71 találat a(z) jutalom cimkére

Utólagosan kifizetett munkabér és megállapított nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjba vonuló dolgozó 2015. évben, kilépése előtt megkapta a cég szabályzata szerint őt megillető törzsgárdajutalmat. Ezt az összeget később a vezetés felülbírálta, és 2017 decemberében különbözeti összeg kifizetését rendelte el, mely összeg abban a hónapban ki is lett fizetve. A járulék- és adólevonás a kifizetés időpontjában érvényes szabályoknak megfelelően megtörtént, a havi '08-as bevallásba is bekerült. A 2017. évre kiadott igazolásban szerepeltettük a különbözeti összeget, és kiadtuk az érintett részére. Dolgozó ezt követően jelezte ezt az utólagos kifizetést a nyugdíjintézet részére, és kérte ezen összeg beszámítását a nyugdíjába. Kérdés: a fent leírtak alapján, munkáltatói oldalról van-e egyéb teendő annak érdekében, hogy a dolgozó nyugdíját az utólagos kifizetés figyelembevételével átszámolják, és új összeget állapítsák meg? Köszönettel.

Jogellenes és jogszerű röghöz kötés a munkahelyen Cikk

A munkaerőpiaci folyamatokat a munkaerőhiány határozza meg. Sokszor nehéz megfelelő munkaerőt találni, ha ez mégis sikerül, nem ritka, hogy az öröm hamar elillan, mivel a munkavállaló felmond. Ilyen esetekre a vállalkozások számos módszert dolgoznak ki. Melyek a lehetséges forgatókönyvek a munkaerő megtartásához?

Ennyi volt az átlagkereset januárban Cikk

Januárban a bruttó és a nettó átlagkereset egyaránt 13,8 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, ami hathavi csúcsnak számít. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12 százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Munkaügy, megállapodás, értelmezés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft., ahol dolgozom, kollektív szerződést kötött a szakszervezettel, pár éve. Ebben az áll, hogy bizonyos ünnepségekre, rendezvényekre minden évben elkülönítésre kerül egy (meg nem határozott) összeg, melyet az ügyvezető határoz meg a tél végéig. Ezek korábban milliós összegeket jelentettek. Ez idén nem történt meg, mert a cég nehéz helyzetben van. Megpróbáltuk ezt velük tudatni, de nem sikerült megértetni. Valahol érthető a reakció, de meg van kötve a kezünk. Ajánljunk fel egy töredékösszeget? Sajnos minden forint számít. Milyen következményekkel lehet számolni? Például bíróság dönthet ebben? Vagy kötelező döntőbíróhoz fordulni? Köszönettel.

Kormánytisztviselőként nyugdíjba vonulás Kérdés

Kormánytisztviselőként 2018. június 6-án töltöm be a rám vonatkozó korhatárt, és ekkor lesz meg a 40 év szolgálati időm is. Kérdésem: mennyi a felmentési idő, és mennyit kell ledolgozni? A 40 év munkaviszony kapcsán jár-e valamilyen jutalom és esetleg pótszabadság?

Foglalkoztatási kedvezmény, karácsonyi jutalom. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Raktárosainknak FEOR kódja 9-essel kezdődik, mert nem tudjuk őket máshová besorolni. (vagy csak nem találtuk meg a megfelelő FEOR kódot…) Ez alapján igényelhetnénk a szakképzettséget nem igénylő foglalkoztatás kedvezményét. Viszont legmagasabb iskolai végzettségük érettségi. A kedvezmény igénybe vehető így Ön szerint? Másik kérdésünk a karácsonyi jutalommal kapcsolatos. Munkavállalónk már 4 hónapja táppénzen van. Jutalmat fizethetünk-e ki részére, figyelembe véve a táppénz előtti idei elvégzett munkáját? Ugyanakkor „törzsgárda” jutalomra is jogosult. Ez is kifizethető esetleg számára? Megtisztelő válaszát előre is köszönjük!

A pulykapénz osztásakor ezekre kell figyelnie a munkáltatónak Cikk

A közeledő karácsony kiváló alkalom arra, hogy a munkáltató megköszönve a munkavállalók munkáját, lojalitását, jutalmat osszon szét. A pulykapénz juttatásának szabályai számos kérdést felvetnek: ha éveken át adott a munkáltató, akkor erre idén is köteles? Lehet különbséget tenni a dolgozók között?

