hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ki lesz a PénzSztár? Megvan a 28 középdöntős csapat

  • adozona.hu

Kialakult az idén második alkalommal meghirdetett PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny november 13-án, hét helyszínen megrendezendő regionális középdöntőinek 4-4 tagú mezőnye, miután október 30-án 100 négyfős csapat részvételével lezajlottak a budapesti és megyei selejtezők.

Budapestről, valamint Békés, Fejér, Heves, Pest, Szabolcs-Szatmár Bereg, Tolna és Zala megyéből két-két, a többi megyéből egy-egy team járt sikerrel a takarékszövetkezeteknek és a NAV megyei adóigazgatóságainak házigazdai közreműködésével megrendezett selejtezőkben. A továbbjutók közé két határon túli gárda is bekerült, egy a vajdasági Zentáról, egy pedig a hargitai Székelyudvarhelyről. Mindketten a Dél-Alföldi Régió középdöntőjében próbálhatják meg beverekedni magukat a november 26-ai, budapesti országos elődöntőbe, melynek héttagú mezőnyét a Magyarország hét régiójában győztes középiskolások alkotják majd.

A regionális középdöntőkbe jutott csapatok:

Észak-Magyarország:

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből:              Pénz&Sárm Zrt. (Miskolci Herman Ottó Gimnázium, Miskolc)

Heves megyéből:                                             Legends Never Die (Neumann, János Középiskola és Kollégium, Eger)

                                                                            Epigram (Neumann János Középiskola és Kollégium, Eger)

Nógrád megyéből:                                           Jaxstun (Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola és Szakiskola, Salgótarján)

Észak-Alföld:

Hajdú-Bihar megyéből:                                   MagicMoney (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, Debrecen)

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből:                 Baross street farkasai (Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Tagintézmény, Szolnok)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből:             Pénz-ügyesek (Fehérgyarmati Petőfi Sándor Szakközépiskola, Fehérgyarmat)

             Profi-Team (Fehérgyarmati Petőfi Sándor Szakközépiskola, Fehérgyarmat) 

Nyugat-Dunántúl:

Győr-Moson-Sopron megyéből:                   Takarékos Tőzsdetitánok (Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola, Sopron)

Vas megyéből:                                                  Ökonofon (Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégium, Szombathely)

Zala megyéből:                                                 EGERSZEG (Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, Zalaegerszeg)

                                                                            M-Project (Dr. Mező Ferenc-Thúry György Gimnázium és Szakképző Iskola, Nagykanizsa) 

Közép-Magyarország:

Budapestről:                                                     Pénzes lányok (VII. kerületi Madách Imre Gimnázium, Budapest)

                Részvényesek (XVII. kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium, Budapest

Pest megyéből:                                                A Wall Street bárányai (Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, Budaörs)

                                                                            Pénzhajhászok (Petőfi Sándor Gimnázium, Aszód)

Közép-Dunántúl:

Fejér megyéből:                                              RudasPSZ (Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, Dunaújváros)

                                                                            Wall Street (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, Székesfehérvár)

Komárom-Esztergom megyéből:                   Ceteris Paribus újratöltve (Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola, Esztergom)

Veszprém megyéből:                                      Megnyerők (Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, Veszprém) 

Dél-Dunántúl:

Baranya megyéből:                                         RacePénz (Pécsi Janus Pannonius Gimnázium, Pécs)

Somogy megyéből:                                          MakroSiker (Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Marcali)

Tolna megye:                                                    Economix’ 14 (Energetikai Szakközépiskola és Kollégium, Paks)

                                                                            PéÜgyesek (TMSZLTISZK Perczel Mór Szakközépiskolai Tagintézmény, Bonyhád) 

Dél-Alföld:

Bács-Kiskun megyéből:                                   Winners II. (Rákóczi Ferenc Katolikus Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium, Kiskunhalas)

Békés megyéből:                                             Money & Co. (Tamási Áron Gimnázium, Erdély, Székelyudvarhely)

                                                                            Panzerkampfwagen (Békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, Békéscsaba)

Csongrád megyéből:                                       BolyaiSokk (Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Vajdaság, Zenta)

Az országos elődöntő legjobb 4 csapata küzdhet meg majd a december 11-én, ugyancsak Budapesten megrendezendő országos döntőben a fődíjakért, a TakarékPont bankkártyán átvehető fejenként 100 ezer forintért és a HVG által felajánlott okostelefonokért, valamint a verseny támogatói által nyújtott további értékes ajándékokért.

Az eredményeket a verseny honlapján, a www.penzsztar.hu címen lehet részletesen elolvasni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink