81 találat a(z) hiba cimkére

Nézze át a főkönyvet! Még javíthatók a könyvelési típushibák Cikk

A 2013-as mérlegek beadása előtt érdemes áttekinteni a főkönyvet, hogy megfelelő helyre kerültek-e az egyéb ráfordítás és egyéb bevétel kategóriába tartozó tételek, így különösen a továbbszámlázott büntetések, bírságok, az áthárított építmény- és telekadók, illetve az előző évi hibák – mutat rá a MAZARS. A vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint egyúttal azt is érdemes ellenőrizni, hogy ezeket adózási szempontból is a szabályoknak megfelelően kezeltük-e.

Veszélyes hiba az új Ptk-ban: ha osztalék nem fizethető, munkabér sem jár a tagoknak Cikk

Az új Ptk. eddig kevesek által felfedezett új szabálya várhatóan nagy riadalmat fog okozni: ha egy társaság eredménytartaléka negatív, vagyis nem fizethet osztalékot, akkor tagjainak nem teljesíthet semmilyen egyéb kifizetést sem. Ebből az is következhet, hogy a tagok a munkaszerződés alapján járó munkabért sem vehetik fel. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda szerint a tiltás különösen nagy gondot jelent majd olyan cégeknek, ahol ösztönzési céllal a munkavállalókat is bevonták a társaság tulajdonosi körébe.

Hiba vagy szándékos adóelkerülés? Így reagál a NAV Cikk

Noha a NAV idei ellenőrzési irányokat meghatározó tájékoztatójában nem szerepel a méltányos megközelítés fogalma, az adóhatóság idén is figyelembe veszi, hogy az adózói kötelezettség megsértése mögött mi áll, szándékos adóelkerülés, vagy csak hiba.

Elrontotta a szakképzési hozzájárulás bevallását? Így javíthatja ki! Cikk

Sokan hibásan küldték be az adóhatóságnak a szakképzési hozzájárulásról szóló tavalyi bevallásukat. Mi lehetett a hiba oka és miként javítható? Összefoglaltuk.

Havi elektronikus adóbevallás 2009: kitöltési útmutató - videóval Cikk

2009 januárjától új Java alapú nyomtatványkitöltő és ellenőrző szoftvert helyezett üzembe az APEH: ez az AbevJava. Szakértőnk videónkon és írásban magyarázza el mindazt, amit a 0908-as nyomtatvány kitöltéséről tudni érdemes.

Adóbevallás: hibásan számol az APEH szoftvere Cikk

Az APEH szja-bevallást támogató nyomtatványkitöltő szoftvere megjelenése óta hibás - véli szakértőnk. A program az év végén igénybe vehető adójóváírás összegénél megengedi, hogy az adózó saját kárára tévedjen. A problémát a közelgő bevallási határidőre tekintettel már a Pénzügyminisztérium is vizsgálja.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Bt.-beltag munkaviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Csalásból eredő kár könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs