2371 találat a(z) gazdaság-rss cimkére

Közhasznú nonprofit kft. tehergépkocsi értékesítése, áfa Kérdés

Bt. kültagjának alkalmi munkavállalása Kérdés

Iparűzési adó több telephelyen, megosztás szolgáltató és üzemeltető között Cikk

Kinek és hogyan kell iparűzési adót fizetnie, ha a szolgáltatást nyújtó konténere után egy másik vállalkozás fizet bérleti díjat, de a szolgáltatást nyújtóját illeti meg az árbevétel? Olvasói kérdésre Antretter Erzsébet adószakértője, a Niveus Consulting Group igazgatója válaszolt.

Hitelminősítés – A Fitch Ratings megerősítette Magyarország besorolását Cikk

Kedvező, hogy a Fitch Ratings a háborús válság és az európai recessziós félelmek ellenére is megerősítette hazánk besorolását, és stabil kilátás mellett továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot – írta Varga Mihály pénzügyminiszter szombat reggel Facebook-oldalán.

Megadóztatnák az energiacégek extraprofitját az osztrák szociáldemokraták Cikk

A villamosenergia-árplafonnak és a megújuló energiaforrások bővítésének a finanszírozásához különadót vetnének ki az energiaipari vállalatok extraprofitjára az osztrák szociáldemokraták.

Katás bt. gyesen lévő ügyvezetője Kérdés

A központi költségvetés adóssága június végéig 3583,2 milliárd forinttal növekedett, és 44 280 milliárd forintot ért el Cikk

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszerének hiánya júniusban 155,3 milliárd forint volt, ezzel a félév végéig felhalmozott deficit 2892,3 milliárd forintra nőtt, ami az egész évre előirányzott 3152,7 milliárd forintos hiány 91,7 százaléka – derül ki a Pénzügyminisztérium (PM) pénteken kiadott részletes tájékoztatójából, közölte az MTI.

Az EKB 50 bázisponttal emelte az irányadó eurókamatot Cikk

Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa 50 bázisponttal megemelte mindhárom irányadó kamatlábát, valamint jóváhagyta az új transzmisszióvédelmi eszközt (TPI). A lépések célja, hogy az infláció középtávon biztosan visszatérjen a 2 százalékos céljához.

Extraprofitadó: módosult a kormányrendelet, lazítás és szigorítás a tranzakciósilleték-szabályokban Cikk

Módosította a kormány az extraprofitadókról június 4-én kihirdetett rendeletét – derül ki a Magyar Közlöny 118. számából. Az eredeti rendelet szerint csak akkor nem kell 0,3 százalékos, maximum 10 ezer forintos tranzakciós illetéket fizetni pénzügyi eszköz vétele után, ha a befektetési szolgáltatást a Magyar Államkincstár vagy a Posta Elszámoló Központot működtető intézmény nyújtja. Ez most kiegészült egy újabb mentességgel: nem kell tranzakciós illetéket fizetni, ha az ügylet magánszemély (kivéve egyéni vállalkozói minőségében) javára vételenként 20 ezer forintot meg nem haladó értékben történik – írja a Bank360.hu.

Látványosan növekedett a külföldi befektetések száma Magyarországon Cikk

Fellendültek tavaly az európai működőtőke-befektetések (FDI) a koronavírus-járvány okozta visszaesés után – derül ki az EY több mint 500 döntéshozó bevonásával készült nemzetközi felméréséből. Kelet-Közép-Európa továbbra is az egyik legvonzóbb beruházási célpont, Magyarországon másfélszeresére nőtt a külföldi befektetések száma.

Élet az új katatörvény után: főállású katás egyéni vállalkozóból átalányadózó 2. rész Cikk

Cikksorozatunk első részében példán levezetve kiszámoltuk, hogy mennyi többletterhe lesz egy jelenleg főállású katás egyéni vállalkozónak, aki a kataalnyisága megszűnése után a vállalkozói szja szerinti adózási módot választja, a mostani, második részben pedig megvizsgáljuk ugyanezt arra az esetre, amikor az átalányadózás mellett dönt a vállalkozó.

Bankkártyás borravaló a POS-terminálon elkülönítetten gyűjtve: adómentes juttatásnak tekinthető vagy sem? Cikk

Lehet-e adómentes juttatás az a bankkártyával fizetett borravaló, amely a POS-terminálon saját gyűjtőbe kerül, elkülönül a fogyasztásért fizetett ellenértéktől? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Kérdések és válaszok a kataalanyiság megszűnésével összefüggésben Cikk

Az új katatörvény elfogadása óta rengeteg kérdés érkezik a kataalanyiság megtartásának lehetőségével, illetve annak megszűnésével kapcsolatban az Adózóna oldalához. A megszűnés oka lehet hallgatói jogviszony, nyugdíj, vagy egyszerűen az a tény, hogy nem csak magánszemélyek felé számláz a vállalkozás. Olvasói kérdésekre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Dohányzás munkaidőben, szüneten kívül: megvonható ezért minden munkavállalótól a cafeteria? Cikk

Hogyan szankcionálhatja a munkáltató, ha a dolgozók szüneten kívül is kimennek dohányozni? Megteheti, hogy ezért minden munkavállalótól megvonja a cafeteriát? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

4 új kormányrendelet és 8 kormányhatározat jelent meg az éjjel Cikk

A Magyar Közlöny 117. számában 4 kormányrendeletet, 3 BM határozatot és 8 kormányhatározatot hirdettek ki, köztük az energia-veszélyhelyzet miatt megalakított operatív törzsről szóló határozat is megjelent.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed/gyed ellátási alap

Széles Imre

tb-szakértő

Szolgálati nyugdíj melletti munkavégzés

Széles Imre

tb-szakértő

Új kata választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs