78 találat a(z) hiba cimkére

Nem hiba miatti 3 oszlopos mérleg megítélése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy adásvételi szerződésben az eladó részletfizetéseket határozott meg azzal, hogy ha azok nem teljesülnek, akkor az adásvételi szerződés érvényét veszíti és utólag a kifizetett díjak bérleti díjaknak fognak minősülni. A nemfizetés bekövetkezett és annak a szerződésben rögzített hatása is. Az ügylet már lezárt beszámolót is érint. A számviteli törvény idei módosítása véleményem szerint az ilyen ügylet bemutatását is három oszlopos mérlegben kéri bemutatni (amennyiben a nagyságrendi feltételek teljesülnek), függetlenül attól, hogy ez nem tekinthető hibának, hisz az eredeti beszámoló készítésénél az akkori információk alapján helyesen lett bemutatva tárgyi eszköz beszerzésként az ügylet. Jól gondolom? Válaszukat előre is köszönöm

Nem hiba miatti három oszlopos beszámoló kérdése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy adásvételi szerződésben az eladó részletfizetéseket határozott meg azzal, hogy ha azok nem teljesülnek, akkor az adásvételi szerződés érvényét veszíti és utólag a kifizetett díjak bérleti díjaknak fognak minősülni. A nemfizetés bekövetkezett és annak a szerződésben rögzített hatása is. Az ügylet már lezárt beszámolót is érint. A számviteli törvény idei módosítása véleményem szerint az ilyen ügylet bemutatását is három oszlopos mérlegben kéri bemutatni (amennyiben a nagyságrendi feltételek teljesülnek), függetlenül attól, hogy ez nem tekinthető hibának, hisz az eredeti beszámoló készítésénél az akkori információk alapján helyesen lett bemutatva tárgyi eszköz beszerzésként az ügylet. Jól gondolom? Válaszukat előre is köszönöm

Rossz áfakulccsal való számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mi a teendő olyan esetben, ha egy terméket hosszú ideje nem a megfelelő áfakulccsal számlázott ki egy cég? A terméket 5 százalékos áfakulccsal számlázta, de 27 százalékos kulccsal kellett volna! Visszamenőleg sztornózni és újra ki kell számlázni a terméket? áfa-önellenőrzések? Éves beszámolók, tao-bevallás módosítása? Elég sok kérdés merül fel ilyen esetben. Válaszát előre is köszönöm.

Kismamának felmondás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Jelenleg gyes alatt, de már szabadságát töltő kismamának szóban felmondtak, de ezt a munkáltatója nem hajlandó írásba adni. A munkáltató a közös megegyezéshez ragaszkodik, felajánl egy jóval kisebb összeget, mint amennyi ilyenkor jár (figyelembevéve a végkielégítés, felmondási időre járó bért, ezek törvény szerint megilletik a kismamát). A munkáltatóval szóbeli egyeztetés még folyamatban van, de nem igazán egyeznek az érdekek. Kismama – alkalmazottként – pénzügyes pozícióból jött el szülni, a munkáltató pedig most azzal érvel, hogy milyen károk keletkeztek abból a munkából, melyet munkavállaló több évig csinált. Olyan kimutatásokra hivatkozik, amelyek egy folyamatosan javítgatott, cég által készített szoftverből származnak, s amire a számlázás is épül. Munkavállaló szempontjából van-e "félnivaló"? Amennyire tudom, alkalmazottként az ügyvezető vállalja a felelősséget. Ő azt állítja, hogy a hibák most derültek ki, és hogy több dokumentumot is tud mutatni, illetve az ezekből származó kárt akár be is hajthatná munkavállalón. A munka törvénykönyve gondatlanságról szóló részén kívűl mire alapozhat még a munkavállaló? Köszönettel,

Ha hibázott az adóbevallásnál, előzze meg a NAV-ot! Önellenőrzési abc Cikk

Gyakori, hogy az adózók az adóbevallást követően jönnek rá, hogy tévedtek, rosszul számoltak ki valamit. Összefoglaltuk, hogy mikor lehet és mikor érdemes önellenőrzést benyújtani a NAV-hoz.

