128 találat a(z) járulékkedvezmény cimkére

Ezt kell tennie az egyéni vállalkozónak, ha családi kedvezményt akar érvényesíteni Cikk

Hogyan érvényesítheti év közben a családi kedvezményt és a járulékkedvezményt az egyéni vállalkozó? Itt van a NAV tájékoztatója.

Adócsomag: szakszervezeti vezetők reakciói Cikk

Az élelmiszeráfa csökkentésének elmaradását hiányolják, az egykulcsos adórendszer megtartását kedvezőtlennek tartják a családi kedvezmény bővítését pozitív intézkedésnek értékelő szakszervezetek. A pénteken benyújtott adócsomag részleteiről az érdekképviseletek csak a sajtóból értesültek.

Így változnak jövőre az adók Cikk

Összesen 31 jogszabályt módosít az adócsomag, a változtatások többsége a szokásosnál kisebb horderejű - kommentálta az Országgyűlésnek pénteken benyújtott törvényjavaslatot Kalocsai Zsolt, az RSM DTM elnök-vezérigazgatója.

Kiszivárgott: itt vannak a bővített családi kedvezmény részletei Cikk

Mindkét egyéni járulék terhére érvényesíthetik 2014. január 1-jétől a magánszemélyek a személyi jövedelemadójukból igénybe nem vehető családi kedvezményt. A törvénytervezet meghatározza, milyen sorrendben, és mekkora mértékben lehet az egyes egyéni járulékok terhére érvényesíteni az úgynevezett családi járulékkedvezményként - értesült az Adózóna.hu.

Plusz egy fő a vállalkozásban: az első alkalmazott - járulékok, tennivalók Cikk

A cég életének egyik jelentős állomása az első alkalmazott felvétele, amelyre sokszor előbb kerül sor, mint a vállalkozás tulajdonosai gondolnák. Ahhoz, hogy munkajogi szempontból is rendben legyenek a dolgok a cég körül, nem árt minél korábban számba venni a szükséges teendőket.

Emmi: 6400-an élnek a rehabilitációs kártya kedvezményeivel Cikk

Több mint 6400 megváltozott munkaképességű ember él az év elején bevezetett rehabilitációs kártya kedvezményeivel, és 3800 munkaadó veszi igénybe országosan a járulékkedvezményeket - tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkársága.

GKI a munkahelyvéldemi akcióról: a munkaerő-költség kis részét érintik a kedvezmények Cikk

A kormány által hétfőn bejelentett munkahelyvédelmi terv járulékcsökkentései egy-egy cég összes munkaerő-költségének csak kis részét érintik - hívta fel a figyelmet Adler Judit, a GKI Gazdaságkutató Zrt. foglalkoztatáspolitikai kutatásvezetője. Hozzáfűzte, az elmúlt évek munkaadói járulékkedvezményei is csak mérsékelt eredményt hoztak a munkahelyek bővítésében.

Start és a Start Plusz: mennyit adózunk és milyen adókedvezmények járnak júliustól? Cikk

Júliustól a START, illetve a START PLUSZ kártyás dolgozók foglalkoztatása után nem kell se tb-ét, se eho-t, se munkaadói járulékot fizetni. De akkor mennyit kell adóznia a munkáltatónak és mennyi járulékkedvezményt vehet igénybe?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink