71 találat a(z) jutalom cimkére

Megbízási szerződéssel foglalkoztatott jutalma Kérdés

Tisztelt Szakértők! Van-e arra valamilyen megoldás, hogy a köztestületi tűzoltóság megbízási jogviszonyban foglalkoztatott tűzoltóit egyszeri jutalomban részesítse? Vannak a szervezetnek munkaviszonyban foglalkoztatott alkalmazottai is. Mindkét jogviszonyban vannak kiváló teljesítményt nyújtó tűzoltók, akik egyszeri jutalomban részesülnének. Milyen formában tudná a köztestület jutalmazni megbízásos jogviszonyban foglalkoztatott tűzoltóit? Segítségüket nagyon várom. Köszönöm szépen.

Prémium, jutalom: elszámolási dilemmák Cikk

Közeledik az éves beszámoló benyújtásának határideje, de sok vállalkozásnál még tart a mérlegkészítés időszaka. Ennek során gyakran problémát jelent a már lezárt évhez kapcsolódó prémium, jutalom elszámolása.

Pénzbeli juttatás egyesülettől Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkáltatóm civil szervezet, egyesületként működik. Alapszabálya szerint legfőbb döntéshozó testülete a közgyűlés, amelynek lehetősége van az egyesület alapfeladatának ellátását valamilyen formában segítő személyeket "dísztagság"-gal jutalmazni. Ezt a kitüntetést szeretnénk ebben az évben nagyobb összegű kifizetéssel is összekötni, illetve a korábbi években megválasztott dísztagokat is ilyen formában jutalmazni. Kérem, szíveskedjen tájékoztatni, hogy ez milyen módon lehetséges, illetve ez után milyen járulékokat és terheket kell levonni és megfizetni. Előre is köszönöm válaszukat.

Maximálnák az állami vezetők jutalmát Cikk

Törvénnyel mérsékelné az állami vezetők, a kormánybiztosok és más kormányzati vezetők jutalmát, célprémiumát két független képviselő. Dorosz Dávid és Karácsony Gergely azt javasolja, hogy ez az összeg ne haladhassa meg a KSH által hivatalosan közzétett átlagos bruttó kereset összegét.

Új Munka törvénykönyve: a szabadságmegváltás és a prémium szabályait is rögzíteni kell Cikk

A szabadság megváltásának lehetőségét, valamint a prémium, jutalom és bónusz szabályait is rögzíteni kell az új Munka törvénykönyvében (Mt.) a BDO Magyarország Tanácsadó Kft. szerint.

Évvégi bónusz: mennyi jut karácsonyi ajándékra? Cikk

Az év végi bónusz már általában a magasabb adókulcs alá szokott esni, ami a jelenlegi szabályok szerint meghaladja a 40 százalékot. Ugyanez jövőre csak alig több mint 20 százalék. Ha nem ebből szeretnénk karácsonyi ajándékot vásárolni, akkor érdemes várni a jövő évig, hiszen az elvonások 100 ezer forintonként, akár 20 ezer forinttal csökkenhetnek, praktikusan ennyivel több marad a zsebünkben.

Jutalmat kaptak az adó- és vámhivatal dolgozói Cikk

Karácsony előtt az adóhivatal dolgozói között bruttó 3,6 milliárd forint, a vámhatóság alkalmazottai között pedig 1,5 milliárd forint jutalmat osztottak ki Oszkó Péter döntésére - írja a Magyar Nemzet a szerdai számában "Az IMF adott jutalmat az APEH-osoknak" címmel.

Átlagkereset, béren kívüli juttatások, évvégi jutalmak: mire számíthatunk? Cikk

Miként alakultak az átlagjövedelmek, a béren kívüli juttatások és az év végi jutalmak az utóbbi két évben? Íme néhány figyelemre méltó adat a Merces legújabb online fizetési felméréséből.

APEH: prémium van, túlórapénz nincs Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), az elvárásoknak megfelelően teljesített első negyedéves eredmények alapján, 2,3 milliárd forint jutalmat oszthatott szét a mintegy 15 ezer alkalmazottja között - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

APEH-jutalmak: a dologzóknak automatikusan jár a prémium Cikk

A törvényesen kaptak jutalmat az APEH-dolgozók - közölte kérdésre válaszolva Daróczi Dávid kormányszóvivő a kormány vasárnapi soron kívüli ülése után.

Járulékfizetés a tavalyi teljesítmény utáni jutalom, prémium után Cikk

A 2006. évi teljesítményre tekintettel kifizetett jutalmat, prémiumot a 2006. december 31-éig hatályos szabályok szerint kell elbírálni az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) tájékoztatója szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő, termőföld eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő eszköztámogatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég osztalékfizetése ingatlanban

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close