29 találat a(z) keresőképtelenség cimkére

Kilépés táppénzt követően Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk rendes felmondással kérte, hogy a munkaviszonyát szeptember 1. napjával szüntessük meg. A felmondás beadását követően beteg lett (jelenleg még táppénzen van). Kérdés: Mikor szüntethető meg a munkaviszonya? A keresőképesség első napján megszüntethető a munkaviszonya? Köszönettel: Égei Emese

Keresőképtelen munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk több hónapig táppénzen volt 2016-ban. 2017-ben februárban keresőképes lett egy napra. Sajnos azon a napon ismét beteg lett és másnaptól már felvette az orvos betegállományba. Az első 15 napot betegszabadságként a munkáltató kifizeti, de táppénzre már nem lesz jogosult, mivel kimerítette. A betegsége igen súlyos, nem tudni, hogy mikor lesz újból munkaképes. Ebben az esetben mi a teendő? A munkaviszony hogy szűnik vagy szüntethető meg?

Így dolgozhat táppénz mellett, ha több állása van egyszerre Cikk

Gyakran felmerül a kérdés: lehetővé teszik-e a jogszabályok, hogy ha valaki több jogviszonnyal rendelkezik, megbetegszik, de betegsége miatt csak az egyikben nem tudja ellátni a feladatát, a másik fajta munka levégzésére viszont alkalmas, dolgozhat-e, miközben a másik jogviszonyában táppénzt kap? Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan lehetséges ez.

Táppénzes dolgozó kirúgása: mit tehet a sejk, aki mit se sejt? Cikk

Mikor, hogyan köteles bejelenteni a munkavállaló a keresőképtelenségét, és milyen kötelezettségei vannak a munkáltatónak beteg dolgozójával kapcsolatban, s mit jelent az általános elvárhatóság követelménye?

9 ok, ami miatt nem tud dolgozni: ezt kell olyankor tennie Cikk

A keresőképtelenség kifejezés hallatán szinte automatikusan a táppénzre asszociálunk, holott a keresőképtelen állapot csak egyike a táppénz jogosultsági feltételeinek, és számtalan olyan helyzetet említhetnénk, amikor a keresőképtelen személy nem jogosult táppénzre.

Ezért nem szeretünk (nem merünk?) táppénzre menni Cikk

Anyagi okai vannak annak, hogy sem a munkaadók, sem a munkavállalók nem kedvelik a táppénzes napokat. Vannak azonban olyanok, akiknek éppen gazdasági szempontból érné meg betegség esetén a keresőképtelenség választása.

Katafizetési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bt. beltagja kiegészítő tevékenységű kisadózó. A fizetési kötelezettsége 25 ezer forint/hó. Azt szeretném tudni, hogy keresőképtelensége esetén kell-e fizetnie az adót? A törvényben az áll, hogy nem kell megfizetni a kisadózó után az adót azon hónapokra vonatkozóan, amelyek egészében a kisadózó - táppénzben, baleseti táppénzben,... részesül, amennyiben annak ideje a 30 napot meghaladja (ez így nagyjából pontos). A kérdés azért merült fel, mert a nyugdíjas vállalkozó nem jogosult táppénzre (egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettség esetében "ellátás nélküli keresőképtelenség" volt a megnevezés, és nem kellett fizetnie). Tehát a kérdés alapvetően az, hogy a "keresőképtelenség" és a "táppénz" fogalom esetünkben (kiegészítő tevékenységű kisadózó) "összemosható"-e? Meg kell-e fizetnie a 25 ezer ft azon időszakra amikor keresőképtelen, illetve milyen orvosi igazolás alapján mentesülhet a megfizetés alól?

Így változtak januártól a munkajogi szabályok Cikk

Január 1-jétől több ponton módosult a munka törvénykönyve. A módosítások kedvező változásokat hoztak a szabadságra, a részmunkaidőre vonatkozó szabályokban, ellenben a munkavállalók alárendelt pozíciója nem változott.

Betegszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállalót december 9-én megműtötték. A 2014. évi betegszabadsága éppen december 31-én jár le, azaz igénybe vette a 15 munkanap betegszabadságot. Mivel továbbra is keresőképtelen, 2015. január 1-jével ez egy folyamatos keresőképtelenségnek számít, vagy újraszámolható a 2015. évre járó betegszabadság? Köszönettel: Margit

Betegszabadság évváltás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaviszonyban álló munkavállaló megbetegedett 2014. 12. 15-én, és az orvosok szerint hosszú ideig folyamatosan keresőképtelen lesz. 2015. évben, azaz 2015. 01. 01-én újra indul a 15 munkanap betegszabadsága, függetlenül attól, hogy 2014-évben kezdődött a betegsége? Köszönettel Hoffmann Helga

3-as keresőképtelenség kód Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk egyik alkalmazottja motorbalesetet szenvedett munkából hazamenet. A baleset szerencsére nem volt súlyos. A táppénzpapírra az orvos 3-as keresőképtelenség kódot írt. Kérdésem az lenne, hogy milyen összegű táppénz illeti meg, illetve kit terhel ez az összeg? Válaszát előre is köszönöm, Szabóné Sós Ildikó

A felmondási idő hossza – ki, mit tehet ez alatt az időszak alatt? Cikk

A dolgozó vagy a munkáltató mondja fel a munkaviszonyt? A felmondást megelőzően mennyi ideig dolgozott a cégnél a munkavállaló? Kötelező-e a munkavégzés a felmondási időszak alatt? Bemutatjuk a felmondási idő szabályait.

A szabadság mértéke, kiadása próbaidő, felmondás és leállás alatt Cikk

Kit, hány nap szabadság illet meg? Ki dönthet a szabadság időpontjáról? Hogyan adható ki a szabadság próbaidő, felmondás, keresőképtelenség, illetve leállás idején? Összefoglaltuk.

Ki számít keresőképtelennek? Cikk

Egy beteg munkavállaló többletköltséget és adminisztrációt jelent a cégnek, ugyanakkor a munkavállalók is kiszolgáltatott helyzetben lehetnek a keresőképtelenség alkalmával.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társaság katája, tb-je

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close