Ötlet jutalmazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalóink ötleteit ajándékutalvánnyal szeretnénk jutalmazni, differenciáltan, például 1000-5000 Ft közötti összegben aszerint, hogy mennyire hasznos az ötlet. Az a kérdésem, hogy belső szabályzatban szabályozva adhatjuk-e ezt a juttatást egyes meghatározott juttatásként, munkáltató által megfizetett közterhekkel (1,18 x 22% eho + 15% szja)? Köszönettel várom válaszát.

Jutalom utólagos visszavonása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy lehetséges-e egy már kifizetett jutalom utólagos visszavétele? Köszönöm válaszát: Révész-Dunszt Petra munkaügyi ügyintéző

Sportegyesület versenyruházat, vendéglátás 1. rész Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Sportegyesület az alapító okiratában meghatározott célokkal összefüggésben sporteseményeket szervez és más sportszervezetek által szervezett versenyeken vesz részt. Amikor a szóban forgó egyesület rendez akár hazai, akár nemzetközi versenyt, akkor az oda meghívott vendégeknek (polgármester, külföldi versenyző, író stb.), valamint a bíróknak, segítőknek biztosít pogácsát, szendvicset, frissítő italokat. Catering szolgáltatást rendel meg. A versenyeken nyertes indulók érmet, kupát, oklevelet kapnak. Hazai és nemzetközi versenyekre a versenyzők a versenykiírásban szereplő ruházatban kötelesek megjelenni. Ez általában az egyesület logójával ellátott ruházatot jelenti. A pólókat, nadrágot stb. az egyesület megvásárolja, majd nyomdai úton ellátja a logóval. Ezeket térítésmentesen átadja a versenyzőknek, mert ebben kötelező a megjelenés. Az egyesületi tagok éves és havi tagdíjat fizetnek. A sportegyesület csak és kizárólag a sporttevékenységgel kapcsolatos tevékenységet végez, egyéb, a sporthoz nem kapcsolódó tevékenysége nincs. Tagdíjakból,támogatásokból és pályázaton nyert pénzekből finanszírozza a terembérleteket, az edzőket és minden, fent felsorolt javakat. Kérdések: ezen rendezvények során a különböző szolgáltatások juttatások adózásával kapcsolatos. 1. a sporteseményen résztvevő egyesületi tagok szállás- és étkezési költsége (tagsági díjat fizetnek, versenyzők) – ezt a költséget az egyesület fizeti. Kérdés: adómentesen elszámolható ez a juttatás?

Törzsgárdajutalom Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni abban, hogy a törzsgárda címén kifizetett jutalmat (amit a lojalitásáért kap a dolgozó) az egyéb bérjellegű kifizetések között kell szerepeltetni vagy bérköltségként kell kezelni?

Jutalom Erzsébet-utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni abban, hogy cégünk költségcsökkentés, hatékonyságnövelés, minőségbeli javulás elérése érdekében fejlesztési javaslati rendszerben Erzsébet ajándék utalványt ad. Adható ez meghatározott juttatásként?

Repkednek a százezrek a zsebekbe: ennyit nőtt az átlagbér novemberben Cikk

Bruttó 285 800 forint volt tavaly novemberben a bruttó átlagkereset, ami 8,2 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A nettó átlagkereset – a személyi jövedelemadó szabályainak változása miatt – 9,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Nyeremény, jutalom adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég pályázatot hirdet széles körben, melyben tervmintákat vár a pályázóktól. A kisorsolt nyertes tervét legyártják, illetve 10 ezer forintos jutalomban is részesül. (A többiek tervét nem használják fel, jutalmat, részvételi díjat nem kapnak.) Ebben az esetben a jutalom utáni adókötelezettséget milyen formában kell bevallani, az adófizetési kötelezettség kit terhel? Köszönöm szépen a segítséget előre is!

Jutalom könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köztestület anyagilag támogat nemzetközi szakmai versenyen induló magánszemélyeket, illetve a díjazottakat pénzjutalomban részesíti. Bérköltségként vagy személyi jellegű juttatásként kell könyvelni ezeket a kifizetéseket? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Honkongi szoftverszámla

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Külföldi napidíj mértéke

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ügyvezető megbízási jogviszony

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close