82 találat a(z) kár cimkére

Sérelemdíj, bánatpénz, kötbér Cikk

Milyen késedelem, mulasztás, illetve szerződésszegés idézhet elő sérelemdíjat, bánatpénzt, kötbért? Ismertetjük a jogi személyek közötti egyes károkozások kártalanítási lehetőségeit.

Kétmilliárdos kárt okoztak sírkertek munkáin nyerészkedve Cikk

Tizennyolc ember ellen emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség, mert több mint kétmilliárd forintos kárt okoztak egy központi költségvetési szervnek – tájékoztatta a Baranya Vármegyei Főügyészség az MTI-t.

Márciusi tömegbaleset: egy határidő lejárt, de még folyik a tömegkár rendezése Cikk

A március 11-ei, az M1-es autópályán bekövetkezett tömeges baleset károsultjainak a magyarországi biztosítótársaságok törvényi kötelezettség nélkül is esetenként akár tizenötmillió forintos előlegekkel siettek a segítségükre – közölte hírlevelében a Mabisz.

Évtizedes rekordot döntöttek meg az idei viharszezon kárkifizetései Cikk

Az elmúlt évtized rekordösszegű biztosítói kárrendezésével zárul az idei viharszezon: a társaságok közel másfélszer annyit fizettek ki, mint 2021-ben, az eddigi csúcstartó évben, derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adataiból.

A vihar miatt megugrott a biztosítási kedv Cikk

A múlt héten országszerte pusztító vihart követően 104 százalékkal nőtt a lakásbiztosítások iránt érdeklődők száma és 64 százalékkal több szerződés született az egy héttel korábbihoz képest a Netrisknél. A lakásbiztosítások átlagdíja közel 38 ezer forint volt, és a cascobiztosítások is népszerűbbek lettek.

Számlagyárat számolt fel a NAV Cikk

Fiktív számlákkal mintegy félmilliárd forintnyi kárt okozó bajai bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Kényszertörlési eljárás alatt lévő kft. ingatlanvagyona Kérdés

Horogra akadt egy csaló horgász Cikk

Jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Szigetvári Járási Ügyészség egy férfi ellen, amiért egy hajléktalan adataival vállalkozást alapítva 36 millió forint értékben csalt ki horgászati eszközöket egy nagykereskedőtől 2021 végén – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Kártérítési összeg Kérdés

Aszálykár: a biztosítók a szerződések tömegeit mondták fel a kifizetések nagysága miatt Cikk

Átrendezik az agrárbiztosítások piacát a tavalyi súlyos aszály miatti káreseményeket követő rekordméretű kárkifizetések, a biztosítók szerződések tömegét mondták fel ennek következtében – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel csütörtökön.

7 milliárd forintos, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanújával tartóztattak le két férfit Cikk

Bűnszövetségben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt rendelték el csütörtökön két budapesti férfi letartóztatását Pécsen, mivel a gyanú szerint az általuk működtetett, fiktív számlákra épülő cégláncolattal több mint hétmilliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek – közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

Márciusi tömegbaleset az M1-en: folyamatosan zajlanak a kifizetések Cikk

Folyamatosan rendezik a biztosítók a március 11-ei, az M1-es autópályán bekövetkezett tömeges baleset résztvevőinek kárigényeit. Az esetenként akár tízmilliós nagyságrendű, a törvényi kötelezettségeken túlmenő esetekben is fizethető előlegek a casco-önrészekre és a helyszínről történő elszállítás költségeire is kiterjedhetnek, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) a közleménye.

Önrész áthárítása dolgozóra Kérdés

Súlyos károkat okoztak az éjszakai fagyok – és még nincs vége Cikk

Súlyos károkat okoztak a gyümölcsösökben az elmúlt napok mínusz 1, mínusz 7 Celsius-fokos éjszakái, és átmeneti melegedés után hétfőtől ismét visszatérnek az éjszakai fagyok, helyenként mínusz 5 Celsius-fok alatti értékek is előfordulhatnak – írta agrometeorológiai elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fontos az értékkövetés az ingatlanbiztosításban – figyelmeztet az alkusz Cikk

A magyarok többsége nem tudná biztosítási kártérítésből újjáépíteni a viharban, tűzben vagy éppen földrengésben tönkrement házát, mert annyira régi a szerződése, hogy az a jelenlegi értéke töredékét tartalmazza. Kártérítést pedig csak a biztosított összeg alapján lehet kapni. Gyakori, hogy egy ma 100 millió forintot érő ház még mindig a régi vásárlási áron szerepel a –szerződésben – figyelmeztet a napokban lezajlott vihar után is a CLB független biztosítási alkusz.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Garantált bérminimum vagy minimálbér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink