81 találat a(z) hiba cimkére

Adatkezelési gikszer a NAV-nál Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) múlt héten „Tájékoztatás technikai problémáról” témával úgy küldött a július 1-jén hatályba lépő valós idejű adatszolgáltatás ügyében levelet az érintetteknek, hogy az összes címzett neve és e-mail-címe látható az összes címzett számára, tehát nem a megszokott titkos másolat formátumot használták – írja olvasói levelekre hivatkozva az index.hu.

Fizetendő áfát csökkentő önellenőrzés összevonhatóságának lehetősége Kérdés

Egy havi áfabevalló szolgáltató kft. – elszámolási hibából eredően – több évre visszamenőleg (kb.50 hónap), tévesen több befizetendő áfát vallott és fizetett be, ezért szeretné ezt önellenőrzéssel helyesbíteni. Enged-e a jogszabály bármilyen olyan lehetőséget, hogy az így keletkező kötelezettségcsökkenést ne havonta, hanem éves szinten összevontan önellenőrizhesse a kft. A havi helyesbítendő adó összege töredéke az egyébként felmerült fizetendő áfának. Köszönöm.

Ezek a tipikus hibák felmondásnál Cikk

Időről-időre bemutatjuk azokat a tipikus hibákat, melyeket a felek, azaz a munkáltatók, illetve a munkavállalók a munkaviszony megszüntetésével összefüggésben elkövetnek. Három területet veszünk szemügyre: a munkaviszony jogellenes megszüntetésének jogkövetkezményét, a munkáltatói felmondás indoklását, valamint az azonnali hatályú felmondás szükségtelen alkalmazását.

Szerelési hiba a kórházban – fogházat kaptak a felelősök Cikk

A másodfokon eljáró Győri Törvényszék is felfüggesztett fogházra ítélte pénteken a mosonmagyaróvári kórházi haláleset négy vádlottját, helyben hagyva az első fokon eljáró Mosonmagyaróvári Járásbíróság tavaly június 8-ai határozatát – tájékoztatta a Győri Törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

Ebben is bakizni szoktak az adózók Cikk

A rehabilitációs hozzájárulás a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási rehabilitációját szolgálja. Fizetésére az a munkaadó köteles, akinél a foglalkoztatottak létszáma meghaladja a 25 főt, de a megváltozott munkaképességű személyek száma nem éri el az 5 százalékot (azaz a kötelező foglalkoztatottsági szintet) – emlékeztet közleményében a NAV.

Tipikus hibák a munkaszerződésekben – kerülje el! Cikk

A munkaszerződés megalkotása sokak szemében nem különösen bonyolult feladat. Ennek pedig az a következménye, hogy a szerződések többsége hemzseg olyan hibáktól, melyek később jogviták vagy felügyeleti bírság forrásaivá válnak. Olyan tévedések is léteznek, melyek nem törvénysértőek, egyszerűen a munkáltatói érdekeket sértik. Érdemes ezekre is figyelni, és lehetőség szerint elkerülni. Nézzünk néhány példát!

Közzétett beszámoló javítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. esetében a 2016. évi beszámoló közzétételénél téves tartalmú határozat került beküldésre az osztalékdöntésről. Az elfogadott 40 millió forintos döntés helyett "adózott eredmény terhére osztalék nem kerül jóváhagyásra" határozat lett feltöltve. Van lehetőség a közzétett beszámoló javítására, hogy 2017-ben osztalék és osztalékelőleg kerüljön kifizetésre? Válaszát előre is köszönöm! Surányi Éva

Kezdő egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kezdő egyéni vállalkozó hibásan állított be két dolgot az ügyfélkapus nyilvántartásba-vételnél: az áfafizetésnél az általános szabályokat választotta alanyi mentes helyett és főállásúként jelentkezett be, holott 36 órát meghaladó alkalmazásban áll. Van-e lehetőség ezeket javítani, és ha igen, akkor ennek mi a módja? Köszönöm válaszát

Törölte Londonból induló járatait a British Airways Cikk

Összes Londonból induló járatát törölte szombat délután a British Airways légitársaság, miután a cég számítógépes hálózatának hibája súlyos fennakadásokat okozott az utasforgalomban.

Hibás számlák esetén ezt teheti a könyvelő Cikk

Olvasónknak az okoz rendre fejfájást, hogy ügyfelétől gyakran kap hibás számlákat. Mit tehet? Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Hibás, hiányos bevallási tervezet, részletfizetés: a NAV-küldemény gyakori okai Cikk

Már több mint félmillió személyijövedelemadó-bevallási tervezetet postázott az adóhivatal – tájékoztatta Tállai Adrás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Adótartozás miatti jogosulatlan egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A folyószámla felülvizsgálatakor derült ki számunkra, hogy jogosulatlanul jelentettünk be egyszerűsített foglalkoztatottakat, mivel a kérdéses adónemekben 300 000 Ft adótartozást halmoztunk fel. Sajnos a hiba érinti a 2016. és a 2017. évet is. Az adóvilág 2014. évi 8. számában található egy cikk, mely azt írja, hogy a kifizetett összeg bruttó bérnek tekinthető, a le nem vont járulékot a foglalkoztatottól kérhetjük vissza. Az Art. előírásai szerint T1041-en a munkaviszonyt be kell jelenteni, a 08-kat önellenőrizzük. Kérdés számunkra, hogy ilyen esetben alkalmazni kell-e az Art. 29. § és 30. §-ait, vagyis a tévedést az Ajk nyomtatványon is jelezni szükséges? Van olyan munkavállaló, akit ma is alkalmazunk, így az ő esetében rendezni tudjuk a tévedést, de sajnos akad olyan is, akivel már nem tartunk kapcsolatot. Kérem, hogy a szükséges teendőket írja le, amire különösen oda kell figyelnünk. Válaszát előre is köszönöm.

Előző évi beszámolóban feltárt hiba Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az előző évi zárásnál egy értékesített személygépkocsi bruttó értéke 2000 ezer forint, elszámolt értékcsökkenés 2000 ezer forint, sajnálatos módon nem került kivezetésre. A tárgyévi zárásnál nyilvánvaló lett, mi a teendő?Eredményt nem érint, mérlegadatokat (nettó értéke nem volt) szintén nem érint. Hogyan oldjam meg a problémát, hiszen már nincs a tárgyi eszközök állományában a fenti gépjármű? Köszönöm:

Sok autóból hiányzik a légzsák, vagy hibás Cikk

Több százezer magyar autóból hiányozhatnak a légzsákok és az azokat kiegészítő legfontosabb közlekedésbiztonsági, utast védő berendezések. A helyzetet csak rontja, hogy akár további egymillió személygépjárműbe kerülhettek nem megfelelően működő, ellenőrizetlen forrásból származó manipulált biztonsági elemek, amelyek rendkívül súlyos biztonsági kockázatokat rejtenek az utasok számára, hívja fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Ezek a leggyakoribb munkahelyi adatkezelési hibák Cikk

A munkáltató a működése során személyes adatok sokaságát kezeli, mellyel összefüggésben számos hibát elkövethet. Ezek közé tartozik a jogalap nélküli vagy rossz jogalapra épülő adatkezelés, de az is előfordulhat, hogy a kezdetben még megfelelő jogalappal történő adatkezelés idővel fordul át jogellenesbe. Az alábbiakban néhány gyakori hibát, valamint a helyes megoldásokat mutatjuk be.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipaalap, székhelyáthelyezés

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Dohánytermékek értékesítése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Elhatárolt veszteség

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs