71 találat a(z) jutalom cimkére

Sikerdíj vagy jutalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben a taggyűlés úgy dönt, hogy az éves üzemi eredményének bizonyos százalékát kifizeti sikerdíjként az egyik tagnak. Az lenne a kérdésem, hogy ez bérszámfejtés szempontjából ugyanúgy adózik mint egy jutalom, vagyis jövedelemként? Válaszát előre is köszönöm!

Jutalom szochója júliusban Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2019. I. félévére tekintettel adott, 2019. júliusban kifizetett jutalom szochójának mértéke a már csökkentett 17,5%? Válaszát előre is köszönöm!

Civil szervezeteknél jutalmazás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy középiskolai alapítványnál tanév végével emlékérmet adnak a legjobb tanulóknak és tanárok munkáját is ezzel ismerik el. Ezt az alapítvány fizeti, költségeit vállalja. Az emlékéremmel együtt pénz összeget is átadnak. Ez adóköteles-e, az alapítványnak kell-e járulékot, adót fizetni utána? Az átadott pénzösszeg nagyobb, mint a minimálbér 10 százaléka. Várom válaszukat.

Jutalom fizetése SZÉP-kártyára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk kérése, hogy a jutalmat nem a bankszámlájára, hanem SZÉP kártyára kéri utalni. Ezt megtehetjük? Véleménykülönbségek alakultak ki ezzel kapcsolatosan. Köszönöm a segítséget!

Alapítványi jutalom adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közalapítvány alapszabály szerinti alaptevékenységének keretében az általa támogatott rendvédelmi szervezetek dolgozóinak jutalmat ad. Ennek összege alkalmanként meghaladhatja a minimálbér 30 százalékának megfelelő összeget. Kérdésem, hogy a kiosztott jutalmak 2019-ben miképpen adóznak? Milyen jövedelemnek minősül a juttatás, és milyen járulék- és adófizetési kötelezettsége keletkezik az alapítványnak, valamint a jutalmazott magánszemélynek? Segítségét előre is köszönöm Bné Piros

Jutalomkifizetés, készpénzjuttatás Kérdés

Két műszakos munkarendben működő, kereskedelmi tevékenységet végző munkáltató a dolgozói motiválására havi jutalmazási rendszert vezetett be. Bizonyos termékek meghatározott mennyiség feletti eladása esetén plusz juttatás jár. Jutalomkifizetést állapított meg azért, mert ezt nemcsak a teljesítmény miatt akarja adni, hanem a munkavállalók vevőkhöz való magatartása és rugalmassága miatt is. Jutalomkifizetés mellett döntött azért is, mert így saját mérlegelése alapján dönt, és a munkavállalók nem követelhetik kifizetését. A jutalom havi összege mindig változik és munkavállalónként is különböző. Helyesen járt el, hogy a jutalom kifizetését és nem a prémiumot választotta? Az egyenlőség elvét sérti-e? A munkáltató 2018-ban 8000 forintot adott munkavállalóinak készpénzjuttatásként. 2019-ben ezt az összeget nem akarta elvenni, nem építette be a bruttó bérbe, hanem továbbra is adja készpénzjuttatásként, külön feltüntetve a bérjegyzéken, természetesen bérként adóztatva. Munkáltatónál két műszakos munkarend van és munkaidőkeretet is alkalmaz. Ez a készpénzkifizetés nem alapja a műszakpótléknak és a túlórának sem. Kérdésem, hogy helyesen jár el a munkáltató?Maradhat így,vagy változtasson ezen és hogyan? Köszönöm válaszát

Nyugdíjjárulék-köteles jutalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 08-as bevallás 575. során milyen típusú jutalmakat kell közölni? Hol tudok utánanézni?

Nyugdíjas tag munkaviszonyban – jutalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy öregségi nyugdíjas tag, aki munkaviszonyban látja el az ügyvezetést, jutalmat kapna. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a jutalom is ugyanúgy adózik, mint a munkabére? Csak 15% szja terheli? A munkaszerződésben szerepelne, hogy bizonyos munka után jutalomban részesül. Válaszát előre is köszönöm.

M30-as igazolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaviszonyra tekintettel fizetett jutalmat a 18M30-as igazolás melyik sorában kell szerepeltetni? Köszönettel várom válaszát.

Jutalomkifizetés szülési szabadság alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő(k)! Munkavállalónk 2018. november elejétől szülési szabadságát tölti, cseden van. A cégvezetés tervei szerint az év végi jutalmak kiosztásánál ő is részesülne jutalomban. A jutalom kifizetése decemberben történne, cégünk nem (tb) kifizetőhely. Kifizethető-e a jutalom munkavállalónknak a szülési szabadság alatt, miközben cseden van? Amennyiben igen, milyen járulék- és adóvonzatai vannak, illetve a kifizetés befolyásolja-e bármilyen formában a csed folyósítását? A jutalomkifizetést kell-e valamilyen módon jelezni a csedet folyósító intézménynek? Segítségüket előre is köszönöm.

Jutalom – nyugdíjalap Kérdés

Márciustól nyugdíjas leszek. Július hónapban visszamenőleg – 0908 önellenőrzéssel – február hónapra jutalmat kapok. Kérhetem a nyugdíjam újraszámítását az utólagos jutalom miatt? Köszönöm.

Rendezvényszervezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság (főtevékenysége 8230) egy nemzetközi versenysorozat kertében, de saját nevében informatikai versenyt rendez. A belföldi, illetve külföldi résztvevőknek, akik magánszemélyek, étkezést, szállást biztosít, illetve például pólót a versenysorozat és a vállalkozás logojával. Ebben az esetben kifizetőnek minősül-e a vállalkozás és meg kell-e fizetnie az adót és a járulékot a juttatások után? A verseny 1-3 helyezettje pénzdíjban, illetve tárgyjutalomban részesül. Ezek a magánszemélyeknél önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősülnek? Mi a teendő a külföldi helyezettek díjaival?

Jubileumi jutalom alapja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Helyesen értelmezzük-e azt, hogy a jubileumi jutalom alapjába csak a a garantált illetmény (tábla szerinti), a minimálbérre, garantált bérminimumra történő kiegészítés, az illetménynövekedés és a munkáltatói döntésen alapuló illetményrész tartozik? A munkáltatói döntésen alapuló rész beszámításáról több különféle véleményt is találtunk. Van-e erre vonatkozó kialakult gyakorlat vagy bírói döntés?

Milliós kifizetések az NGM-ben – megszólalt a PM Cikk

Nem jutalmat, hanem teljesítményhez kötött céljuttatást fizetett a Nemzetgazdasági Minisztérium a dolgozóinak, közölte egy sajtóhír kapcsán az ismét Pénzügyminisztérium néven működő tárca sajtóosztálya.

Jutalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! A jutalomra való jogosultságot a felek kiköthetik a munkaszerződésben. Ha a szerződésben rögzítik a jutalom összegét, és az időt – félévenkénti kifizetés – és azt, hogy vezetői értékelés alapján adható, akkor ez azt jelenti, hogy ha nincs pozitív értékelés, akkor a jutalom kifizetés elmarad, jogszerű az eljárás? Köszönettel várom válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

GDPR – adatmegőrzési idők külföldön

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Adattovábbítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén létszámszámítás

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close