hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt vannak a PénzSztár középiskolai versenyek győztesei

  • adozona.hu

Az idén is rendkívüli izgalmak közepette zajlott a negyedik Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny döntője. A 2016. évi PénzSztár címet és a vele járó fődíjakat – az elmúlt évhez hasonlóan – egy gimnázium, a Debreceni Fazekas Mihály négyfős csapata szerezte meg, míg a második helyen egy határon túlról, Szatmárnémetiből érkezett gárda végzett.

A Budapest Bank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt szakmai partnerségével megrendezett hatfordulós PénzSztár versenyre az idén is közel 1000 csapat nevezett be hazai és határon túli magyar középiskolákból. Közülük a legjobb négy kvartett vett részt a 2016. december 8-ai országos döntőben.

A versenyzőknek a végső fordulóban változatos feladatokat kellett teljesíteniük. Prezentációt tartottak egy sikeresen működő vállalkozásról, ismertetve a sikertörténet okait, tanulságait; rövid videó formájában mutatták be saját felkészülésük történetét; megadott szempontok alapján érveltek; ábrákat elemeztek és egy-egy korabeli pénzérme alapján mutattak be adott pénztörténeti korokat. A kérdések között szerepeltek totó típusú feladatok, igaz-hamis állítások és definíciók is. A csapatoknak egy oldalas szövegben elrejtett tíz hibát kellett megtalálniuk, ügyfélleveleket kellett elirányítaniuk az illetékes szervezetekhez és különféle adatok nagyságrendjét kellett megbecsülniük.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen lezajlott döntő győztese, és ezzel együtt a 2016. évi PénzSztár cím birtokosa a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Mon(k)ey Managers nevű csapata lett, mely tagjai ezzel elnyerték a verseny fődíjait, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont. A második helyen egy határon túli team, a Szatmárnémetiben lévő Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból érkezett Stockholders végzett. A harmadik a budapesti META Don Bosco Szakgimnázium Nationale Jugendliche Gesellschaftlichenarbeitsgruppe nevű együttese lett, míg a negyedik helyet a Szombathelyi SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium diákjai által alkotott Hiteljárókeret foglalta el. A döntő valamennyi résztvevője értékes nyereményekben és szakmai díjakban részesült a verseny támogatóinak felajánlásából.

A döntő ötfős zsürijének elnöki tisztét ellátó Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke így értékelt: "A pénzügyi kultúra fejlesztése mindnyájunk közös érdeke, hiszen a történések, a pénzügyi folyamatok jobb értése egyaránt érdeke az egyénnek, az üzleti szereplőnek, az országnak, mert növeli a biztonságok, jobb egyéni, gazdasági és társadalmi döntésekhez vezet. Mondhatjuk versenyképességi tényező. Ezért van szükség arra, hogy akár játékos formában is, egymás tudását csiszolva minél többet tegyünk e területen is, hiszen a ilyen versenyek kisugárzása több, mint a résztvevők közvetlen felkészülésének haszna. Általa is többre jutunk így együtt!"

 

A főtámogató Budapest Bank elnök-vezérigazgatója, Zolnai György pedig azt közölte: „Elsősorban azért álltunk a PénzSztár kezdeményezés mögé, mert mindig is szívügyünk volt a pénzügyi kultúra fejlesztése, különösen fiatal korban – és ez a vetélkedő kiváló eszköz erre. De amit ezek a fiatalok a mai döntőn bemutattak, így messze túlmutat a gazdasági és pénzügyi ismeretek elsajátításán. Lenyűgöző volt a mai szereplésük: magabiztosan és felkészülten álltak ki a zsűri elé, a legnagyobb kihívást jelentő feladatokat is felnőttekhez méltón oldották meg. Csak remélni tudom, hogy ezek a tehetséges fiatalok tanulmányaik végeztével pénzügyi pályára lépnek majd, és a szakma jó hírét viszik tovább”

A PénzSztár 2016. évi évadának végeredménye:

  1. Mon(k)ey Managers – Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
  2. Stockholders – Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Szatmárnémeti
  3. Nationale Jugendliche Gesellschaftlichenarbeitsgruppe – META Don Bosco Szakgimnázium, Budapest
  4. Hiteljárókeret – Szombathelyi SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma

A részletes eredmények a www.penzsztar.hu címen tekinthetők meg. A versenyt – a tervek szerint – jövőre is megrendezik.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékká vált osztalékelőleg

Szipszer Tamás

adószakértő

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink