalombiztosítási járulékot fizetniük, és e tevékenységük alapján nem is válnak biztosítottá. Kiegészítő tevékenységet folytatónak azt kell tekinteni, aki keresőtevékenységét saját jogú nyugdíjasként végzi, továbbá azt az özvegyi nyugdíjban részesülő személyt, aki a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte és egyéni vagy társas vállalkozónak minősül, függetlenül azon ténytől, hogy a nyugellátás folyósítása szünetel.

Nők 40: nyugdíjjogosultság, visszamenőleges ellátás, kereseti korlát Cikk

A nők kedvezményes nyugdíjjogosultsága bevezetésétől kezdve sláger téma portálunkon. Ezúttal három olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Nők 40 kedvezményes nyugdíj, kereseti korlát Kérdés

Rokkantsági ellátásban részesülő személy munkavégzése Kérdés

Kereseti korlát 2019 Nők 40 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sajnos a kolléganőmmel nem tudunk megegyezni abban, hogy a kereseti korlátoz a biztosítotti jogviszony idejére arányosítani kell, vagy akár egy hónapra is lehet a jövedelme 2 682 000 forint. A hölgy megbízási jogviszonyban tagként látott el üzletvezetést április10-étől december 20-áig (a társasági szerződés szerint). Előre is köszönöm szíves válaszát.

Rehabilitációs ellátás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy rehabilitációs ellátást kapok, mennyi az az összeg, ami belefér a foglalkoztatásba? Munkaviszonyból származó bruttó bérem: 167 400 forint, 4 órás munkaviszony esetén 120 000 forint. Kérdésem, hogy ebben az esetben jár-e a rehabilitációs ellátás, vagy meg kell szüntetnem? Várom válaszát.

Nyugdíj melletti kereseti korlát Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjasnál, aki özvegyi nyugdíjat is kap, mennyi az éves kereseti korlát a nyugdíj mellett? Van-e jelentősége az özvegyi nyugdíjnak ebben az esetben? Befolyásolja-e az éves kereseti korlátot? Köszönettel.

Romániában megszerzett nyugdíj Kérdés

Romániában dolgozó nyugdíjjogosultságot szerzett, öregségi nyugdíjas a magyar törvények szerint még nem érte el az öregségi nyugdíjkorhatárt, és a nők 40 évét sem. Ebben az esetben Magyarországon őt mint nyugdíjast lehet foglalkoztatni? Milyen járulékokat és adókat kell fizetni és levonni? Keresetének van-e felső korlátja?

Nők 40 Kérdés

A nők 40 éves lehetőségével mentem nyugdíjba, már betöltöttem a rám hatályos öregségi nyugdíjkorhatárt 2019-ben. A kérdésem: rám vonatkozik a keresetkorlát, igen vagy nem? Köszönöm válaszát.

Megváltozott munkaképességű maximális keresete Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megváltozott munkaképességű dolgozó, hogy ne veszítse el az ellátását, mennyi jövedelmet kereshet havonta? Például két cégnél összesen 2020-ban lehet-e 161 ezer forint a bruttó keresete kétszer 4 órában? Továbbá, ha egy adott cég átlagos létszáma 35, de ebből 25 alkalmazott 2 órás bejelentéssel dolgozik, akkor kell-e megváltozott munkaképességűt foglalkoztatnia? Köszönettel.

Nők 40 nyugdíj melletti tagi jövedelem 2020. évi kereseti korlátja Kérdés

Július 1-jéig milyen összegű jövedelem adható kereseti korlát túllépése nélkül? Tudomásom szerint nincs arányosítás, s megszűnik a korlát. Ezért 2020. évre havi 500 ezer forint/hó tagi jövedelem is adható, függetlenül attól, hogy ezzel félévig a minimálbér 18-szorosát túllépő jövedelmet kap az ügyvezető az első félévben is?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlabefogadás

Nagy Norbert

adószakértő

Közösségen belüli szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close