Hibák és hiányosságok miatt bírságot kell fizetnie az OTP-csoportnak Cikk

Az MNB átfogó vizsgálata nyomán összesen 54,75 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az OTP-csoportra, s kötelezte a csoporttagokat a feltárt jogsértések megszüntetésére.

Társasági adó ellenőrzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2016.06.03-án kelt számlát kapott az áramszolgáltatójától, melyben egy 2014. évi teljesítést sztorníroztak le. Energiaellátás bővítéséről volt szó a múltban, melyet ki is számláztak, de végül a teljesítés meghiúsult. Az eredeti számla 2014-ben költségként el lett számolva. Az áfatörvény szerint a számla kelte alapján a júniusi bevallásban a számla áfatartalmát, mint fizetendő adót bevalljuk és megfizetjük. A számlában szereplő összeg a 2014. évi eredményre és saját tőkére gyakorolt hatása nem haladja meg a mérlegfőösszeg 2 százalékát, illetve a számviteli politikában szereplő meghatározás alapján sem jelentős a hiba, így 3 oszlopos beszámoló készítése nem válik szükségessé. Viszont a társasági adót kell-e önellenőrizni 2014. évre vonatkozólag vagy elég, ha az idei évben a költségeket csökkentő tételként adóalapot növel, és a 2016. évi bevallásban kerül elszámolásra a rá eső társasági adó? Válaszát előre is köszönöm!

Dupla bevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulnék Önök felé, hogyha most a 2015. évi társasági adó beküldése után kiderül, hogy 2015-ben az egyik vevőnek duplán lett lekönyvelve az egyik számlája, és ez sajnos érinti a tavalyi bevételt és egyben áfát is, akkor mi a teendő, milyen módosításokat kell végrehajtani? Nem nagy összegről beszélünk. Köszönöm a segítségüket.

Hiba van a rendszerben – közölte a NAV Cikk

A vám-árunyilatkozat feldolgozó rendszerben a tevékenységi engedélyek ellenőrzésével kapcsolatban informatikai hiba akadályozza a működést, tájékoztatott honlapján a NAV.

Gyakori hibák szja-bevallásnál Cikk

Az előző évhez képest a szja-bevallási hajlandóság jól áll, az idén eddig 1,8 millió bevallás beérkezett az adóhatósághoz – mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

Hibás dátum az őstermelői igazolvány betétlapján Cikk

Több mint ötezer darab őstermelői igazolvány betétlapján rendszerhiba miatt téves dátum szerepel a hatályosság kezdeteként – írja az agroinform.com.

Malőrök a család- és fogyatékossági támogatásoknál Cikk

Az Állami Számvevőszék befejezte a Magyar Államkincstár közigazgatási hatósági tevékenységének és a központosított illetmény-számfejtési rendszerének 2014-re kiterjedő szabályszerűségi ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a Kincstárnál a közigazgatási hatósági feladatok ellátásához a családtámogatás, fogyatékossági ellátások, a törzskönyvi nyilvántartás, a jogorvoslati eljárások területén nem alakítottak ki megfelelő kontrollkörnyezetet, és ezek végrehajtása sem felelt meg a jogszabályi előírásoknak.

Hiba a NAV-nál Cikk

A NAV informatikai rendszerében reggel óta lassulás tapasztalható – közölte honlapján a NAV.

A hibázó és az adócsaló vállalkozások: ezt tegye velük az adóhivatal Cikk

A gazdaságot nem a becsületes, jogkövető, de esetleg hibázó vállalkozóktól kell megvédeni, hanem a csalók ellen kell fellépni – mondta Bók Mihály, a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetségének társelnöke szerdán Debrecenben, egy adó- és vámkonferencián.

Tévesen előírt társasági adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. könyvelésében 2014. évre 17 000 forint társasági adó került könyvelésre T:891 K461. Helyesen 16 000 forint a 2014. évi társasági adó. Az 1000 forint eltérést a főkönyvi könyvelésben hogyan kell lekönyvelni? T. K:? (Az elírás saját hibából tévesen történt, az adóalapot, az adó összegét nem kell módosítani.) Ebben az esetben van-e még más teendő is? Köszönöm a segítséget.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs