71 találat a(z) közbeszerzés cimkére

Transzferár-nyilvántartás Kérdés

Közbeszerzésben alvállalkozó kifizetése Kérdés

Utólag elismert költségnövekmény Kérdés

800 ezer adag Moderna vakcinát vett az Orbán-kormány, új oltási program indul Magyarországon Cikk

Az omikron variánsra frissített oltóanyag a közbeszerzési eljárás befejeződésével válik elérhetővé a lakosság számára – tudtuk meg a szakállamtitkártól, írja a nepszava.hu.

Öt kormányrendelet jelent meg szerda este Cikk

Jövőre is lesz igazgatási szünet – derül ki egyebek közt a tegnap este a Magyar Közlöny 174. számában kihirdetett kormányrendeletek egyikéből.

Munkaügyi iratok megőrzése, ingatlan-nyilvántartás, illetékek, új minisztérium – ezekről is tárgyal ma az Országgyűlés Cikk

Január 1-jétől létrejöhet a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium, az erről szóló törvényjavaslatot szerdán kezdi tárgyalni az Országgyűlés, amely foglalkozik a Magyar Honvédség iraki szerepvállalásával is. Általános vita lesz arról, miszerint 2025-től megszűnik a munkáltatók azon kötelezettsége, hogy a munkaügyi iratokat és foglalkoztatási igazolásokat a munkahelyet váltott, kilépett munkavállalóra vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követő öt évig meg kell őrizniük. A munkaköri alkalmasság vizsgálata esetén általános jelleggel megszűnik a kötelező orvosi vizsgálat.

Közbeszerzés Kérdés

Ügyvezetéstől eltiltott tagú egyszermélyes kft. közbeszerzésben Kérdés

Közbeszerzési korrupciós kockázatok, kartellmegállapodások: iránymutatás a GVH-tól és a Közbeszerzési Hatóságtól Cikk

A közbeszerzésekben a verseny szintjének növelését célzó intézkedésekről (2023–2026) szóló cselekvési tervet szabályozó 1118/2023. kormányhatározat értelmében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke, valamint a Közbeszerzési Hatóság elnöke 2023. december 31-éig gondoskodik a közbeszerzési verseny tisztaságát érintő korrupciós kockázatokkal és kartellmegállapodásokkal kapcsolatos szakmai iránymutatás elkészítéséről és közzétételéről – írja honlapján a GVH.

Közbeszerzéssel megvalósuló építési beruházásokhoz kapcsolódó kifizetések (alvállalkozók kifizetése) Kérdés

Új szelek a közbeszerzésben: a legalacsonyabb ár is lehet túlzóan magas Cikk

A közbeszerzések lebonyolításával kapcsolatos szabályrendszer hatékonyabbá, áramvonalasabbá tételét szolgálja az Országgyűlés által 2023. május 3-án elfogadott, a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (Kbt.) módosítása, amit a vonatkozó uniós jogszabályoknak való megfelelés is ösztönzött. A főbb módosításokat a Niveus Legal | Halmos és Jánosi Ügyvédi Iroda foglalta össze.

Építési beruházás áfája Kérdés

Két új törvény, három kormányrendelet és négy határozat a legfrissebb Magyar Közlönyben Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 38. számában március 16-án két új törvény, három kormányrendelet, egy kúriai határozat és három kormányhatározat jelent meg.

Közbeszerzési kartellt tárt fel a GVH a dunai hajóscégek között Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) feltárta, hogy négy vállalkozás kartellbe szerveződve próbálta elnyerni a BKV menetrendszerinti hajójáratainak üzemeltetését. Minden résztvevő beismerte a jogsértést, ezt figyelembe véve a GVH enyhítette a kiszabott bírságot. A nemzeti versenyhatóság kiemelten figyel a közbeszerzési kartellekre, ezek ugyanis az egyik legsúlyosabb versenyellenes jogsértésnek számítanak.

Az orosz-ukrán háborúhoz köti a kormány a közbeszerzési árak emelhetőségét Cikk

13/2023-as számon a kormány rendeletet hozott arról, hogy az építési beruházások kapcsán kötött közbeszerzési szerződéseknél mi tekinthető rendes üzleti kockázatnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink