148 találat a(z) könyvelő cimkére

Mikrogazdálkodási beszámoló Kérdés

Kérdésem: Tényleg nem választhatja a mikrogazdálkodási beszámoló készítését az a vállalkozás, aki folytatja az előző években használt és a könyvelő programba rögzített főkönyvi számaialapján a könyvelését?

Így válasszunk jó könyvelőt! Cikk

Egy szállóige szerint a könyvelő az az ember, aki egy számodra érthetetlen módszerrel megoldja azt a problémádat, amelynek addig a létezéséről sem tudtál. Kritikus ponthoz érkeztünk tehát, most kell észnél lenni, hogy a valóban megoldóembert és ne bonyolítót válasszunk.

Jogszabály-módosítás: erre készülhetnek a könyvelőket oktató cégek Cikk

Az NGM közleménye szerint a tárca jogszabály-módosítás készít elő annak érdekében, hogy kizárja a könyvviteli szolgáltatás végzésére engedéllyel rendelkező személyek kötelező továbbképzéséből az offshore-hátterű cégeket. Aligha vitatható, hogy az adóelkerülés elleni küzdelem fontos nemzetgazdasági érdek. Mire készüljenek az érintettek?

Ezt kell tudni a könyvelői kreditpontok gyűjtéséről Cikk

A mérlegképes könyvelők nyilvántartásába történő regisztrációhoz szükséges kötelező továbbképzés 2013-tól megváltozott. A könyvviteli szolgáltatás végzésére jogosító engedélynek és a regisztrációnak feltétele a továbbképzés folyamatos teljesítése, illetve azokat, akik az engedély birtokában nem tudják bizonyítani, hogy a továbbképzési kötelezettségüknek eleget tettek, törlik a nyilvántartásból. A kötelezettséget kreditpontok gyűjtésével lehet teljesíteni, illetve indokolt esetben kimentési kérelemre van mód.

A könyvelők fele lassan kivérzik – a KIVA és KATA lesz a kegyelemdöfés? Cikk

A könyvelőirodák fele már több mint három éve nem emelt díjat és közel ugyanennyinek csökkent idén az ügyfélköre, a megmaradt ügyfelek közül pedig minden ötödik késve fizet – derül ki a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja és a Penta Unió Zrt. több mint másfél-ezer könyvelőt felölelő anonim felméréséből.

Minden ötödik számla elszámolhatósága kétséges - állítják a könyvelők Cikk

A könyvelők szerint a vállalkozások által elszámolt költségek közel ötödénél kétséges, hogy azok a vállalkozás érdekében merültek fel – derül ki a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete (Moklasz) és a Penta Unió Zrt. több mint másfélezer könyvelőt felölelő anonim felméréséből.

Adózóna.hu – a könyvelők és adószakértők szakportálja Cikk

A HVG Kiadó Adózóna.hu adózási szakportálja a könyvelők és a számviteli szakemberek népszerű online szolgáltatása.

Minden ötödik számla bűzlik a könyvelőknek Cikk

A vállalkozások által elszámolt költségek közel ötöde esetében megkérdőjelezhető, hogy a vállalkozás érdekében merült-e fel – derül ki a Könyvelőiroda-vezetők Klubja és a Penta Unió Zrt. több mint ezer könyvelőt felölelő anonim felméréséből. Ugyanakkor az ilyen kérdéses számlák többsége esetében a könyvelőt is bevonják a fiktív „elszámolási ügyletekbe”.

Minden második könyvelőre jut egy revizor Cikk

A könyvelők többsége szerint tovább növekedtek 2011-ben a vállalkozások adminisztrációs terhei - derült ki a Könyvelőiroda-vezetők Klubja és a PENTA UNIÓ Zrt. közös, több mint ezer könyvelőt érintő felméréséből. Az eredmények ugyanakkor rámutatnak, hogy mindössze a könyvelők harmada esetében csökkent az ügyfelek száma, tehát egyre több teher hárul a szakmára. Így talán nem is annyira meglepő, hogy az ellenőrzésre komoly figyelmet fordít az állam: minden második könyvelőre jut egy NAV-os.

Elbocsátásokat és munkaidő-csökkentést hozhat a jövő év Cikk

A tervezett minimálbéremelés és a járulékalap másfélszeresére emelése a könyvelők szerint a szürkegazdaság és az elbocsátások felé sodorhatja a vállalkozásokat. Ugyanakkor az új, 27 százalékos áfa kulcs hatása már megosztja a szakmát, „csak” a könyvelők fele szerint erősödhet az áfa emelés hatására a feketegazdaság. Ebben a kiélezett helyzetbensok múlhat a vállalkozás könyvelőjének felkészültségén - derül ki a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja és a PENTA UNIÓ Zrt. több mint ezer könyvelőt felölelő felméréséből.

Munkaviszony megszűnése GYES, betegállomány Cikk

Mekkora anyagi felelősség terheli a könyvelőt, ha bejelentett alkalmazott? Mikor szűnik meg automatikusan a munkaviszony? Igényelhető-e Start Plusz kártya részmunkaidőben? Olvasói kérdésekre Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Mennyit keres egy könyvelő? Cikk

Hogyan alakult a könyvelők bérezése hazánkban és az Európai Unióban? A nők vagy a férfiak körében népszerű e szakma? Összefoglalónk a HVG Kiadó gondozásában megjelent Szakmák Könyve adatain alapul.

Ki fizeti a bírságot, ha a könyvelő mulaszt? Cikk

Ki fizet, ha a könyvelő hibázik? Szlovákiában hosszabb ideig tartozkodó magyar állampolgár hol kap gyedet? Olvasói kérdésekre válaszolt az APEH.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkaviszony melletti egyéni vállalkozó GYES-en

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs