81 találat a(z) hiba cimkére

Hiba a NAV-nál Cikk

A NAV informatikai rendszerében reggel óta lassulás tapasztalható – közölte honlapján a NAV.

A hibázó és az adócsaló vállalkozások: ezt tegye velük az adóhivatal Cikk

A gazdaságot nem a becsületes, jogkövető, de esetleg hibázó vállalkozóktól kell megvédeni, hanem a csalók ellen kell fellépni – mondta Bók Mihály, a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetségének társelnöke szerdán Debrecenben, egy adó- és vámkonferencián.

Tévesen előírt társasági adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. könyvelésében 2014. évre 17 000 forint társasági adó került könyvelésre T:891 K461. Helyesen 16 000 forint a 2014. évi társasági adó. Az 1000 forint eltérést a főkönyvi könyvelésben hogyan kell lekönyvelni? T. K:? (Az elírás saját hibából tévesen történt, az adóalapot, az adó összegét nem kell módosítani.) Ebben az esetben van-e még más teendő is? Köszönöm a segítséget.

Bírságot kell fizetni a hibás, hiányos életbiztosítási szerződések miatt Cikk

Az MNB 18 millió forintos felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az NN Biztosító Zrt.-re az életbiztosítási szerződések kezelése során tapasztalt nem megfelelő eljárások és a szerződések hiányos tartalmi elemei, illetve az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt. Az MNB által végzett ellenőrzés megállapításai szerint ugyanakkor a biztosító alapvetően jogszabályszerűen tevékenykedik.

Hajszál a levesben – teendők, ha hibás az átvett könyvelési anyag Cikk

Előfordul, hogy az új könyvelő fedezi fel az elődje által elkészített mérleg, főkönyvi kivonat hibáját. Sőt, az is megeshet, hogy a szóban forgó beszámolóra a cégbíróságnak nem is lett volna szüksége. Mit tehet ilyenkor a könyvelő?

Mérleg önreviziója Cikk

Olvasónk a 2013-as évről benyújtott mérleget szeretné önrevíziózni. A társaság törzstőkeemelést hajtott végre, mely összeg a mérlegben tévesen tagi kölcsönként szerepel. Azt kérdezte: mi a módja a cégbírósághoz benyújtott mérleg javításának? Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Hibázott az adóhivatal és a minisztérium Cikk

Hiányosságokat tárt fel a foglalkoztatási célú adó- és járulékkedvezmények igénybevételének szabályszerűségében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2009 és 2013 közötti időszakban, a számvevők az értékelést követően javaslatokat fogalmaztak meg az érintettek számára – közölte az ÁSZ csütörtökön az MTI-vel.

Hiba van a mérlegben? Megmutatjuk, mit kell tennie! Cikk

Elküldtük a mérlegeket a Cégbíróságnak – az ország valamennyi könyvelője egy emberként lélegzett fel. Mi a teendő, ha a nagy hajrában mégis elkövettünk valamilyen hibát? Az alábbiakban e kérdést egy esettanulmányon keresztül válaszoljuk meg.

Megjelent a májusi Válaszadó Cikk

Május az adóbevallások hava, ami tükröződik a VálaszAdó mostani témaválasztásában is. Egy csokorra való cikket gyűjtöttünk össze például arról, hogyan kell kiszámítani a személyi jövedelemadót ingatlanértékesítésből származó jövedelem esetén akkor, ha eredetileg vásárlásból, öröklésből, illetve ajándékként jutottunk a házhoz, lakáshoz.

Gyakori hibák a társaságiadó-bevallásban Cikk

Az április-május a beszámolókészítés és könyvvizsgálat mellett a társaságiadó-bevallások összeállításáról is szól. A BDO Magyarország hírlevelében csokorba szedte az általánosnak mondható hiányosságokat, hibákat.

Gyakori hibák az szja-bevallásban Cikk

2015. március 9-éig mintegy 600 ezer adózó nyújtotta be a 1453 számú személyijövedelemadó-bevallását és több mint 9 ezer adózó élt az adónyilatkozat lehetőségével – írja közleményében a NAV. Az adóhatóság felhívja a figyelmet az adózók által elkövetett leggyakoribb hibákra.

Így javítható a könyvelési hiba Cikk

Hogyan hozható helyre, ha a könyvelő nem a valóságnak megfelelően könyvelte a gazdasági eseményeket? Olvasónk kérdésére Pölöskei Pálné okleveles adószakértőnk válaszolt.

Hibára figyelmeztett a köztisztviselő – ő húzta a rövidebbet Cikk

Hiányosnak találta a számlát a köztisztviselő, ezért a banki átutaltatás helyett a jegyzőt és a polgármestert is figyelmeztette a hibára. Ezt követően nem kapott jutalmat, amit bíróságon is sérelmezett. Az ügy a Kúriánál kötött ki.

Pénztárgépesek: ilyen szabálytalanságokra ugrik a NAV Cikk

Az idén már több mint 25 ezer célzott ellenőrzést végzett az online pénztárgépekre vonatkozóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az esetek 12 százalékában (háromezernél) talált valamilyen hiányosságot és 260 millió forint bírságot szabott ki - közölte az MTI érdeklődésére az adóhatóság.

Lezárt év módosítása Kérdés

2013., beszámolóval lezárt évben kiállítottunk egy számlát, melynek könyvelésével kapcsolatban az alábbi hibát vettem észre: a számla végösszegéből levonásra került egy korábban megkapott előleg. Könyvelésnél azonban - helytelenül - nem a számla teljes összege - előleg került könyvelésre, hanem csupán a maradék összeg. Vagyis az árbevételben a teljes összeg és előleg különbözete jelenik meg. A tv. változások értelmében leadott mérleget nem módosíthatunk. Most mi a teendőm? Egyszerűen lekönyvelem az előlegnek megfelelő összeget 2014. évi bevételként? Az áfánál nem jelentkezik eltérés, mivel az előleg után befizettük az áfát. Várom szíves válaszukat. Köszönettel: Boskó Lászlóné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipaalap, székhelyáthelyezés

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Dohánytermékek értékesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Elhatárolt veszteség

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs