227 találat a(z) költségvetés cimkére

Pénzügyminisztérium: a kormány átadta a 2024-es költségvetést a Költségvetési Tanácsnak Cikk

A kormány a tervezetet pénteken átadta a Költségvetési Tanácsnak – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel pénteken.

Négy új rendelet a tegnap esti Magyar Közlönyben Cikk

Egyebek közt a 2023. évi költségvetési törvényre, a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatására és a rozsdaövezeti akcióterületekre vonatkozó előírások is módosulnak a Magyar Közlöny 2023/74. számában tegnap közölt rendeletek alapján.

Kormányinfó: 2,9 százalékos hiány a 2024. évi költségvetésben, marad a kamatstop Cikk

Tegnapi ülésén egyebek között a 2024. évi költségvetés tervezetéről tárgyalt a kormány, jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

Egekben az állami költségvetés hiánya Cikk

Az előzetes adatok szerint 4159 milliárd forint, a GDP 6,2 százaléka volt a kormányzati szektor 2022. évi hiánya. Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 209 milliárd forinttal lett kedvezőtlenebb, GDP-arányosan 0,9 százalékponttal javult – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Fizessenek a gazdagok! Költségvetési kiigazítást és adóemelést terveznek az Egyesült Államokban Cikk

A leggazdagabbak megadóztatása és hosszú távú hiánycsökkentés is szerepel az amerikai elnöknek a 2024-es pénzügyi évre vonatkozó költségvetési tervében, amelyet csütörtökön ismertet részletesen – közölték szerdán kormányzati tisztségviselők.

Az idei költségvetés módosítását tárgyalja az Országgyűlés Cikk

Megkezdi a 2023-as költségvetés módosításának tárgyalását szerdán az Országgyűlés, amely megvitatja a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálását is.

NAV: 203 kilogramm vágott dohányt foglaltak le Kislétán Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 203 kilogramm vágott dohányt foglaltak le Kislétán – tudatta a hivatal pénteken az MTI-vel.

Plusz pénz a költségvetésből közlekedési bérletekre, távhőszolgáltatók támogatására Cikk

Újabb átcsoportosításokról jelentek meg kormányhatározatok – írja a hvg.hu.

Benyújtották a 2023. évi költségvetést módosító törvényjavaslatot Cikk

A veszélyhelyzetre való tekintettel a kormány – a Költségvetési Tanács jóváhagyását követően – kormányrendelettel módosította a 2023-as költségvetést. A Tanács egyetértő véleményének birtokában a kormány ma benyújtotta az Országgyűlésnek a 2023-as költségvetést módosító T/2667. számú törvényjavaslatot.

Az olaj- és gázeladásból származó orosz költségvetési bevétel 28 százalékkal nőtt 2022-ben Cikk

Az olaj- és gázeladásból származó orosz költségvetési bevételek tavaly 28 százalékkal, 2500 milliárd rubellel (36,71 milliárd dollárral, 1 rubel=5,43 forint) emelkedtek a megelőző évhez képest – közölte az energetikáért is felelős orosz miniszterelnök-helyettes hétfőn, tette közzé az MTI.

Elismerte a kormány késlekedését a napelemes pályázatokkal kapcsolatban Gulyás Gergely Cikk

A tavalyi év első tíz hónapjának reálbér-növekedéséről, a foglalkoztatottság alakulásáról, az idei nyugdíjemelésről is beszélt Gulyás Gergely miniszterelnökségi miniszter a mai kormányszóvivői tájékoztatón. A továbbiakban újságírói kérdésekre válaszolt.

Rendeletben hirdette ki a kormány a 2023. évi központi költségvetést, ezen felül további 34 rendelet és határozat jelent meg december 29-én Cikk

A 2022. évi 220., 221. és 222. számú Magyar Közlönyben 35 rendeletet és 7 határozatot hirdettek ki 2022. december 29-én, közöttük többek között a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló kormányrendeletet.

A fogyasztóknak kétmilliárdot, a központi költségvetésnek további 3,7 milliárd forintot hozott a versenyhivatal 2022-ben Cikk

Összesen 2 milliárd forint fogyasztói jóvátételt hajtott be, valamint mintegy 3,7 milliárd forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2022-ben. A nemzeti versenyhatóság idén 101 vállalkozást vont eljárás alá, ebből 57-et bírságolt meg, amelyek közül csak 5 élt a jogorvoslat lehetőségével, ami a GVH új stratégiájának eredménye – olvasható a hivatal honlapján.

A kormány januárban az Országgyűlés elé terjeszti a költségvetés módosítását Cikk

A módosítás elfogadására a rendkívüli jogrend lehetőséget ad, de a kormány január első felében az Országgyűlés elé terjeszti azt – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán az MTI-nek.

A kormány átadta a jövő évi költségvetés módosításának tervezetét a Költségvetési Tanácsnak Cikk

A kormány a mai napon megküldte a Költségvetési Tanácsnak a jövő évi költségvetés módosításáról szóló rendelet tervezetét – tájékoztatott a Pénzügyminisztérium sajtóközleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Családi adókedvezmény saját jogon

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Biztosítás amerikai munkáltatóval

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink