13 találat a(z) középiskola cimkére

Csed, gyed igénylése a középiskola befejezése után Kérdés

Családi pótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! 16 éves gyermek nappali középiskolai tanulmányait folytatja. Kell valamilyen papírt benyújtani ebben az esetben valahová, ami igazolja a tanulmányait és a jogosultságát a családi pótlékra, vagy az automatikusan jár a tanulmányainak befejezéséig?

Elmagyarázzák az adózást középiskolásoknak Cikk

Már harmadik „tanévét” kezdi meg idén szeptemberben a Jövő tudatos adózói program. A kezdeményezést a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete indította el 2016 őszén. A szervezet önkéntes oktatónak jelentkező tagjai ingyenes adózási előadásokat tartanak a programra jelentkező középiskolákban.

Vége a jó világnak a középiskolai tanulmányok befejezésekor Cikk

A végzős középiskolások számára nemcsak a tanév, hanem a tanulói jogviszony is rövidesen véget ér. Ennek a ténynek családtámogatási, társadalombiztosítási, sőt adózási következményei is vannak, illetve lehetnek.

Biztosítási jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! 17 éves ügyfelem a középiskolát levelező oktatásban végzi. Ilyen esetben él-e a biztosítási jogviszonya vagy fizetnie kell a havi 7110 Ft-os járulékot? Tagja egy családi gazdaságnak, ebben az esetben milyen járulékot kell fizetnie? Köszönettel.

Családi adókedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi adókedvezmény ügyében kérem segítségüket. Dolgozónk két gyermek után kap családi pótlékot és családi adókedvezményt is. A két gyermek születési dátuma: 1996.08.06., 1998.02.09. Az idősebb gyermek betöltötte a 20 . életévét, de a kiadott iskolalátogatási bizonyítvány szerint a 2017/2018. tanévre beíratott nappali tagozatos tanuló. Az iskola neve: Pétfürdői Kolping Katolikus Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. Tudomásom szerint, ameddig folyósítják a családi pótlékot, addig a családi adókedvezmény is jár. Kérdésem: a családi adókedvezményt adhatom-e július és augusztus hónapokra folyamatosan, vagy csak szeptember hónaptól, visszamenőleg is? Köszönöm segítségüket: Ferenc E.

Családi pótlék 20. év betöltésekor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállaló gyermeke júniusban töltötte be 20. életévét. Jelenleg még középiskolába jár (szeptembertől is), költözés, 0. évfolyam miatt húzódott el neki. Meddig jár az édesapának a családi pótlék, van-e ezzel kapcsolatban bejelentési kötelezettsége vagy egyéb teendője? Köszönettel: Vágner Emília

Középiskolai tandíj utáni adó és járulék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Minta Kft. 120 000 forint középiskolai tandíjat fizet Kiss Jánosnak, akivel nem áll jogviszonyban. Az ily módon egyéb jövedelemként kifizetett összeg után ki, mikor és mennyi adót, járulékot fizet? Figyelembe vehető-e a 10 százalékos költséghányad? A járulékfizetés alapja ebben a konkrét példában hány forint? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: S.G.

Itt vannak a PénzSztár középiskolai versenyek győztesei Cikk

Az idén is rendkívüli izgalmak közepette zajlott a negyedik Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny döntője. A 2016. évi PénzSztár címet és a vele járó fődíjakat – az elmúlt évhez hasonlóan – egy gimnázium, a Debreceni Fazekas Mihály négyfős csapata szerezte meg, míg a második helyen egy határon túlról, Szatmárnémetiből érkezett gárda végzett.

32 csapat jutott a PénzSztár középdöntőjébe Cikk

Kialakult az idén negyedik alkalommal meghirdetett PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny november 10-én, nyolc helyszínen megrendezendő regionális középdöntőinek 4-4 tagú mezőnye, miután október 27-én országszerte 23 helyszínen, 115 négyfős csapat részvételével lezajlottak a megyei selejtezők.

Csaknem 4000 középiskolás versenyez, ki tud többet a pénzügyekről, a gazdaságról Cikk

936 négyfős középiskolás csapat részvételével, október 13-án indul a legnagyobb hazai pénzügyi-gazdasági vetélkedő, a PénzSztár. Az idén negyedik alkalommal – a Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével – megrendezendő verseny fő célja, hogy játékos formában felmérje a diákok tudását, fejlessze pénzügyi kultúrájukat, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában. A győztes csapat tagjai 100-100 ezer forinttal és egy-egy okostelefonnal gazdagodnak.

Ki lesz a PénzSztár? Megvan a 28 középdöntős csapat Cikk

Kialakult az idén második alkalommal meghirdetett PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny november 13-án, hét helyszínen megrendezendő regionális középdöntőinek 4-4 tagú mezőnye, miután október 30-án 100 négyfős csapat részvételével lezajlottak a budapesti és megyei selejtezők.

Tandíj Kérdés

Magániskola tandíja (középiskola) után jár-e bármilyen kedvezmény a cégnek? Egy kft. ügyvezetőjétől a gimnáziumi tandíj fizetésekor megkérdezték: a cég fizeti a tandíjat vagy a magánszemély? - így merült fel a kérdés, hogy középiskolai tandíj esetén is létezik kedvezmény?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Rokkantnyugdíjas ügyvezető

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close