48 találat a(z) ingatlanfelújítás cimkére

Lakóingatlan áfája Kérdés

Ingatlanértékesítés jövedelme Kérdés

Ingatlanfelújítás áfa-visszaigénylése Kérdés

Ingatlanon végzett idegen beruházás értékesítése Kérdés

Áfakorrekció Kérdés

Fejlesztési tartalék felhasználása Kérdés

Külföldi adóalany magyarországi bejelentkezés szabályai Kérdés

Több banknál is elérhető már az 5,9 százalékos személyi hitel Cikk

Megjöttek az új kormányrendelt szerinti kölcsönök: több banknál is elérhető az 5,9 százalékos személyi hitel, elsőként az OTP Bank, a K&H Bank, és a Takarékban kínálja az 5,9 százalékos személyi kölcsönt., olvasható a Bank360.hu elemzésében.

Fejlesztési tartalék feloldása támogatásból megvalósult beruházásra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasággal foglalkozó egyéni vállalkozó a takarmánytároló épületét felújíttatta, korszerűsíttette. A felújítás 2019-ben megtörtént. A felújításra az egyéni vállalkozó támogatást igényelt, a támogatás összegét viszont csak 2020-ban kapta meg. A támogatástartalom a beruházási érték 50 százaléka. A vállalkozó 2016-ban fejlesztési tartalékot képzett. Kérdésem, hogy feloldható-e a fejlesztési tartalék erre a beruházásra? Ha igen, melyik évben és milyen mértékben? Válaszukat előre is köszönöm!

Külföldön végzett ingatlanfelújítás, magyar alvállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk építészeti tervezéssel foglalkozik, belföldi áfaalany. Tervező alvállalkozóként veszünk részt egy Ukrajnában fekvő ingatlan építésim felújítási munkáiban. Építési-szerelési munkát nem végzünk. Megbízónk, a fővállalkozó, magyarországi adóalany. Kérdésem, hogy ebben az esetben jogosultak vagyunk-e a tervezési díjat áfamentesen számlázni a belföldi fővállalkozónak, az ingatlan fekvése miatt, mint az áfatörvény területi hatályán kívül végzett szolgáltatást? Ha mi is foglalkoztatunk további tervezési alvállalkozókat – ugyanennek a szerződésnek a keretében –, őket is így lehet-e minősíteni? Az alvállalkozói szerződésen, az elvégzett munka dokumentációján és az azt elfogadó igazoláson kívül milyen igazolások, nyilatkozatok szükségesek a számla kibocsátásához? Köszönettel.

Ingatlanfelújítás – áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. által vásárolt ingatlan jelen pillanatban lakóház, udvarként van nyilvántartásban, de a lakóház, udvar átminősítése folyamatban van, a kérelem be van adva az önkormányzat felé. Amennyiben az átminősítés előtt felújítására vásárolunk anyagokat: nyílászárót, térkövet stb., amelyek ott kerülnek beépítésre, de a felújítási munkálatokra csak az átminősítés után kerül sor, levonható-e ezeknek a számláknak az áfája, ha a jövőben telephelyre kerül beépítésre, de most csak előkészítés miatt kerülnek raktározásra? Köszönöm a segítségét! üdv: Csé

Ingatlanfelújítás áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. idegen ingatlanon – földhivatalnál lakóingatlanként bejegyzett – felújítást végez. A felújítás után az ingatlant üzletként fogja használni. A felújítási számlák áfatartalmát visszaigényelheti-e a kft.? Köszönettel.

Magánszemélytől bérelt ingatlan felújítása, majd visszaadása Kérdés

Kft. bérel egy ingatlant (nem lakóingatlan, hanem szálláshely) magánszemélytől, melyen elvégzett nettó 10 millió forint összegű beruházást. A kft. a beruházás áfáját visszaigényelte, és a beruházásra a könyveiben 6 százalékos értékcsökkenést számolt el. Bérleti díjat rendesen fizetett. Most, 4 év után az ingatlant visszaadja a kft. Kérdés, hogy mi a legkedvezőbb megoldás, ha erről előzetesen nem kötöttek megállapodást? Hogyan kell kiszámlázni vagy visszaadni, és melyik esetben milyen adóvonzata van a kft.-nél és a magánszemélynél?

Ingatlanfelújítás áfája Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy ügyfelem (kft.) magánszemélytől vásárolt ingatlant újít fel. A felújítással kapcsolatban felmerült kiadások áfáját levonásba helyeztük. A kft. az ingatlant hasznosítani szeretné, felújítás után bérbe fogja adni különböző cégeknek, magánszemélyeknek. Kérdésem, hogy a jelenleg göngyölített áfavisszaigényelhető-e, amennyiben a bérbeadás tekintetében nem jelentkezett be az áfakör hatálya alá? Válaszukat előre is köszönöm.

Ingatlanfelújítás: áfa visszaigénylése Kérdés

Kedves Lea! Köszönöm válaszát (Ingatlanfelújítás: áfa visszaigénylése, Dátum: 2019.10.07., 22:10:58). Az alábbiakban kérném még a véleményét: Tételezzük fel, hogy 2019-ben a végleges visszaigénylési arány 70%, 2020-ban 80%. Az aktiválás 2020-ban lesz. Az első részszámlánál (2019-es számla) alkalmazott arány 70%, a 2. részszámlánál (2020-as számla) alkalmazott arány 80% lesz. Ingatlan esetén 20 év a visszaigénylési arány figyelési időszaka. Ebben az esetben egy felújításhoz kapcsolódóan két arányt kell figyelnem? Köszönettel: Mónika

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs